Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Česneková polévka s bramborovou kaší

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy .

.

21. 1. 2014 02:01

Suroviny

Porce: .

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíšete to do komentářů, tak se asi neurazím.

Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte.

Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do komentářů.

Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím či vymažu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

5. 1. 2019 15:06

Casino: Možné je vše, ale ..... má strach, že bych ho spíše oželela já.

hospodyne

5. 1. 2019 14:50

Veronika.Hrozna: s těmi hypermarkety máte pravdu. Jenže my jsme nesmírně zmlsaní / někdy až do extrému - maso až na vyjímky nesmí být pokrájené, nýbrž v plátcích!! - manžel tvrdí, že se mu to zprotivělo v menze, ač je to už, téměř půlstoletí!!/, dále uzené nakládáme do soli s česnekem nasucho, ne do láku, to potom jinak chutná a spoustu jiných věcí. A tak náš úhel pohledu je trochu jinde. Maso kupuji v soukromém řeznictví s vlastní porážkou, když mi dojde naše a šunku pro kluky také. Jenže takové možnosti nemá většina národa a kdyby nás nebylo na práci dost, také bychom asi jedli jinak. Na druhou stranu v obchodech za jídlo utratíme vcelku málo. Doma se snažím co se dá dále zpracovat. Tož tak.

casino casino

5. 1. 2019 14:20

Veronika.Hrozna:
Si myslím, že poněkud přeháníte...;-)
Taky si leccos vyudíme (naposledy jsem zkusil pastrami z krávy :yes::yes::yes: a doma naložené a doma vyuzené prase domácí je zkrátka domácí bašta, že:-)
Dnes jsem dojídal uzenou polévku co zbyla po uvaření KUPOVANÉHO uzeného masa od silvestra. Maso s čočkou bylo OK a ta políffka byla fakt také OK :-)
A jste si si zcela jista, že ten váš vás jen nezkouší přivyknout si (z jakých důvodů se mohu jen domnívat, neb někdy bych paní casinovou docela oželel;-) na jinou než humánní stravu, he?
No, nakonec můžete být ráda, že zatím ještě nakupuje v konzumu a ne u žida, že:-8:-):-D:-K

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

5. 1. 2019 13:26

hospodyne: To já vím, nic není zadarmo, práce fůra, ale když mám nakoupit v Kaufu ty kvázi uzený masa, nechutné šunky, klobásy jiné "pochutiny" ! Kolikrát to skončí v koši a v nejlepším případě , jako doplněk kočičího jídelníčku, když to není moc slané. A můj choť vždycky nakoupí kvázi na odzkoušení , takové šílenosti, v marné naději, že si pochutná, že už jsem mu řekla ať ty peníze klidně hodí do koše a bude to mít stejný význam. :-((

hospodyne

5. 1. 2019 13:15

Veronika.Hrozna: debužíruje, na druhou stranu kolem zvířectva řadu měsíců chodíte a práce v polích, aby bylo krmivo atd...
Ale děláme to skoro rádi, kdyby se nám nechtělo, dělat to nebudeme:-):-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

5. 1. 2019 11:35

casino: Mám sádlo jenom z obchodu ! Musím udělat škvarky, aby bylo dobré ! Poslední jsem použila do ořechového Bratislavského závinu den před Vánoci.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

5. 1. 2019 09:36

hospodyne: Někomu se debužíruje, když má prasátka, domácí zabijačku ,škvarečky atd. ;-(

hospodyne

4. 1. 2019 23:38

:-Djá nemusím " košer" tak si přidám do kašičky i škvarky. No co, prasata zabitá, sádlo vyškvařené...
Naši kluci husté polévky milují.

casino casino

4. 1. 2019 22:45

Veronika.Hrozna:
No, cibulku třeba i na měsíčky;-) a vzhledem k původní kuchyni hlavně nepoužívat prasečí sádlo, že :-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

2. 1. 2019 21:11

Mám otázečku, mohu tu cibulku osmažit i na másle s olejem , husí sádlo snědeno s lokšemi. Jak nakrájet cibulku na kolečka, půlkolečka nebo nadrobno , na fotce to není vidět, jaká z těch brambor čouhá cibulka.

bohdana

22. 2. 2014 23:07

:yes::yes::yes::-K

casino casino

29. 1. 2014 21:36

Bartolotti:
...to v receptuře uvedené mléko patří právě do té kaše, co se vám zprvu k polévce moc nezdála...:-))

Bartolotti

29. 1. 2014 20:56

Česnečka výborná. Jen jsem nedávala mléko, protože bílé polévky nejsou u nás v oblibě. O víkendu se sešla celá rodina / děti, vnoučata../ a pošmákli si všichni. To se vždy nepovede vyhovět všem chutím. Bramborová kaše mně při přečtení receptu k česnečce nějak neseděla, ale sedí !!!

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

23. 1. 2014 11:03

Tak včera byla tato česnečka a bez zardění mohu říci, že nám chutnala. Budem ji i dál dělat a střídat občas .

casino casino

22. 1. 2014 00:11

magdalenka:
Kilo soli?
I 600,- ale já kupuju tak do 10,-/kg
...ale občas mi kamarád doveze sůl z Polska:-)):-)):-))

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: cesneková polévka s bramborem polévka z bramborové kaše přesolená bramborová kaše presolena kase česnečka s bramborovou kaší bramborová česnečka zasmazena bramborová kaše česneková polévka s bramborama bramborová polévka z kaše česneková bramborová kaše co s bramborovou kaší zasmažená česneková polévka přesolená kaše česneková polevka zasmažená česnečka z kase cesnekova bila polévka s bramborem polévka vodová s česnekem krmiva česneková polévka vodova polevka s cesnekem bramborovo cesnekova kase

Suroviny: brambory, máslo, mléko, cibule, sůl, sádlo husí, mouka hladká, česnek, majoránka, sůl

TopRecepty.cz

Česneková polévka s bramborovou kaší

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q5Xk