Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králíčí polévka s vůní uzeného

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

11. 1. 2014 17:28

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie447 kJ / 107 kcal
Bílkoviny3,00 g
Tuky0,60 g
Vláknina8,70 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 240 mg
Sůl0,60 g
Sacharidy18,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

já jsem vařila žebírka a jako koření do vývaru dávám: bobkový list, špetku uzené papriky, celý koriandr, celý kmín, celé nové koření a pepř – kuličky a kmín vkládám do vajíčka na čaj. Sůl dle chuti

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

spagetka spagetka

19. 1. 2014 21:33

Veronika.Hrozna: Děkuju, přesně tak;-);-):-K.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

19. 1. 2014 21:18

hanes24: U nás bych spíše marně hledala člena rodiny,který by pohrdl polívčičkou z králíka.:-D Z pečínky dělám knedlíčky a přidám do nich trošku uvařeného masa.:-8

spagetka spagetka

12. 1. 2014 11:13

Děkuji za názory. Králíčí vývar dělám taky běžně. Tady jsem prostě využila zbylého uzeného vývaru, jelikož se mi už do mražáku nevejde, a právě dodaného čerstvého králíčka. Nemyslím si, že by to bylo špatné spojení chutí, neb vás ujišťuju, že první kritici a strávníci v mé rodině by mi to dali dostatečně najevo.
A jak píše hanes24: nikoho přece nenutím, aby si to takto udělal. Nám to chutnalo a hlavně, zužitkovala jsem 2 dobré věci najednou;-);-);-)

hanes24

12. 1. 2014 08:37

Tato diskuse mě velmi pobavila, myslím si, že komu se recept zalíbil ten to uvaří a komu se to nelíbí, ... U jiných zvířat se předním packám říká plecko, ne? Teda alespoň horní části. Taky se používají lopatky, ale myslím, že je to jedno, každý pochopil co má autorka na mysli, nebo ne?Já osobně bych to nedělal(protože bych se zbavil dvou dobrých polévek na úkor jedné), ale určitě je to dobré pro ty, kteří nemají rádi vůni a chuť králíka( ve spoustě rodin se takový člen najde). :yes::-)):-D

chocolate chocolate

11. 1. 2014 22:39

Ladi, nechci být rýpal, ale i podle mého je to spíše uzený vývar s králičím masem.Králík chuť uzeného vývaru fakt moc neovlivní.
Králičí vývar už jsem vařila, tak snad mohu posoudit;-)

spagetka spagetka

11. 1. 2014 21:29

casino: sory, kde je název Uzená polévka?? Ať koukám, jak koukám, nevidím :-D:-D:-D:-D:-D

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

11. 1. 2014 21:25

:-p:-K:yes:

casino

11. 1. 2014 21:25

Jana:
Souhlasím:yes:
Ale uznáte, že nazvat to "Uzená polévka s králičím masem" by asi nebylo to pravé králičí...:-))

casino

11. 1. 2014 21:21

spagetka:
Citace: Králičí maso dělíme na hrudí, hřbet, plec, bok a kýtu
Vyberte si:-))
U nás tomu říkáme "lopatka":-D:-D:-D

Jana

11. 1. 2014 20:57

casino:No,králičina moc neovlivní uzený vývar,ale naopak jo.Jestli je to králičí polévka,obětuji tam i přední maso a játra,tak ten králík nebude moc cítit,což by byla pro mě škoda.Bude převládat chuť uzeného.

spagetka spagetka

11. 1. 2014 20:34

casino: hele, ty rejpale, :-D:-D:-D, jo bylaa to hlavička s krkem + přední slabounké pacinky, tak jak to mám nazvat?
Jinak, tvůj nápad beru, leč ho musíš rozvést, na Labužníka nejdu

rozmarynaH rozmarynaH

11. 1. 2014 20:33

Polévka z králičího masa se u nás dělala často, neb jsme měli často králičí maso. Teď už ho bohužel draze kupuji. Maminka z žeber, předních pacek a jater dělávala knedlíčky do polévky:-*:-* Vím, že tahle polévka je boží:-*:-*

casino

11. 1. 2014 20:31

spagetka:
Vím co je to "zaječí pacička" - mám ji na svazku klíčů:-))
Ale že by se z "králičí packy" vařila políffka? nevím, nevím... Leda by to byl králičí předek, to jo, ten se vařívá. Ale já mám z králičího mlaďocha nejraději právě přední "packy" vč. lopatek - smažené v trojobalu:yes:
A vařit králičinu ve vývaru z uzeného? No, proč neééé... určitě chuť vývaru z uzeného neovlivní a použité koření nepřebije:-))

spagetka spagetka

11. 1. 2014 20:11

Jana Remkova: jani, asi jsi blbě četla, hlavička a přední packy se dycky používaj na polívku :-D:-D:-D:-D:-D,

JanaDorazinova JanaDorazinova

11. 1. 2014 20:06

No, není to špatný nápad hlavě pro ty, co králíka nemusí, ale bylo by jim líto vyhodit karáličí maso na polévku. Já mám králíka ráda, ale polévku z něj jsem ještě nevařila. Určitě by mi ale i tahle verze chutnala:-p

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: uzeny kralik králičí pacička dobra kralici polevka jak prerazit vuni jater co se dává do králíci polevky králičí maso pach uzená aroma vyyvar ze zajeci hlavy vyuziti hlavy od kralika kralici polevka s houbami a knedlicky uzené packy polévka z hlavičky králíka králičí přední v polévce králičí maso využití polévka karáličí využití vývaru z uzeného masa koreni vune uzeneho polévka z králičího masa vývar z uzeného masa-recepty babicovy dobroty 11.1.2014

Suroviny: maso uzené, králík, sůl, pepř, majoránka, paprika sušená uzená, libeček, zelenina, nudle vlasové

TopRecepty.cz

Králíčí polévka s vůní uzeného

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lL6J