Štěpánská hovězí pečeně
Štěpánská hovězí pečeně je tradiční vánoční pokrm, podávaný na druhý svátek vánoční, kdy má svátek Štěpán. Hovězí maso je špikované slaninou a plněné vejcem natvrdo, pak dušené na cibuli. Jako příloha se nejčastěji nabízí knedlík.
Suroviny pro 7 porcí
7 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 9 884 kJ / 2 362 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 198,34 g |
Tuky | 141,53 g |
Vláknina | 11,70 g |
Cholesterol | 969 mg |
Sodík | 1,15 g |
Sůl | 2,62 g |
Sacharidy | 70,53 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Peču podle Praktické kuchařky. Pečení trvá podle kvality masa i podle trouby tak 1,5-2 hod. Příloha: rýže, houskové knedlíky, atp.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 12. 2023 15:49
Skvělé pochutnani, omáčku k pečeni jsem udělal dle Vaňka.
19. 3. 2023 09:15
26. 9. 2020 08:29
Zdravím. Dělala jsem přesně podle receptu a je opravdu výborná! Děkuji za receptik, jinak už dělat nebudu
22. 11. 2015 10:55
vybusna: Děkuju moc za vyzkoušení a za hezkou fotku
22. 11. 2015 10:48
Vcera som osvedceny postup musela trosku zmenit...zistila som, ze nemam slaninu na spikovanie, len platkovu. Tak som nou obalila vajce.
Robila som smotanovu omacku ale Dobremu Manzelovi sa ta kombinacia nepozdavala, tak sa vratim k UHO.
http://chalupnikovi.com/recepty/?p=5445
Robila som smotanovu omacku ale Dobremu Manzelovi sa ta kombinacia nepozdavala, tak sa vratim k UHO.
http://chalupnikovi.com/recepty/?p=5445
29. 1. 2013 12:51
Vařím dneska štěpánskou na oslavy narozenin mojí milé tak mi držte palce ať se to podaří a budoucí tchýně mě nepomluví že neumím vařit.
11. 12. 2012 14:08
Zdravím všechny, je mi 19 let a jdu ji zkusit uvařit, tak mi prosím držte palečky, snad se mi povede
23. 11. 2012 20:39
Hoj,děláš zapečenou, já dušenou
19. 4. 2012 16:16
Jiřina :Jiřinko děkuji za pozvání a omlouvám se ,že z Bratislavy nedorazím na oběd.Mám to trošku z ruky. Doufám,že chutnalo.
19. 4. 2012 10:00
Veronika.Hrozna:Díky za cenou radu. Tak tě čekám na poledne. Mladá Vožice u Tábora
19. 4. 2012 08:56
Jiřina :Dej pozor ,ať se ti nevysuší ! Je to přece jenom jemné maso ! Po skončení pečení ho nech aspoň 10 minut pod poklicí ve šťávě odpočinout.Pak nakrájet a znovu do šťávy nazpátek.Když ho necháš venku horké vyschne a okorá.Dala bych si taky
19. 4. 2012 08:50
Dneska se do ní taky pustím, jen jí chci zkusit z jehněčího.
Dávám bodík
Dávám bodík
4. 3. 2012 13:18
ˇVeronika.Hrozna: jasně, i tak to jde
4. 3. 2012 13:16
spagetka: Já to délám z marinované roštěné aby se to tak dlouho nepeklo ! Je to za hodinku upečeno !
4. 3. 2012 12:43
Tereza Stepanova: To jsem moc ráda, že jste si pochutnali, děkuju i za hezkou fotečku
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno před 18 hodinami
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno před 18 hodinami
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Přidáno před 20 hodinami
Křupavé brambory
Přidáno před 23 hodinami
Jogurtový pohár se zmrzlinou a mangem
Přidáno před 23 hodinami
Variace na Gà Nam Bộ:
Přidáno 22. 4. 2024 23:54
Právě bylo uvařeno:
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Ivca78 uvařil před 3 minutami
Těsto na pizzu
Bretik uvařila před 9 hodinami
Tři pomazánky na chlebíčky a soudečky nebo jednohubky
aerdna uvařila před 10 hodinami
Nadýchaný mrkvový dort
Mlsani uvařila před 10 hodinami
Špenátové lasagne s kuřecím masem
Alexandra1 uvařila před 10 hodinami
Hummus pomazánka
annasmitkova uvařila před 11 hodinami
Pudinkový pohár s ovocem
Moanka uvařila před 11 hodinami
Rajská omáčka
Fleep uvařila před 11 hodinami
Mandarinkový koláč s drobenkou
Redpelikan uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Co s nadbytkem vařených vajec po Velikonocích? Můžete je naložit jako utopence nebo použít ve studené i teplé kuchyni
Jak správně špikovat maso? Zůstane pěkně šťavnaté a má výrazně lepší chuť
Co dobrého a svátečního vařit v prosinci? Může to být tradiční i méně tradiční menu
Další recepty
Tématické fráze: hovězí pečeně štěpánská vepřová pečeně hovězí pečeně recepty štěpánská omáčka štěpánská vepřová pečeně recept hovězí pečeně recept recept na štěpánskou pečeni štěpánská s rýží hovezi stepanska omacka štěpánská roštěná štěpánská omáčka recept recept na štěpánskou bratislavská hovězí pečeně recept na hovězí pečeni vepřová pečeně štěpánská recepty z hoveziho masa stepanska recepty hovězí pečeně pečené hovězí vepřová štěpánská pečeně recept na stepanskou hovezi peceni
Suroviny: hovězí zadní, slanina uzená, hořčice, vejce, sůl, pepř mletý, cibule, sádlo, mouka hladká
Štěpánská hovězí pečeně
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRzW
37 názorů