Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Františkovské nudle

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

5. 10. 2014 15:32

Suroviny pro 1

1

3-4

Nutriční hodnoty

Energie143 kJ / 34 kcal
Bílkoviny0,98 g
Tuky0,17 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy6,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Tento recept vznikl při dovolené ve Františkově na Táborsku. Při túře moje děti objevily krásnou rodinku pravých hřibů, které jsme si samozřejmě donesli do chalupy. Ve spíži jsme však našli jen suroviny uvedené výše. Nápad přišel okamžitě a skvělé jídlo, které je dodnes oblíbeným "rychloblafem" naší rodiny, bylo po chvilce na světě.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Paul Sulc NYC

11. 10. 2014 08:03

Jam pamatuju cinske veprove jeste v davnych dobach, v sedesatych letech A bylo perfektni a cinska kachnicka v konserve jeste lepsi. Kde ty casy jsou, kdy byl bulharsky dzuvez s tunakem ci papriky plnene uzenym v rajske omacce, vse dobre a celkem kavalitni a lacine, tehda byly jeste normy.

mirka dvorakova

9. 10. 2014 18:42

opravdu nejchutnejsi konzorvy prodavaji v Lidlu

Janull

6. 10. 2014 20:08

Můžeme to být mńamka,určitě vyzkouším,ale vepřovku použiju raději vlastní výroby. ;-) :yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

5. 10. 2014 22:56

ota: To je fakt. V Lidlu jsem viděla právě ty vepřové konzervy ve sklenici :-)

ota

5. 10. 2014 20:19

Tzv. čínské maso se vyrábělo i u nás.
Když kupovat konzervu, nutno se podívat na složení. Některé konzervy obsahují neuvěřitelných 25% vepřového masa.
Konzervy z Lídla, byť polské, obsahují kolem 90% vepřového masa (jsou vyráběné pro export do SRN a tam si nemohou dovolit šidit).
Slušné konzervy mají od 70% masa.

Inka1 Inka1

5. 10. 2014 19:40

:-)) Nedávno jsem také potřebovala rychlovku , koupila jsem v lídlu vepřové maso ve vlastní štávě - konzerva , a chalupárské vepřové maso - ve skleničce. Obojí bylo docela dobré :-D
Jinak receptík super , vzpomínka na dovolené s rodiči pod stanem
:-D , ale to už je hooodně dávno , to ještě byly konzervy co se daly jíst;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

5. 10. 2014 19:10

jarda Kadic: Jo, Jaroušku, čínská je dobrá, ale já ji neviděla u nás léta, to ostatní se opravdu jíst nedá. Recept se mi moc líbí, jen jsem nikdy neviděla čínské tak široké nudle, ale to už je fuk :-)

jarda Kadic jarda Kadic

5. 10. 2014 18:54

jarda Kadic::yes: nějak to zlobí:-O

jarda Kadic jarda Kadic

5. 10. 2014 18:52

jarda Kadic jarda Kadic

5. 10. 2014 18:22

Možná,že někdo řekne: “čínská konzerva-jak to můžete jíst?“Ale já to neřeknu.Nevím,kolik je výrobců, kteří ji vyrábějí,ale kousek od města Bíliny ji vyrábějí také.A opravdu dobrou.Dělají i “luncheon meat“v několika druzích.Já kupuji občas v černém provedení a je také jedlá.Tu firmu vlastní Číňané, zaměstnanci jsou Češi.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: nudle výroba čínských nudlí recept na výrobu čínských nudlí cinske nudle se smetanou výroba čínský nudle recepty z nudli nudle s vepřovou konzervou vyroba domacich cinskych nudli nudle s masovou konzervou čínské nudle se slaninou prave činske nudle recept vyroba nudli,flicku recept na čínský domácí luncheon meat recept na čínský domácí luncheon meat vyroba na nudle smažené nudle se zelím a hřiby recept nudle s masovu konzervou recept na výrobu nudlí recepty rychlovky na dovolenou rýžové nudle lidl

Suroviny: houby čerstvé, maso vepřové, cibule, smetana zakysaná, nudle čínské, sůl, pepř

TopRecepty.cz

Františkovské nudle

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lVGM