Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křupavé dalamánky za kačku

Křupavé bulky, bohatě sypané solí a kmínem, to jsou oblíbené dalamánky. Tradičně se pečou z pšeničné a žitné mouky - těsto je velmi podobné těstu na klasický chléb. Podle tohoto jednoduchého receptu si je doma připravíme doslova za pár korun.

Hodnocení receptu je 5,0 (66×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby kynutí

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

30. 1. 2014 00:52

Suroviny pro 8 kusů

8 kusů

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie7 424 kJ / 1 774 kcal
Bílkoviny52,63 g
Tuky6,83 g
Vláknina16,75 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 15 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy367,22 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Jeden dalamánek cenově vychází pod 1 Kč (podle toho, za kolik sežente hladkou žitnou moku), proto ten název :-)

Za inspiraci mockrát děkuji Isindy, bez jejíhož nápadu by tyto dalamánky nebyly na světě. Více viz její skvělý recept zde: http://www.toprecepty.cz/recept/37305-chlebohousky...

Tento recept vznikl víceméně nedopatřením - improvizovala jsem, protože se mi doma nedostávalo hladké mouky.-) Obě jsme vycházely z populárního receptu na Chléb bez hnětení.

http://daniela.pise.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

jirih

15. 2. 2023 13:29

Dneska upečené a vypadají moc dobře. Přidal jsem foto. :-)

bartonik

4. 12. 2021 19:44

Výborné těsto. Děkuji za recept. Už jsem pekl několikrát. Tentokrát jsem zkusil bagetky.

dexulka

19. 1. 2021 20:51

Děkuji za recept! Dělala jsem dle receptu,pouze místo hladké mouky jsem použila špaldovou celozrnnou.Těsto jsem nabírala lžící a kladla na pomoučený vál,a poté na plechu lehce nakrojila.Myslím, že se povedlo a určitě brzy zopakuji :yes:

Lenee

12. 11. 2020 09:46

Díky moc za skvělý recept! Momentálně dělám dalamánky denně, případně obden a i druhý den jsou super. Trochu jsem experimentoval s moukami a skončila jsem na poměru 1 hrnek Žitné mouky, 1 hrnek celozrnné hladké špaldové a 1 hrnek hladké mouky. Asi mi trochu méně peče trouba, takže peču na horkovzduch na 230°.Mam tak doma podstatně zdravější pečivo než koupím v obchodě a ani odpůrce celozrnného pečiva nic nepoznal. Moc děkuji! Fotku jsme přidala :yes:

Petra Dvor. Petra Dvor.

10. 1. 2020 18:10

Dobrý den, dovolila jsem si přidat fotku. Dalamánky jsou opravdu úžasný. Dělali se mi dobře. :yes::-)

danielle72 danielle72

2. 5. 2017 16:40

Jindřich Šafář: Používám nejčastěji o objemu 230 ml.

Jindřich Šafář

2. 5. 2017 16:10

Kolik to je "hrnek?"? Já mám doma čtyři různé velikosti.

danielle72 danielle72

13. 2. 2017 11:35

Iva: Polovina kostky bohatě stačí ;-)

Iva

8. 2. 2017 13:35

Mohu místo sušeného droždí použít takovou tu kostku čerstvého droždí? Díky!

lilli

25. 1. 2017 09:53

Zkusila jsem,,Moc se povedly <3

lenka-k

27. 2. 2016 11:38

Těsto bylo dost řidké, měla jsem strach co z toho vznikne, ale
jsou úžasné. Prostě jsem udělala na plech hromádky a čekala jsem
co z toho vznikne:-p krásně v troubě nakynuly.:yes:

Eva Hýzlová

30. 1. 2016 20:42

Zdravím všechny , zkoušela jsem je ,byli dobré ,ale jen teplé jak schladli nedali se jíst ztvrdli ,asi někde byla chyba nevím v čem mrzí mě to.

ZDENKA

29. 1. 2016 00:24

:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::-*:-*:-*

danielle72 danielle72

18. 1. 2016 16:16

gabrusa: Nepotírám je, koření lehce vmáčknu do těsta :-)

gabrusa

15. 1. 2016 12:15

Mám dotaz - před pečením se ničím nepotírají? Když je těsto hodně pomoučené, aby se umotaly, jak na nich pak drží sypání? Díky.

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: dalamanky dalamánky recept recept na dalámánky domaci dalamanky dalamanek recept dalamanek recepty za kačku dalamánky bez hnětení dalamánky bez kynutí dalamánky z žitné mouky domácí dalamánek jak upéct dalamánky dalamánky chlebové těsto pečení dalamánku recept dalamánek recepty na dalamánky chlebove dalamanky recept na kacku dalamánky z chlebové mouky pečeme dalamánky

Suroviny: mouka žitná hladká, mouka polohrubá, mouka hladká, sůl, ocet, kmín celý, voda, droždí sušené, sůl hrubá, kmín celý

TopRecepty.cz

Křupavé dalamánky za kačku

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WvXo