Dřevorubecká vařená sekaná
Suroviny
Porce: moc :-)
Nutriční hodnoty
Energie | 25 298 kJ / 6 046 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 628,45 g |
Tuky | 361,96 g |
Vláknina | 14,05 g |
Cholesterol | 4,39 g |
Sodík | 10,24 g |
Sůl | 24,10 g |
Sacharidy | 62,88 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Sekanou můžeme i zamrazit. Podáváme buď studenou nebo opečenou na malém množství tuku - podobně jako sekanou.
A proč "dřevorubecká"? Protože se z toho množství nají i parta dřevorubců ;-)
Inspirováno receptem z časopisu Pošli recept, upraveno podle našich chutí.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 2. 2016 19:19
Kašlete na přiblba co pravděpodobně neumí uvařit vajíčko natvrdo .Jen tak dál. . Recepty jsou fajn
21. 8. 2014 07:19
Kadliku, i Tobě krásné ráno Děkuji za důvěru Jen to, proaím, nezkoušej z nádherně libového masa, jak jedna z neregistrovaných (ale to zrovna Tobě říkat nemusím, nejsi v kuchyni žádným nováčkem); a osol sobě podle chuti - my doma asi solíme trošku méně, než bývá zvykem. Tak ať vám chutná
21. 8. 2014 05:37
Dobré ránko! Moc se mi to líbí, zaujalo mne to... A asi právě kvůli těmhle žabomyším válkám jsem přestal svoje kuchařské experimenty popisovat. Jsou tu prostě lidi, kteří pod svým jménem pochválí, pak se rychle jako neregistrovaní přihlásí, a hurá závistivě a přímo škodolibě a hnidopišsky hanět. Takže zkusím to, sice z menšího množství surovin, ale půjdu do toho!
17. 8. 2014 17:36
Klárka: Klárko, to mne mrzí, nevím, kde se stala chyba. Tento recept v týdnu vyzkoušela má kamarádka na lLovensku a sekanou měla krásnou, i na řezu.
Já jsem "úsporný tip" a snaží se jídlo nevyhzovat, takže kdyby se mi staloto, co to tobě, udelala bych z toho například pomazánku, plněné taštičky z listového těsta... Nebo bych to třeba smíchala se syrovým vajíčkem, troškou solamylau a kořením a udělala lívanečky na pánvi.
Já jsem "úsporný tip" a snaží se jídlo nevyhzovat, takže kdyby se mi staloto, co to tobě, udelala bych z toho například pomazánku, plněné taštičky z listového těsta... Nebo bych to třeba smíchala se syrovým vajíčkem, troškou solamylau a kořením a udělala lívanečky na pánvi.
17. 8. 2014 15:19
Nevařila jsem jí zprudka, vždyť je to i napsané, že se má dělat pomalu. Jsme na ní jen dva a k chlubení to fakt nebylo a jíst jí týden taky fakt nechci, proto jsem se chtěla poradit, co s tím dál udělat.
16. 8. 2014 11:43
Klárka : škoda, že se rozsypala, ale zarazilo mě, že bys jí chtěla vyhodit, i když Ti je to líto. Vždyť s kaší i s chlebem a hořčicí jde sníst i rozsypaná, na chuti to neubere, jen tak dobře nevypadá.
16. 8. 2014 11:43
Klárka : když se ti už rozsypala, nakrájejte na malé kousky a buď podávejte ohřáté, nebo rychle opečte na pánvi. Rozhodně nevyhazujte, jedlé to je a vždy se s tím dá něco dělat.
Napadá mě - nevařila jste ji moc prudce? Tady mi přijde skutečně, že se musí vařit pomalu, spíš properlit.
Napadá mě - nevařila jste ji moc prudce? Tady mi přijde skutečně, že se musí vařit pomalu, spíš properlit.
16. 8. 2014 11:29
Včera jsem jí uvařila s tím, že bude dneska s brkaší a zítra pro známé ke chlebu s hořčicí. Ohřát jsem jí nakonec místo opečení musela v mikrolvlnce, protože se rozsypala už při krájení a předložit jí někomu jinému se ani neodvažuji. Dá se s tím něco udělat? Zpracovat jinak? Vyhodit je mi to líto Díky
15. 8. 2014 20:20
Danielko i u nás by jsi s touto dobrotou uspěla
11. 8. 2014 19:33
Jana Remkova: Já vlastně taky ne Pára, mouka a spol. mi v kuchyni už taky jeden zničily...
11. 8. 2014 18:01
spagetka: Nebyla by od věci..tak mne drze napadlo , že by mohla být soutěž o foťák?. Já bych se nebránila
11. 8. 2014 13:00
Já jsem recept aspoň zkusila a moc mě neohromil. Pečená sekaná je o mnoho lepší. Chyběla mi hlavně chuť výpeku a špatně se mi krájela. Nedovedu si představit, že bych jí měla mrazit, to by se snad rozpadala uplně. Chtělo by to něco z tučnějšího masa. V surovinách je napsané vepřové maso, já dala libové plecko a určitě by byl lepší bůček. S vajíčkama natvrdo to taky není žádná výhra. Ztrácí se chuť masa a dělá sekanou takovou nijakou, chtělo by to přidat na koření. Opakovat určitě nebudu, ale snad jen pár poznatků, které pomůžou ostatním. Mmch do top 10 bych recept taky nezařadila, tzv neregi mu prokázaly spíš medvědí službu.
11. 8. 2014 12:00
Všetko bolo povedané, súhlasím so všetkými komentármi, ktoré sa zastávajú Danielky. len si neodpustím jednu poznámku : V poslednom čase to na Topkách vyzerá nie ako na webe o varení, ale pred stredovekou inkvizíciou. Odchytiť, mučiť, kde sa dá, a nakoniec zmiesť z Topiek preč. Kto dlhšie vydrží, alebo nevydrží a pridá sa k tým, čo to vzdali. Danielka, nevzdávaj to, psí hlas do neba neide.
11. 8. 2014 09:34
Jana Remkova:
11. 8. 2014 08:56
Jana Remkova: souhlas. A přidávat fotky, jak hážeš kedlík do vody, nebo sekanou dáváš do trouby? . Navíc i souhlas s Ivulinkou - zapatlané ruce, pořád umývat, abych fotila, jak hňácám těsto?
Je rozdíl, přidávám -li složitý recept se složitým postupem, tam je vhodný, ale také ne daný befelem.
Každý se může zeptat, když něčemu nerozumí, vždycky se tu najdou lidi, kteří odpoví.
Je rozdíl, přidávám -li složitý recept se složitým postupem, tam je vhodný, ale také ne daný befelem.
Každý se může zeptat, když něčemu nerozumí, vždycky se tu najdou lidi, kteří odpoví.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pečené batáty
Přidáno před 1 hodinou
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 3 hodinami
Prsíčka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Tvarohovo-pudinkové pohárky s piškoty a meruňkami
Přidáno 26. 3. 2024 20:05
Právě bylo uvařeno:
Vdolky naší holky
blankaholik uvařila před 10 minutami
Řecké patates
Fitulka uvařila před 58 minutami
Kuře na paprice
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Španělské ptáčky z mletého masa
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Houbový kuba
Iveta. uvařil před 1 hodinou
Uzené maso jako lahůdka
Jan Nemec uvařila před 1 hodinou
Špagety s kuřecím masem
Martin87 uvařila před 2 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
AnetaZema uvařil před 2 hodinami
Chilli con carne
jankohrasko uvařila před 3 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Kattyy uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Barvení velikonočních vajíček může být zábava i umění: Použití slupek z česneku, červeného zelí a silonek dokáže zázraky
Brambory se špekáčky na pivu: Lehce pikantní pokrm z jednoho pekáčku báječně chutná, a přitom ho zvládne i začátečník
Už jste ochutnali zelené pivo? Hit Velikonoc má nejen neobvyklou barvu, ale často i specifickou chuť
Další recepty
Tématické fráze: sekaná z vařeného masa tncz nova mleté maso jak ohřát sekanou sekaná v páře pomalu pečená sekaná sekana varena v pare jak dlouho vydrží bůčková roláda sekaná z danka recept vařená sekaná z mletého masa sekana z danka vařená sekaná z mletého bůčku recept na vařenou sekanou sekaná na páře sekana z vařeného a syrového masa nepečená sekaná recepty od ladi hrusky varena sunka pošli recept -sekané sekaná vařená ve vodě co se dá udělat z vařeného masa vvarena sekaná recept
Suroviny: maso vepřové mleté, kabanos, vejce, vejce, zázvor mletý, kmín mletý, paprika sušená uzená, sůl bylinková, pepř mletý, petrželka, česnek sušený,
Dřevorubecká vařená sekaná
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xNwn
51 názorů