Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

„Pajšl“ ze srdíček

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

9. 7. 2014 08:38

Suroviny

Porce: 4 - 6

Nutriční hodnoty

Energie3 745 kJ / 895 kcal
Bílkoviny7,36 g
Tuky84,67 g
Vláknina4,95 g
Cholesterol 70 mg
Sodík 1,61 g
Sůl4,00 g
Sacharidy24,65 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

maria

18. 7. 2014 20:42

Sunny.sofi,vďaka, vďaka za recept, ja som robila chybu zrejme v tom, že som piekla iba pliecko a aj to bolo obycajne bez mastných kúskov=bôčik tam asi veľmi chýba, dodáva ten správny šmak a hlavne, na začiatku pečenia som pekáč nezakryla=výsleok suché mäso a chutilo iba psíkovi.
A to, že ste 100% Češka, je skvelé, vaša kuchyňa je totiž super. Milovala som služobné cesty napr.do Českých Budějovic, vždy som mala šťastie, že v hoteli Zlaté slunce(????) boli Dni českej kuchyne. Nikdy som nevedala, čo si mám vybrať. Asi by nebolo na škodu, keby ste nejaké "echťáky" uverejnili. Na túto stránku chodia aj "zahraničiari", ktorí by si celkom radi spestrili jedálny lístok.
Vďaka, maria

sunny.sofi sunny.sofi

16. 7. 2014 20:02

maria: Děkuji za milá slovíčka:-K
Moravského vrabce dělám tak, že nakrájím cibuli na půlkolečka, česnek na plátky, dám do pekáčku. Pak přidám vepřové na kostky (plec + bůček), osolím, okmínuji, opepřím. Podleji vývarem a dám péct. Nejprve pod pokličkou, pak odkryji a dopeču dozlatova. Nevím, jestli je to echt moravský vrabec, jsem stoprocentní češka:-D:-O:-)) Takže, kdo znáte pravý moravský recept, přidejte, ráda se také přiučím:-K

maria

11. 7. 2014 12:23

sunny.sofi, ďakujem za pochvalu, hneď sa mi zdvihlo kuchárske sebavedomie. Zeleninu nemixujem ani ja, nechce sa mi umývať "tyčák", no ďalšia príčina je, že tzv. sviečková omáčka k srdiečkam mi nesedí.Som za klasiku=sviečková na smotane musí byť sviečková na smotane=hovädzie mäsko+ ostatné prísady. Ale, bola by som veľmi vďačná za recept na PRAVÉHO moravského vrabca, akého som jedávala či už v Brne alebo v Prahe v Korune.Na nete je kopa receptov, no ani jeden za veľa nestojí. Nie je to ono! Ďakujem, maria

sunny.sofi sunny.sofi

10. 7. 2014 13:55

maria: Jaká čtvrtá liga:-D Kuřecí srdíčka jsou super, určitě to s nimi také zkusím.:yes:

Jinak - já zeleninku nemixuji schválně, aby z toho nebyla svíčková:-*, mám ráda ty kousky zeleniny pěkně celé:-p

maria

10. 7. 2014 12:37

Ani som nevedela, že som "geniálna" kuchárka. Môj partner totiž tvrdí, že jediné, čo som ešte nezbabrala, je čaj. Podobne robím, ale kuracie srdiečka, aspoň sa nemusím babrať s krájaním na drobné kocky, stačí ich len rozpoliť. A chutí to aj môjmu partnerovi, hoci, podľa jeho slov, hrám v kuchyni 4. ligu.

Inka1 Inka1

9. 7. 2014 20:42

:-D Přesně takhle dělám , dávám ale hovězí srdce a zeleninu mixuji . Přidávám i na kostičky nakrájenou nakládanou okurku :yes: :yes:

sunny.sofi sunny.sofi

9. 7. 2014 17:52

Anna Kocikova: Moc děkuji, Aničko:-K Proč mě to nenapadlo taky?:-O:-8 Miluju vnitřnosti na tenké nudličky:-p, příště krájím podle tebe:yes::-D:yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

9. 7. 2014 17:27

Sofinko Ty mi děláš chutě,mňam:-p:yes::-K
Plíčky miluji,ale u nás je to doslova"úzkoprofilová"surovina:-//Většinou pajšl vozívám až z Ostravy,kam občas jezdíváme za rodinou:-)
Jinak jako náhražku také dělávám z vepřových srdíček:yes:jen trošku jinak.Srdíčka vařím společně s kořenovou zeleninou,kterou pak ponorným mixérem rozmixuji.Už se nemusí dávat mouka,omáčka se jen dochutí.Měkké srdíčka krájím na úzké nudličky:-)
V papiňáku je opravdu lepší nechat srdíčko těch 40-50minut.Mám to vyzkoušené u různých rcp z tohoto druhu a někdy se mi dokonce stalo,že i po těch 50minutách jsem musela přidat dalších 10.Asi to bylo z nějakého hodně starého kaňoura:-D:-D

sunny.sofi sunny.sofi

9. 7. 2014 13:25

Jana Remkova: Přesně tak, u nás doma je to stejné;-):-D
Děkuji moc:-K

JanaDorazinova JanaDorazinova

9. 7. 2014 12:39

Strašně se mi to líbí. Já bych si dala klasická plíčka, ale přítel by to nepozřel a tohle je opravdu dobrý nápad:yes:

sunny.sofi sunny.sofi

9. 7. 2014 09:45

spagetka: Ahojky, díky za ohlas i zpřehlednění receptu. :-K
Srdíčka máme hodně rádi a docela často je dělám. Vařím je 3/4 hoďky vždycky, nevím, možná by stačilo míň, ale já v kuchyni nikam nespěchám, ať si tlakáč pěkně zafuní:-D;-). Bujon určitě jde vynechat, máš pravdu, jak je každý zvyklý:-K:-)

spagetka spagetka

9. 7. 2014 09:28

sunny.sofi - suroviny jsem přendala tam, kde mají být, je to fakt přehlednější, v postupu se někomu nebude chtít ty suroviny hledat a vypisovat ;-);-) Jen mi prosím zkontroluj, že jsem je přendala všechny, ale podle postupu vaření asi ano.
Bujon pokládám za zbytečný, když srdíčka vaříš, už máš vývar, ale zas je to na každém, jinak :-p:yes:
A ještě dotaz, není v tlakáči moc těch 45 minut na srdíčka? Už jsem je dlouho nedělala, tak netuším, což mi připomíná, že koupím ;-);-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pajšl s kořenovou zeleninou kuřecí pajšl pajšl z kuřecích srdíček pravy pajsl pajsl pajšl recept pajšl ze srdíčka moravský vrabec s rýží pajšl - plíčka na smetaně recept na pajsl pajšl z kurete vepřové srdce jako pajšl vepřový pajšl kuřecí srdíčka jako pajšl srdce jako pajšl pajsl v tlakaci pajšl se zeleninou veprove srdce jako pajsl top recepty pajšl pajšl na zelenině

Suroviny: srdce vepřové, bobkový list, pepř celý, koření nové koření, bujón, slanina, cibule, zelenina kořenová, hořčice plnotučná, smetana 33%, mouka hladká, sůl, cukr, šťáva citronová

TopRecepty.cz

„Pajšl“ ze srdíček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v7xr