Vypečený baklažán aneb tataráček z opečeného lilku
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 1 148 kJ / 275 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,89 g |
Tuky | 3,64 g |
Vláknina | 19,81 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 34 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 39,79 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Bazalku můžeme samozřejmě použít i čerstvou ;-)
Stejný recept jsem tu nenašla, ale do podobných přidávám jak jinak než jeden trochu podobný.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 5. 2015 09:39
danielle72:no fakt je,že kdyby se neřeklo,že je to z lilku,tak se to hned nepozná
5. 5. 2015 08:45
Simona Kucerova: Díky, Simonko Je pravda, že i v restauraci byl tento recept hodně oblíbený, dávali si jej nejen vegani a vegetariáni.
Když jsem se chtěla trošku pobavit, rozdávala jsem jej jako vzoreček - "amuse bouche" (tedy takovou chuťovku) před jídlem. A i silní chlapi, kteří by se jinak lilku vzpírali (ale když to dostali darem, přišlo jim nezdvořilé alespoň neochutnat ), nakonec okoštovali - a pak na něj zvali své známé. Jeden z nich, typický masožravec a odpůrce zeleniny, prý dokonce uvedl manželku do mdlob, když přidal lilek do nákupního vozíku
Když jsem se chtěla trošku pobavit, rozdávala jsem jej jako vzoreček - "amuse bouche" (tedy takovou chuťovku) před jídlem. A i silní chlapi, kteří by se jinak lilku vzpírali (ale když to dostali darem, přišlo jim nezdvořilé alespoň neochutnat ), nakonec okoštovali - a pak na něj zvali své známé. Jeden z nich, typický masožravec a odpůrce zeleniny, prý dokonce uvedl manželku do mdlob, když přidal lilek do nákupního vozíku
5. 5. 2015 08:05
Musím ještě jednou pochválit receptík,udělala jsem tataráček, jen jsem neměla bazalku,tak jsem na radu autorky dala majoránku,nemělo to cbybu,moc nám chutnalo.,ale vyzkouším i s tou bazalkou,zas to bude jiné
2. 5. 2015 22:33
Simona Kucerova: Jé, děkuji za pochvalu, to mám velkou radost Určitě se Ti podařil, to je jednoduchý recept
2. 5. 2015 19:40
2. 5. 2015 16:58
Tento receptík jsem měla možnost ochutnat přímo od autorkymusím říci,že to nemá chybičku!!!Zkusím sama udělat a doufám,že se mi podaří tak jako DanielceNeváhejte a zkuste jako super svačinku a nebo lehčí večeři,je to mňamkabodík dávám,neb je zasloužený
29. 6. 2014 10:16
Dávám bodík
29. 6. 2014 09:50
Hezké, určitě i dobré
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 2 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 3 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 5 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 8 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 11 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 12 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 2 hodinami
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 3 hodinami
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 3 hodinami
Zapečené kuře s nádivkou
Lucamazi uvařila před 3 hodinami
Babiččiny blbouny
Witoraz uvařila před 3 hodinami
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Irena26 uvařila před 4 hodinami
Šopák
MarinetteQueen3 uvařila před 4 hodinami
Tvarohové lívance
Jana.pirova@seznam.cz uvařil před 5 hodinami
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 6 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
TAkova uvařila před 7 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: opečený lilek amuse-bouche recept vypocení lilku lilek jako tatarák amuse bouche recepty tatarák z lilků amuse bouche amuse bouche recept dobroty z lilku baklažan recept peceny lilkovy tatarak lilkový tatarák, lilkový kaviár tataráček ze zeleniny lilek recepty recept tatarák z lilku lilek opeceny recepty - tatarák z lilku amuse-bouche recepty vegetarián amous bouche baklazany
Suroviny: lilek, sůl, citron, česnek, sušená bazalka, olej olivový
Vypečený baklažán aneb tataráček z opečeného lilku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YBqK
8 názorů