Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krevety na víně

Krevety jsou výtečné, zdravé a jejich příprava je tak rychlá, že do pár minut máte jídlo na stole. S opečenou bagetkou a jemnou omáčkou z bílého vína si na nich jistě pochutnáte.

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 13 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 3 min

13 min (10 min příprava + 3 min tepelná úprava)

14. 3. 2009 19:46

Suroviny pro 3 porce

3 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie2 187 kJ / 523 kcal
Bílkoviny80,40 g
Tuky4,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 560 mg
Sodík 886 mg
Sůl2,40 g
Sacharidy9,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Jak oloupat krevety:

Krevetu uchopíme za ocasní část těsně za hlavou. Hlavu odlomíme.

Prsty otevřeme krunýř a vyloupneme maso z ocasní části.

Poslední článek krunýře s ocasní ploutvičkou pro snadnější uchopení a efekt ponecháme. Kreveta se za něj při konzumaci uchopí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Mikesanda1

15. 2. 2020 17:20

Dělám podobně, ale před dokončením přidám máslo a nasekanou hladkolistou petržel. Je to dobrota

vendyk

9. 1. 2016 21:58

Krevetičky a jiné mořské plody na víně jsou mňamózní záležitost ;-)Hledala jsem recept jak krevety upravit, neboť mám zkušennosti jen s mušlemi a tak jsem pátrala po receptu. Koupila jsem předvařené a mražené krevety (vím, že chlazené jsou lepší, ale mě nejsou dostupné) a pořád jsem nevěděla co a jak... ale věděla jsem, že jsem to chtěla i se zeleninou. Dopadlo to famózně,tak se chci pochlubit:-* Na oliváči a másle jsem zpěnila cibulku a zmraženou zeleninu, kterou mám stále v mrazničce. Používám typ soup greens mix, který je mi druhově, velikostí a chuťově nejlepší. Krevety jsem přelila vařící vodou a pak přidala (bez vody) do zeleninového základu. Posypala sušenou zeleninou (vegetou) pak už nesolím a nadrobno nakrájený stroužek česneku. Podleji bílým suchým vínem a nechám vydusit. Možné je i lehce zakápnout šťávou z citrónu..ale není podmínkou, i bez ní je to dobré. Podávám buď se suchým opečeným toustem a nebo smíchám s vařenými těstovinami (ala těstovinový salát). A kdo si chce zhřešit může si přidat do salátu majonézu/tatar.omáčku se zakysanou smetanou. Já jsem vyzkoušela oba způsoby, ale ten těstovinový nám tolik nechutnal jak jenom s tím toustíkem. :-phttps://www.toprecepty.cz/recept/4060-krevety-na-v...

Iljusa Iljusa

24. 7. 2009 18:36

mňam :-p

Paprika Paprika

24. 7. 2009 17:16

Užasná věc TY krevety:yes:;-)
Výborné jídlo:-!

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

15. 3. 2009 09:06

Tak vám musím povědět jak jsem se já těšil na krevetky. Uvízla mi v paměti vzpomínka na Bulharsko kde s místními jsem pojídal všechy možný příšereky - i tepelně neupravené( různé škeble). Snad jiné lahvové opojení mi vrylo do mysli, že jse si moc pochutnával.Celé roky jsem o tom jen mluvil, až nedávno se naši mladí načtvali(asi už mne nemohli poslouchat) a pitlík krevetek mi koupili, a dědku , nyní dělej co umíš. Ale oni jíst nechtěli. Já našel pár receptů a nakonec se rozhodl pro špíz s česnekem,paprikou,cibulí a na suchém víně. Věřím, že jsem postupoval správně, ale víckrát bych to nevařil. Ale jako správný pokrytec jsem můj výtvor chválil a ještě 2 hodiny se oblizoval. Holt jsem na ten bůček, řízky, svíčkovou, guláž , kachnu atd.od nás co rodí naše krásná zem.::-p

Bibinka Bibinka

14. 3. 2009 22:22

Na krevetách přímo ujíždím, ale dělám je zcela jinak a nejvíc mi chutnarecept "Now Orleanské krevety".:-p;-)

Paprika Paprika

14. 3. 2009 21:16

Tak se nečil, vždyť u jiných tvých receptů máš hezké fotky ;-)

Ingrid.W

14. 3. 2009 21:06

:-S poznámka, nepoznámka, fotky už nepřidávám, ve svých letech se už opravdu spovídat nemusím.

Paprika Paprika

14. 3. 2009 21:01

Maris koukám, že vidíme stejně.

Paprika Paprika

14. 3. 2009 21:00

Ingrid, tady ale v poznámce o tvém neautorství fotek nic není.:no:

maris maris

14. 3. 2009 20:59

Ingrid, nic ve zlém, ale opravdu je to Tvoje fotka ? Vypadá jak naskenovaná:-//

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: krevety na vine s cesnekem krevety podle pohlreicha jak jíst krevety jak se vaří krevety krevetový koktejl pohlreich krevety na pánvi recepty-krevety garnela recept nejlepší recepty z krevet krevety-recepty recepty s krevetami nejlepší recept na krevety krevety předkrm krevetky na víně vaření krevet krevety na česneku s těstovinami krevetky recept nejlepší recepty na krevety jak připravit garnely krevety-recept

Suroviny: krevety, víno bílé suché, sůl, pepř mletý, olej

TopRecepty.cz

Krevety na víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYOX