Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Morkové knedlíčky od maminky

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

15. 2. 2009 23:21

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie916 kJ / 219 kcal
Bílkoviny12,49 g
Tuky8,04 g
Vláknina8,42 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 111 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy22,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Z tohoto množství máme knedlíčky asi na 12 porcí, proto je hotové naskládáme na tácek a dáme zamrazit. Pak je zmrzlé vhazujeme do polévky. Když vyplavou, jsou hotové.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Anna Kocikova Anna Kocikova

11. 3. 2012 22:23

Jé Helli,ty Tvé knedlíčky jsou moc príma:-p+4:yes:Ze syrového morku by mě nenapadly udělat:-8Ukládám si,díky;-):yes:

Marie Celustkova

25. 1. 2011 13:08

Dneska je zkouším poprvé v životě, tak mi držte palce ať se povedou! ;-)

petrasadlo

4. 12. 2010 11:21

Jasný postup není jen tomu, kdo je nezkusil. Jsou totiž vynikající a příprava není složitá. Mňam!:-*

JanaDorazinova JanaDorazinova

27. 2. 2009 00:05

Helli, super!:yes:;-)

Hella Hella

26. 2. 2009 22:58

Tak jsem k receptu dodala fotopostup, aby bylo jasno..

vybusna vybusna

26. 2. 2009 22:58

no...ako fajne polopasticky si nam to....

JanaDorazinova JanaDorazinova

17. 2. 2009 13:20

Tak jak jsi to Hello teď vysvětlila, tak bych to pochopila. V podstatě jsem vlastně nevěděla, že ze syrových kostí jde vyndat morek. My kosti vždy uvaříme a pak vyklepeme na talíř, osolíme a můj to sní. Já to zas tak moc nemusím, ale polívka z morkových kostí je špica!:yes::yes:

vybusna vybusna

17. 2. 2009 12:50

jasny!! herr general!!
:-*
ja som si to tak nejako predstavovala kym tu nebol recept, ze ten spik sa uvari a to uvarene sa zmiesa so sypkymi vecami a ochutinami...

Hella Hella

17. 2. 2009 12:45

Jestli to není jasný, tak zítra jdu koupit další kosti a nafotím postup!

Hella Hella

17. 2. 2009 12:43

Čtu si to po sobě a nevím co mám vysvětlit... Prostě to, co vyškvařím z toho morku (tu tekutinu podobnou sádlu) smíchám se vším ostatním, jakoby zahustím to "sádlo" moukou, strouhankou, česnekem, cibulí, majoránkou a kořením až dostanu hmotu jako pastelína a z té pak dělám kuličky. Ten morek má specifickou chuť, jinak byste ty knedlíčky mohli dělat z rozehřátého másla nebo sádla stejným způsobem. Už je to jasný? :-S

vybusna vybusna

17. 2. 2009 11:09

jana r.;-)no hella je asi vo svungu domacnosti...odpovie nam asi neskor

JanaDorazinova JanaDorazinova

17. 2. 2009 10:49

vybusna, nejsi blbá, taky tomu nerozumím:-S

vybusna vybusna

17. 2. 2009 10:38

no dobre hella a z coho potom robis vlastne tie knedlicky...toto volako nechapem...a co presitujem....sadlo z toho morku? ...po nasom spik....cize ty das vyskvarit ten spik....ostane ti sadlo to presitujes..a potom co?
no som blba...co uz....
das do toho sadla vyskvareneho muku, struhanku a pochutiny?
cize tie knedlicky vlastne netvori maso, ale muka, struhnanka atd?

Merylas Merylas (moderátorka)

17. 2. 2009 10:09

Hello, moje maminka tyto knedlíčky nedělala a dokonce jsem je ještě nikdy nikde neochutnala a nedělala, ač mám už svůj věk :-(

Hella Hella

17. 2. 2009 09:44

Tak já zmrazuji syrové knedlíčky. Pak je zmrzlé nasypu do skoro hotové polívky, uvedu do varu a když vyplavou, jsou hotové, přidám petrželku a podávám. Ale bez problému pak to polévku s knedlíčkama znovu ohřívám, nerozpadnou se. Ten postup můžu nafotit, ani mě to nenapadlo. Prostě morek, když se dlabe z kostí, tak se většinou rozpadne na kousíčky - má konzistenci jako syrové sádlo), nebo ho překrájím na co nejmenší kousky tak 0,5x0,5 cm, dám do kastrolku se silnějším dnem a nechám vyškvařit jako sádlo. Jde to velice rychle. Zbydou malinké skoro černé škvarečky a ty pak vhodím ještě vyvařit do polévky (když není moc mastná). Já jsem sem ten recept dala jen proto, že zde uvedené morkové knedlíčky s těmihle nemají vůbec nic společného. A morkové knedlíčky v polévce jako delikatesa ve svatebním menu bývaly tradicí. Pak je nahradily méně pracné játrové knedlíčky.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: morkové knedlíčky knedlíčky z morkové kosti morkové knedlíčky recept knedličky z morku polévka z morkových kostí knedlíčky z morkových kostí morkové kosti morkové knedlíčky do polévky polévka z morkové kosti morkové kuličky recept na morkové knedlíčky špikové knedlíčky recepty morkové knedlíčky knedlicky morkove morkové knedlíčky ze syrového morku zmrazování játrových knedlíčků knedlíčky do polivky recept morkové knedlíčky polívka z morkových kostí hovězí polévka s morkovými knedlíčky

Suroviny: kost hovězí morková, vejce, česnek, cibule, mouka hladká, majoránka, sůl, pepř, strouhanka

TopRecepty.cz

Morkové knedlíčky od maminky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yPKV