Krevety na víně

Ingrid.W Kuchařka:

Mořské plody 10 názorů

Finální výsledek výborného chuťovky
32
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Suroviny

400 g chlazených krevet
suché bílé víno (já používám Veltlínské)- asi 2 dcl
sůl
pepř
olej
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Krevety vyloupeme (postup je popsán v poznámce) a omyjeme. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje, vhodíme krevety a rychle restujeme.

  2. Asi po 2 minutách podlejeme vínem a na nejvyšším stupni restujeme asi minutku. Dochutíme solí a pepřem.

  3. Podáváme s rozpečenou bílou bagetkou nakrájenou na kousky (můžeme ji pak namáčet do vzniklého sauce).

Poznámka

Jak oloupat krevety:

Krevetu uchopíme za ocasní část těsně za hlavou. Hlavu odlomíme.

Prsty otevřeme krunýř a vyloupneme maso z ocasní části.

Poslední článek krunýře s ocasní ploutvičkou pro snadnější uchopení a efekt ponecháme. Kreveta se za něj při konzumaci uchopí.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek


Ohodnoťte recept: Krevety na víně

  • vendyk vendyk

    Krevetičky a jiné mořské plody na víně jsou mňamózní záležitost ;-)Hledala jsem recept jak krevety upravit, neboť mám zkušennosti jen s mušlemi a tak jsem pátrala po receptu. Koupila jsem předvařené a mražené krevety (vím, že chlazené jsou lepší, ale mě nejsou dostupné) a pořád jsem nevěděla co a jak... ale věděla jsem, že jsem to chtěla i se zeleninou. Dopadlo to famózně,tak se chci pochlubit:-* Na oliváči a másle jsem zpěnila cibulku a zmraženou zeleninu, kterou mám stále v mrazničce. Používám typ soup greens mix, který je mi druhově, velikostí a chuťově nejlepší. Krevety jsem přelila vařící vodou a pak přidala (bez vody) do zeleninového základu. Posypala sušenou zeleninou (vegetou) pak už nesolím a nadrobno nakrájený stroužek česneku. Podleji bílým suchým vínem a nechám vydusit. Možné je i lehce zakápnout šťávou z citrónu..ale není podmínkou, i bez ní je to dobré. Podávám buď se suchým opečeným toustem a nebo smíchám s vařenými těstovinami (ala těstovinový salát). A kdo si chce zhřešit může si přidat do salátu majonézu/tatar.omáčku se zakysanou smetanou. Já jsem vyzkoušela oba způsoby, ale ten těstovinový nám tolik nechutnal jak jenom s tím toustíkem. :-phttps://www.toprecepty.cz/recept/4060-krevety-na-v...

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    mňam :-p

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Užasná věc TY krevety:yes:;-)
    Výborné jídlo:-!

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Tak vám musím povědět jak jsem se já těšil na krevetky. Uvízla mi v paměti vzpomínka na Bulharsko kde s místními jsem pojídal všechy možný příšereky - i tepelně neupravené( různé škeble). Snad jiné lahvové opojení mi vrylo do mysli, že jse si moc pochutnával.Celé roky jsem o tom jen mluvil, až nedávno se naši mladí načtvali(asi už mne nemohli poslouchat) a pitlík krevetek mi koupili, a dědku , nyní dělej co umíš. Ale oni jíst nechtěli. Já našel pár receptů a nakonec se rozhodl pro špíz s česnekem,paprikou,cibulí a na suchém víně. Věřím, že jsem postupoval správně, ale víckrát bych to nevařil. Ale jako správný pokrytec jsem můj výtvor chválil a ještě 2 hodiny se oblizoval. Holt jsem na ten bůček, řízky, svíčkovou, guláž , kachnu atd.od nás co rodí naše krásná zem.::-p

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Na krevetách přímo ujíždím, ale dělám je zcela jinak a nejvíc mi chutnarecept "Now Orleanské krevety".:-p;-)

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Tak se nečil, vždyť u jiných tvých receptů máš hezké fotky ;-)

    Odpovědět

  • Ingrid.W Ingrid.W(autor receptu)

    :-S poznámka, nepoznámka, fotky už nepřidávám, ve svých letech se už opravdu spovídat nemusím.

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Maris koukám, že vidíme stejně.

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Ingrid, tady ale v poznámce o tvém neautorství fotek nic není.:no:

    Odpovědět

  • maris maris

    Ingrid, nic ve zlém, ale opravdu je to Tvoje fotka ? Vypadá jak naskenovaná:-//

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo