Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čínské maso dvou barev

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

18. 8. 2014 18:36

Suroviny pro 4

4

Nutriční hodnoty

Energie5 756 kJ / 1 376 kcal
Bílkoviny272,26 g
Tuky23,62 g
Vláknina1,60 g
Cholesterol 585 mg
Sodík 5,79 g
Sůl13,88 g
Sacharidy17,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Maso se nemusi vubec nakladat, je mekkoucke a omlouvam se za hacky carky, nemam ceskou klavesnici.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

BlankaZ

25. 6. 2015 17:43

casino > možná to autorka receptu smaží ve větší vrstvě oleje a/nebo možná ne tolik rozpáleného(maso se totiž zatáhne dřív než po 5ti minutách).Asi záleží jak to kdo dělá.

casino casino

25. 6. 2015 11:30

BlankaZ:
No, já dávám škrob už na začátku :-)nakládám maso do škrobu (s vejcem) ještě před tepelnou úpravou a maso je pak po smažení obalené čímsi jako těstíčko a teprve pak dávám zálivku (sojovka, víno):yes:
Tady je problém v tom, že autorka smíchá vše do kupy už před smažením a ve výsledku je to takové, jak píši níže:no:

BlankaZ

25. 6. 2015 10:03

casino >Jo takhle.Já dávám škrob vždycky až nakonec (rozmíchaný ve studené vodě).

casino casino

24. 6. 2015 20:17

BlankaZ:
"Bezva recept,":-?
No, až vyzkoušíte PODLE POSTUPU a jídlo dopadne lépe, než v mém provedení (viz koment níže) tak dejte vědět. Bych to potom už opravdu zkusil znovu (jak slibuji níže)...:-)

BlankaZ

24. 6. 2015 13:02

Bezva recept,""čínu""můžu:-p

casino casino

25. 10. 2014 23:54

aachje:
Děkuji za odpověď:-K
Máte pravdu s množstvím oleje - opravdu jsem použil malé množství.
Jen tak z hecu to tedy ještě jednou zkusím po vašem způsobu...:-)) ale jinak postrádá logiku proč měnit staletími prověřený postup a dělat to zbytečně složitějším způsobem (víc nádobí, víc oleje).
No, vařte jak chcete... Это ваше дело:-))

casino casino

25. 10. 2014 23:32

hosta:
Též mám rád pramenitou, ale obsluhu spolehlivě dojmu k slzám objednávkou vodovody:-D
Čerpáme z různých studánek... Můj zdroj http://www.toprecepty.cz/recept/40128-cinska-kuchy... mistr Klíma, který měl s Čínou společného akorát 1. čínskou restauraci (ve Vodičkové) v ČSSR a vy patrně z fast foodové. Na rozdíl od vaší studnice si ta moje vystačí s jediným kouskem nádobí:-)
*****
Vše záleží na délce (krátkosti) tepelné úpravy zeleniny a věřte že to jde spolehlivě i TRADIČNÍM způsobem.

aachje aachje

25. 10. 2014 11:30

casino: ted koukam, ze se vam nepovedly oba moje recepty.:-S asi vas budu muset pozvat a oba vam je uvarit, aby jste mi veril.:-))
jinak tyhle recepty si vymyslim sama, ale dcera kamaradila s mlsnym vietnamskym klukem, co rad varil. tak jsem varila s nim. takovy bucek s vyhonky a pak choi, kachna s ananasem a nebo bun cha,:-p nebo polevka z veprovych zebirek s bambusem....az budu delat, vyfotim a dam recepty.
jinak tady v madarsku jsem pravidelnym navstevnikem v sarkany center, kde jsem ochutnala veprova ouska v takove sladke tmave omacce, kachni jazycky a skvela cerna vejce. na tech jsem si vytvorila zavislost :-8

aachje aachje

25. 10. 2014 11:15

casino: nestava se mi to, ale zkuste priste vice oleje a potom, az se maso zatahne a skrob udela takovy obal kolem nej, olej zcedit a vratit zpet na panev. potom upravovat dal.

hosta hosta

25. 10. 2014 10:35

Při přípravě "číny" doporučuji zeleninu připravovat samostatně na rozpáleném woku, kam místo oleje vlijete dvě lžíce vody - okamžitě se začne vypařovat , v té páře rychle přehodíte pokrájenou zeleninu - zůstane křupavá, barevná a chutná. Pak se smíchá s připraveným masem. Pokud ji dáte syrovou do orestovaného masa, pustí vodu, zblátovatí. Tuto radu jsem získala přímo "od pramene" - od čínského kuchaře. Platí to především u porku

casino casino

24. 10. 2014 23:23

"Čínu" vařím rád a až tak často, že rychle žloutnu a pomalu se mi šikmí očiska:-D

aachje:
recepty vymýšlíte sama, nebo vám někdo pomáhá:-/ protože nevím, kde soudruzi udělali chybu:-D
Běžně maso naložím pouze do VAJEC rozšlehaných s máčeným škrobem a jídlu dodám chuť zálivkou až v závěru přípravy. A tady na toto jsem se těšil, protože způsob nakládání masa (smichat spolu se sojovymi omackami, cukrem, soli a peprem, kari, octem a ŠKROBEM!!!) neznám a byl jsem v očekávání jak to dopadne a jestli to bude na pánvi prskat. Neprskalo, ale bylo to daleko horší: škrob se začal okamžitě připalovat na pánev a posléze vytvořil na vařečce kompaktní "gumovou" hmotu, která šla z vařečky pouze nožem, sice bídně, ale šla.
A co že na to říkalo maso? Prvních 5 minut nic a bylo tak akorát měkké k jídlu, ale pak už jen tiše úpělo a tvrdlo a tvrdlo a kdyby mělo ručičky, tak mě jistojistě proplesklo. Samozřejmě jsem ho snědl, protože to bylo asi 5x lepší než http://www.toprecepty.cz/recept/40568-asijsky-buce... který jsem snědl taky, protože jsem jako Číňani, kteří prý snědí všechno a myslím že to bylo lepší než muří nohy, které jsem dosud nejedl:-))

aachje:
Opravdu jste přidali škrob už v úvodu, nebo až nakonec, jak ostatně doporučujete v postupu, he?;-)

aachje aachje

19. 8. 2014 14:18

hodne velky vyber sojovek maji ve vietnamskych obchodech. ne ve vecerkach, ale v tech jejich, co maji pro sebe. ale nekolikrat se mi stalo, ze jsem prodavace ve vecerce poprosila, jestli by mi tu ci onu ingredienci nesehnal a vzdycky mi vyhoveli.:yes:

sunny.sofi sunny.sofi

19. 8. 2014 12:11

Samé dobré suroviny:-p, postup jednoduchý, určitě zkusím:yes::-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

19. 8. 2014 12:00

No špica!!! Jen já znám jen asi tmavou sojovou omáčku :-S

mariana.

19. 8. 2014 10:49

Ukládám. Vypadá to na dobrou baštu:yes::yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: maso dvou barev bun cha recept maso dvou barev recept čínské maso škrob na maso maso dvou barev recepty recepty maso dvou barev recept maso dvou barev maso ve škrobu uprava masa na číský spůsob testicko jako z cinske restauraci jak zahustit skrobem nakladani masa se skrobem zalivka sojovka jak zahustit činu bramborovym skrobem maso dvou barev - vodičkova úprava masa na čínský způsob čína ze dvou mas recept a maso dvou barev kachna bun cha

Suroviny: kýta vepřová, prsa kuřecí, omáčka sojová, omáčka sojová, cukr, sůl, pepř, koření kari, ocet rýžový, olej, žampiony sterilované, cibulka jarní, fazole mungo, paprika čerstvá červená, škrob

TopRecepty.cz

Čínské maso dvou barev

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0yrV