Pikantní vepřové závitky
Suroviny
Porce: 4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 9 383 kJ / 2 243 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 186,72 g |
Tuky | 144,22 g |
Vláknina | 25,20 g |
Cholesterol | 680 mg |
Sodík | 2,15 g |
Sůl | 5,01 g |
Sacharidy | 39,23 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
ja si dala jako přílohu vařene brambory a byly stejně dobré.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 7. 2014 19:32
děkuju ale na nějake vhodně přiležitosti ideální
23. 7. 2014 19:31
Silvi,závitky podle složení surovin musely být moc dobré,já bych si teda pochutnala,mňam
21. 7. 2014 17:59
Jasne, mate pravdu, priste dame kureci, uz se tesim!
21. 7. 2014 17:24
rozdíl je jen v mase a použité příloze
21. 7. 2014 17:12
SLADINKA: Muzete mi vysvetlit, jaky je rozdil mezi Vasim receptem na hovezi zavitky (vlozenym 11.01.2014) a timto? Krome pouziteho masa, jsou vsechny suroviny identicke,vcetne postupu, nemam slov.....Mozna ano, hodilo by se neco pikantniho.....
21. 7. 2014 09:05
xxx: Ještě jednou a naposled k tomuto tématu. Ano, je důležitá chuť. Přečtu si suroviny, postup vaření a rozhodnu se, zda to udělám, název je vodítko, nikoli závazek. PRÁVĚ PROTO, ŽE JSME NA VAŘENÍ, ne na diskuzi o významu slov, kde se stejně nedohodneme. Navrhuju, uvařte a udělejte pikantní dle svého. Dodejte recept.
Jinak prosím, pokud dojde k neustále do kola se opakující diskuzi, skutečně patří na Diskuzní fórum.
Uznávám ale jedno, příspěvky jsou psané slušnou formou, bez urážek, což je dobře.
Jinak prosím, pokud dojde k neustále do kola se opakující diskuzi, skutečně patří na Diskuzní fórum.
Uznávám ale jedno, příspěvky jsou psané slušnou formou, bez urážek, což je dobře.
21. 7. 2014 08:59
spagetka: Neni dulezity nazev lec chut? No, nevim, jsme na webu o vareni, ne v hospode, kde projde vse, diky "povznesene" nalade zakazniku.
21. 7. 2014 08:32
že neviete ako som to myslela to jste si potom neprečital moj prispěvok. pikantní je jen lehce výrazne. ostre je už trochu víc ne. to dá rozum
21. 7. 2014 08:18
píšte si čo chcete, ale nazvať jedlo pikantným len preto že je tam "Mletý pepř" je hlúposť. To môžete väčšinu jedál nazvať pikantné, kedže tam ide "Mletý pepř"
Uniká Vám však podstata námietky (aj pri iných názvoch receptov), nemôžete veci nzývať menami bez toho aby to malo racionálny alebo aspoň zvykový dôvod, a potom sa ešte aj čudovať že niekto s tým nesúhlasí.
Ja chápem že každý má iný prah toho čo považuje za pikantné, len neviem ako by autor tohto receptu potom nazval jedlo kde ide obyčajná feferónka, alebo habanero?
spagetka neposielajte ma na nejakú diskusiu, keď sa vyjadrujem k tomuto receptu. Ide vám predsa o počty zobrazenia a zotrvania na stránke - čiže o predanú reklamu
Uniká Vám však podstata námietky (aj pri iných názvoch receptov), nemôžete veci nzývať menami bez toho aby to malo racionálny alebo aspoň zvykový dôvod, a potom sa ešte aj čudovať že niekto s tým nesúhlasí.
Ja chápem že každý má iný prah toho čo považuje za pikantné, len neviem ako by autor tohto receptu potom nazval jedlo kde ide obyčajná feferónka, alebo habanero?
spagetka neposielajte ma na nejakú diskusiu, keď sa vyjadrujem k tomuto receptu. Ide vám predsa o počty zobrazenia a zotrvania na stránke - čiže o predanú reklamu
21. 7. 2014 07:58
XXX: ???: "Největší slabinou Scovilleho organoleptického testu je jeho nepřesnost zapříčiněná lidským prvkem." Z uveřejněného odkazu. "Význam slova "pikantní": - → jemná, ale výrazná chuť (nakyslá, pálivá, sladkokyselá) - zapříčiněná pro někoho výrazným kořením, pro někoho jen bylinkami, jiný už jen sůl a pepř považuje za pikantní".
Ovšem myslím, že není důležitý název receptu, ale jeho chuť. Tudíž nenapadejte název, ale: uvařte, ochutnejte, pak kritizujte.
Pokud chcete dále pokračovat v tématu o pikantnosti a chuti, přesměrujte se na diskuzi. Děkuji za autora i ostatní kuchaře.
Ovšem myslím, že není důležitý název receptu, ale jeho chuť. Tudíž nenapadejte název, ale: uvařte, ochutnejte, pak kritizujte.
Pokud chcete dále pokračovat v tématu o pikantnosti a chuti, přesměrujte se na diskuzi. Děkuji za autora i ostatní kuchaře.
21. 7. 2014 06:18
hanes24 jasně každý dle své chuti
21. 7. 2014 05:58
Dávám bod a udělám, ale ještě pikantnější, takovým říkám potom " hurá papula", ale mohu i pikantní
21. 7. 2014 05:31
pikantní znamena pro mě lehce palive. kdybych chtěla tak snad napíšu ostre vepřové závitky. nebo jen vepřové závitky ne
21. 7. 2014 04:57
???: Evidentne spagetka a SKADINKA patri do tech zbyvajicich 10%.
20. 7. 2014 21:40
samozrejme že existuje definícia pikantnosti
http://cs.wikipedia.org/wiki/Scovilleho_stupnice
a preto je otázka že prečo je tento recept pikantní úplne oprávnená
a ak by ste toto mali v ponuke - menu tak 90% ľudí sa bude pýtať to isté
http://cs.wikipedia.org/wiki/Scovilleho_stupnice
a preto je otázka že prečo je tento recept pikantní úplne oprávnená
a ak by ste toto mali v ponuke - menu tak 90% ľudí sa bude pýtať to isté
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 2 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 5 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 9 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 9 hodinami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 10 hodinami
Prsíčka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Právě bylo uvařeno:
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 28 minutami
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 55 minutami
Zapečené kuře s nádivkou
Lucamazi uvařila před 1 hodinou
Babiččiny blbouny
Witoraz uvařila před 1 hodinou
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Irena26 uvařila před 2 hodinami
Šopák
MarinetteQueen3 uvařila před 2 hodinami
Tvarohové lívance
Jana.pirova@seznam.cz uvařil před 2 hodinami
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 4 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
TAkova uvařila před 4 hodinami
Mazanec
Blankahubalkova uvařila před 5 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: vyznam slova pikantni co se zbylým vývarem závitky z vepřové kýty pikantní závitky nejlepsi veprové houbove závitky slovo pikantni vyznan slova pikantní jidlo vyznan slova pikantní veprove zavitek na houbach že!ne zavitky závitky z vepřové kýty a mletým masem pikantni veprovy zavitek
Suroviny: houby čerstvé, cibule, slanina, olej, sůl, pepř mletý, kýta vepřová, maso vepřové mleté, vejce, koření oregáno, petržel, vývar, mouka hladká, knedlík houskový
Pikantní vepřové závitky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rN56
22 názorů