Salát z červené řepy
Velmi jednoduchý recept, jak si uchovat až do podzimu salát z červené řepy. Úžasnou výhodou je, že ho netřeba zavařovat a je v lednici kdykoliv při ruce. Červená řepa, navíc podpořená účinky křenu, zajisté posílí naší imunitu.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 3 280 kJ / 784 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 26,00 g |
Tuky | 4,00 g |
Vláknina | 34,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 900 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 144,00 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 4. 2020 13:16
cigorka: Ten maslový chlebík stačí, veru. Žiadny nálev nevarím, pretože tam žiadny ani nie je. Vody dávam podľa šťavnatosti cvikly, ak je veľmi šťavnatá, tak žiadnu vodu ani nepridám. Len ocot a cukor + rasca. Niekedy je to pol pohára, proste koľko treba. Cvikla nesmie plávať v náleve, ak naberiem na vidličku, nič nesmie kvapnúť .
22. 4. 2020 13:05
Výborný šalát, ale ja repu strúham na hrubo chren na jemno a nálev varím a pridávam soľ.Stačí mi k tomu maslový chlebík
14. 1. 2017 18:07
Tenhle salát je moc dobrý, jen přidávám ještě olej. Udělám ho do 2l sklenice a je v lednici. Manžel si ho oblíbil a dává si ho jen tak později večer k televizi Ještě jsem si vzpomněla, řepu na hrubém struhadle, křen na jemno. Nevím, jestli dáváte sůl, ale já ten salát i trochu solím
6. 11. 2011 15:37
tejaja: Terko, nic se nepřebilo tím kořením to bylo jenom jemně aromatizované, všem moc chutnalo, od teď bde cvikla častým hostem u rebíků
6. 11. 2011 15:32
rebeka: Ďakujem Naďka
Fenykel a anýz sa v našich končinách nepridáva, lebo sú to koreniny veľmi aromatické a šalát nemá prebiť chuťou hlavné jedlo, ale samozrejme použiť môže každý podľa svojej chuti, čo chce.
Fenykel a anýz sa v našich končinách nepridáva, lebo sú to koreniny veľmi aromatické a šalát nemá prebiť chuťou hlavné jedlo, ale samozrejme použiť môže každý podľa svojej chuti, čo chce.
5. 11. 2011 19:45
+
5. 11. 2011 13:28
Terezko, přidávám ti další bodík a obrázky
řepa je vynikající
trošku jsem si postup upravila do nálevu jsem přidala lžičku fenyklu a anýzu, nechala přejít varem a po vychladnutí nalila přes cedník na řepu..výborná chuť
děkuji za recept, budu dělat častěji
řepa je vynikající
trošku jsem si postup upravila do nálevu jsem přidala lžičku fenyklu a anýzu, nechala přejít varem a po vychladnutí nalila přes cedník na řepu..výborná chuť
děkuji za recept, budu dělat častěji
17. 2. 2009 19:49
Papričko, tak polievka z cvikly tu už bola, ale neboli fotky. Teraz sme dojedli, tak fotky prikladám. Mrkni http://www.toprecepty.cz/recept/2772-zapecena-pole...
17. 2. 2009 13:53
Merylas, u nás dostať len tú klasickú okrúhlu a potom z tých podlhovastých len Renovu, ale priznávam bez mučenia, že sme polovicu záhrady, na ktorú sme sadili, zlikvidovali - osiali sme ihriskovú trávu A o koľko menej práce a dvom nám to stačí
17. 2. 2009 09:13
Tejajo, já tu Renovu pěstovala, možná už jsou teď nové a lepší odrůdy, to už nevím, já už mám zahrádku hlavně kytičkovou a jen malý kousek mám na zeleninu a to spíš jen na natě a nějaké bylinky
16. 2. 2009 22:04
Merylas, ak si posadíš cviklu RENOVA, to je tá podlhovastá, tak sa ti bude lepšie uskladňovať a je aj nutrične hodnotnejšia
16. 2. 2009 18:41
Jasně že je to věc chuti Zkoušela jsem i s kminem, ale vrátila se k fenyklu, ale všeho s mírou, jak se říká Já si řepu pěstovala na zahrádce, neměla jsem dobré podmínky pro skladování, tak jsem ji zavařila. Jinak ten čerstvý salát vydržel nějakou dobu v chladničce, ale zas tak moc ve velkém řepu nekonzumujem. Prostě jen občas
16. 2. 2009 14:21
Paprička, ak miluješ cviklu, tak ti zajtra alebo pozajtra vložím výborný receptík, dnes ešte dojedáme chladničku
16. 2. 2009 14:20
Fenykel sa nám zdá trocha aromatický, robievali sme preto vždycky s kmínom, ale to je vec chuti a zvyku Zavárať ho netreba, ocot a chren ho chránia pred skazením, 3 týždne vydrží v pohode, ale to málokedy, pretože ho dovtedy dávno zjeme Keď sa minie a máme chuť, urobím vždy zase čerstvý, je chutnejší ako zaváraný. Ja dokážem zjesť 3-litrovú fľašu na posedenie, len tak, bez všetkého...Som pažravec, však ?
16. 2. 2009 10:32
Červenou řepu miluju, ale jsem doma opět sama. Takže sijji kupuju už zpracovanou.
Terezko, tvůj salátek bych si dala hned Dávám bodík
Terezko, tvůj salátek bych si dala hned Dávám bodík
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 4 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 7 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 10 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 13 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 14 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Jednoduchý bramborový guláš s fazolemi
Golian uvařila před 1 hodinou
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 4 hodinami
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 5 hodinami
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 5 hodinami
Zapečené kuře s nádivkou
Lucamazi uvařila před 5 hodinami
Babiččiny blbouny
Witoraz uvařila před 6 hodinami
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Irena26 uvařila před 7 hodinami
Šopák
MarinetteQueen3 uvařila před 7 hodinami
Tvarohové lívance
Jana.pirova@seznam.cz uvařil před 7 hodinami
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 9 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: salat z cervene repy červená řepa salát salát z řepy salat s cervene repy salát z červené řepy recept recepty z cervene repy recept na salát z červené řepy červená řepa recepty salát zavařování červené řepy salát z červené řepy recepty salát červená řepa recept salát z červené řepy sterilizace červené řepy recepty salat z cervene repy cervena repa zavarovani jak zavařit červenou řepu salaty z cervene repy červená řepa sterilizace červená řepa saláty recepty z červené řepy saláty
Suroviny: řepa červená, kmín celý, cukr krystal, ocet, křen
Salát z červené řepy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYx1
22 názorů