Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Likérové špičky od cukrářky

Likérová špička kdysi i dnes tvoří stálý sortiment našich cukráren. Je stále žádaná bez ohledu na její stále se zvyšující cenu. Přitom není tak složité si jí připravit i doma.

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 135 min Doba přípravy: 120 min Doba tepelné úpravy: 15 min

135 min (120 min příprava + 15 min tepelná úprava)

19. 12. 2013 12:29

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie5 688 kJ / 1 360 kcal
Bílkoviny30,13 g
Tuky25,88 g
Vláknina25,40 g
Cholesterol 10 mg
Sodík 9 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy238,83 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Likérová špička je vyfocená např. tady http://www.toprecepty.cz/recept/4419-likerove-spic..., my máme dělanou, od zdejšího formičkáře - je malinko menší, takže můžeme "komínky" stříkat na dětské piškoty.

Recept máme od paní cukrářky, píkává běžně na svatby, doma ho určitě zkusíte v trochu menším množství :-)

V původním receptu byla místo másla Stela, ale ta nám opravdu nechutnala........vyzkoušejte ;-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

vybusna vybusna

19. 12. 2014 15:46

cathleen: Katuska, tiez len margarin....slovensky Palmarin.
Clovece....ved viez, ze ja ako dieta cukrarky som odchovana na maslovych kremoch a jedine na maslovych, ale tu pri tomto margarinovom , mi ta kompozica s cokoladou a konakom neprisla taka hnusna, ako margarinove kremy. Dokonca mi to chuti :-8
ale ked pridem domov, tak si davku prepocitam na nejakych 20 kusov a ako som pisala, urcite vyskusam z maslom

tejaja tejaja

19. 12. 2014 15:43

cathleen: Mily píše v svojom recepte, že používali Palmarín. S tým súhlasím, je to vynikajúci margarín a my sme ho používali na pečenie aj iných vecí. Len neviem, či v Čechách Palmarin dostať. Asi nie. ;-)

cathleen cathleen

19. 12. 2014 15:37

vybusna: díky!:-)) V původním receptu byla stella (margarín bez chuti a zápachu, který přidám max. do obyčejného slaného pečiva) a na patře nám zůstaval jakoby povlak. Tak to moja mamka nahradila máslem, chutnají nám mnohem víc.
Co jste do nich dali vy? Ještě jsem se u tebe nebyla kouknout...

vybusna vybusna

19. 12. 2014 15:31

Mila Cathleen, pridavam fotku, pretoze je toto jediny recept ktory obsahuje suroviny, ktore su potrebne na cukrarenske spice...az na to maslo. Chcela som silou mocou prinutit moju mamicku cukrarku , aby sme to skusili s maslom, ale radsej by si dala ruky odtat. Takze ked budem robit v malom, tak urco vyskusam aj s tym maslom. Mam trochu ine pomery, ale ako spravny cukrarensky recept, aj ten moj je asi na 75 kusov. Tieto cukrarky nevedia tusim piect v malom :-D
Podrobny fotopostup a cely recept najdete na
http://chalupnikovi.com/recepty/?p=3860

cathleen cathleen

20. 12. 2013 14:56

marika: mrzí mě to, ale v tom opravdu neporadím - vždycky jsme dělali jen se sójovou moukou....

marika

20. 12. 2013 13:28

Cathleen, prosím, musí být jen sójová mouka? Bydlím na vesnici a sójovou mouku zde nemají.Recept se mi velmi líbí,připomněl mi dětství, kdy jsme špičky rádi mlsali.Děkuji za odpověď.

Lenka30 Lenka30

19. 12. 2013 17:13

super , vyzkouším....:yes:

ituska ituska

19. 12. 2013 16:37

škoda,že není recept s fotkou,ale nevadí... a rýpání pana casina si nevšímejte,je to jeho koníček:yes::yes::yes:

Nadja Nadja

19. 12. 2013 15:23

Iva: děkuji za vysvětlení - mně se zdálo toho tuku moc, nebo toho ostatního zase málo. :-D
Zarazil mě ten vzájemný nepoměr (porovnávala jsem s jinými recepty, kde je tuku podstatně méně).

Iva

19. 12. 2013 14:56

Nadja: Nadi, opravdu, proto jsem psala, ze kdo bude zkouset, udela asi z mensiho mnozstvi. V puvodnim receptu byl Smetol nebo Stela - pripadalo nam, ze se tuk trochu lepi na patro. S maslem jsou lepsi.
Delavaly jsme je s maminkou a sestrou, mamka je uz 8 let pryc :-( ale vzpominky zustavaji....
Rada je zas nekdy zkusim, urco jen z poloviny a snad pridam i fotku ;-)

linda

19. 12. 2013 14:45

Takže to jsou ty milované špičky z jakési hutné čokoládové hmoty (opravdu tmavě hnědé) ne ty z máslového čoko-krému? Prostě stará dobrá klasika?

Nadja Nadja

19. 12. 2013 14:27

casino: např v tomto rcp (vč. videa) je 100% tuk:
http://ekucharka.net/likerove-spicky-video/
:-? cathleen, opravdu tam dáváš 4 másla = 1 kg ? - nemá být jen 1/4 kg?:-?

AniCiz

19. 12. 2013 14:06

cathleen:yes::yes::yes:
casino:nevíš,o čem mluvíš..zrovna cathleen je seriozní a dám za ni ruku do ohně

cathleen cathleen

19. 12. 2013 13:59

casino: nechápu, co tím chtěl básník říci....nevyzkoušené recepty nenabízím. Vůbec mě neznáš, to by ses takhle neptal a neměl klamné dojmy :-p Zatím tady po topkách jen "pobíháš" a hážeš jeden odkaz na Labužníka za druhým....máš dojem, že tam máte lepší recepty nebo vám potřebuješ zvýšit návštěvnost?:-D

casino

19. 12. 2013 13:45

Já zkoušel Likérové špičky 1x v životě:no:
Myslím, že i A. Gaudí, než se dal na architekturu, tak se o likérové špičky pokoušel a nechal se jejich "tvarem" v pozdější tvorbě inspirovat :-D:-D:-D

cathleen, proč se nemohu zbavit dojmu, že PODLE TOHOTO rcp jste Likérové špičky doposud neudělala.:-O
No, možná že jste je "tvořila" :-S:-D:-))
(jste si jista, že:"V původním receptu byla místo másla Stela,...":-?

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: likérové špice recept koňakové špice recept likérové špičky cukroví koňakové špice video likerove spicky recept likérové špice likerove špičky video recept na likerove spicky recept na špičku likerova spicka recept špičky recept recept na špičky top recepty -konakove likérové špičky cukrařky likerova spicka recept likerove spicky výborné likérové špičky cukrovi likerove spicky likérové špičky videorecepty recept likérové špice

Suroviny: cukr, kakao, voda, mouka sojová, máslo, koňak vaječný, poleva čokoládová, mouka

TopRecepty.cz

Likérové špičky od cukrářky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NjE6