Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šlehačka bez tuku - italská vařená šlehačka

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

25. 8. 2014 14:09

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie825 kJ / 197 kcal
Bílkoviny8,90 g
Tuky0,47 g
Vláknina0,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 133 mg
Sůl0,26 g
Sacharidy39,04 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Toto množství stačí na pokrytí celého velkého plechu do výšky asi 2 cm.

Nedoporučuji nechávat do druhého dne, bílky by začaly vodnatět. I na fotce je vidět, že trochu povoluje, fotka byla pořízená asi 10 hodin po zdobení. Chuťově je to docela dobré, pokud na to neupozorníte, nikdo si ani nevšimne, že to není pravá šlehačka.

A vzhledem k tomu, že pravá šlehačka je taky pravá kalorická bomba, je tohle dobré řešení.

Zdroj: Knihovnička Recepty 07/20l4

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Hella Hella

25. 8. 2014 21:14

zuzun: Tak xanthan gum, to nevím, já vyzkoušela jen práškovou želatinu a podruhé 2 plátky plátkové želatiny. Tak to vyzkoušej a pak napiš.

zizala zizala (moderátorka)

25. 8. 2014 17:50

Já znám jen italský sněhový krém, vařený, ten se dává třeba do kremrolí. Tohle taky neznám. U nás šlehačku moc nemusíme, tohle by asi byla dobrá varianta. Ukládám na vyzkoušení :-)

zuzun

25. 8. 2014 17:26

Wow, taky to neznam!! Pomerne male mnozstvi surovin, ale jak rikas - pokreje cely plech!:-O A kaloricky "zvyhodnena"??? Zapisuji, ukladam a bodik:yes: Mam dotaz: doma na me civi ze skrine jenom xanthan gum, da se pouzit misto zelatiny? Kdyz jsem zelatinu schanela, zrovna ji nemeli a vzala jsem ten xanthan misto toho...

Na fotce vypada normalne slehackove, kdybys nerekla, tak neuverim. Co by asi rekla tahle slehacka na celozrnnou nebo treba nejakou alternativni mouku, ale to uz chci az moc:-D:yes::yes::yes:

magdalenka magdalenka

25. 8. 2014 14:16

Heli a aké je to chuťovo? Na aký múčnik si to použila?
Dík za odpoveď, recept je veľmi zaujímavý, pre mňa neznámy.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: varena slehacka krém z vařené šlehačky italská šlehačka italská vařená šlehačka vařená šlehačka recept žloutky a xanthan šlehačky italsá vařená šlehačka vařená šlehačka , recept na krém vegan slehacka pravá šlehačka slehačka s bílky italský sněhový krém u vařéna šlehačka s krémem italský sněhový krém.cz vařené šlehané bílky italský bílkovy krem pravá šlehačka recept italský chleba recept prava italsa tiramisu do čeho přidat xanthan do kremu

Suroviny: voda, želatina, cukr krupice, cukr vanilkový, mouka hladká, bílek

TopRecepty.cz

Šlehačka bez tuku - italská vařená šlehačka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E7L4