Ledvinky na slanině
Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Energie | 1 515 kJ / 362 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,91 g |
Tuky | 8,44 g |
Vláknina | 10,80 g |
Cholesterol | 30 mg |
Sodík | 219 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 47,60 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Původně jsem chtěl ledvinky nechat odležet v mléce jen 24 hodin. Ale "okolnosti" mě donutili je tam nechat 2 dny. Ale myslím si,že jim to jen prospělo :-). PS: rýže je díky kukuřici trošku nasládlá,tak s tím počítejte :-)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
25. 11. 2014 18:40
...díky díky - u nás /šumava/ je "závarek" to, co u vás "záklechtka" - já jen abych věděla a měla to správně
23. 11. 2014 18:38
scofiq: Záklechtka je směs vody a hladké mouky na zahušťování polévek a omáček. Používá se místo jíšky. Je nejen méně kalorická, ale i na výrobu jednodušší a rychlejší.
23. 11. 2014 18:36
...ahoj, jen se zeptám co je "záklechtka"? děkuju
3. 11. 2014 07:19
hosta: To je v pořádku, každý máme svůj osvědčený postup, jen si vyměňujeme zkušenosti
2. 11. 2014 22:39
zizala: Nevařím ji v nepoměrně velkém množství vody - hrnek rýže ve zhruba litru a půl vody. Vybírám cedníkem a případně propláchnu (místo abych škrob vyplavovala před vařením). Postupy zde popsané jsem již dávno opustila, včetně takových, že se do rýže přidá cibule se zapíchanými hřebíčky, že se rýže předsmažuje , et cetera...Možná z pohodlnosti. Tím nikomu neberu představu, že se rýže vaří či dusí úplně jinak s osmi či dvaceti propláchnutími či koupelí ve studené vodě, jen jsem zmínila svůj ověřený postup
2. 11. 2014 21:15
casino: Každý má nějaký styl. Podstatná je slušnost a ta byla dodržena. Navíc obsah byl k věci a trefný (možná právě to je zde kamenem úrazu
hosta: Já raději rýži dusím, ale když ji vařím, propláchnu ji i tak vždy, protože neodplavený škrob vytvoří při vaření nepříjemný šlem ve vodě. A vařit rýži v nepoměrně velkém množství vody nepovažuju za ekonomické
hosta: Já raději rýži dusím, ale když ji vařím, propláchnu ji i tak vždy, protože neodplavený škrob vytvoří při vaření nepříjemný šlem ve vodě. A vařit rýži v nepoměrně velkém množství vody nepovažuju za ekonomické
2. 11. 2014 20:53
cathleen:
Chápu, že můj styl nemusí každému vonět
Ten poslední koment jsem si, pro tetičku moderátorku uložil:
"Koukám, že nějaká zdivočelá moderátorka smázla koment ve kterém jsem složil poklonu cekrops: za jeho pozitivní přístup ke kritice (nicméně v postupu je ta ptákovina s teplou vodou pořád) a Navir: jsem slušně upozornil, že blbě čte komentáře, protože můj odsudek se týká teploty vody a ne počtu proplachů...
Tož tak..."
Chápu, že můj styl nemusí každému vonět
Ten poslední koment jsem si, pro tetičku moderátorku uložil:
"Koukám, že nějaká zdivočelá moderátorka smázla koment ve kterém jsem složil poklonu cekrops: za jeho pozitivní přístup ke kritice (nicméně v postupu je ta ptákovina s teplou vodou pořád) a Navir: jsem slušně upozornil, že blbě čte komentáře, protože můj odsudek se týká teploty vody a ne počtu proplachů...
Tož tak..."
2. 11. 2014 20:39
casino: kdo vám maže komentáře? A proč? Ty, co jsem tady pod receptem četla, nebyly ani urážlivé, ani od věci....
2. 11. 2014 20:26
Možná, než mi pořád mazat komentáře, by bylo lepší konečně opravit ten nonsens v postupu
1. 11. 2014 19:12
enynka: Aha, máte tam hrnec, tak s tím nedostatečným propláchnutím to beru zpět. Ale platit za Vás spotřebu vody bych tedy nechtěla
1. 11. 2014 19:10
zizala: jaru, neber ji vážně, snaží se být jen trapně vtipná
1. 11. 2014 19:09
maris: raději bez dalších komentářů, evidentně někdo chce býti vtipným
1. 11. 2014 19:09
enynka: Hm, zkusila jste někdy spočítat spotřebu vody během Vašeho proplachování? Nehledě na to, že tak malý pramínek nepropláchne všechna zrnka, ale jen ta, co jsou bezprostředně pod ním.
Tarhoňa je super, ale někde se hodí víc rýže
Tarhoňa je super, ale někde se hodí víc rýže
1. 11. 2014 19:04
enynka:Tebe bych chtěla mít doma
1. 11. 2014 18:53
Já místo rýže vařím tarhonu.Rýži s kukuřicí nejím,protože je sladká, stejně tak jako cibuli a papriku,okurky taky nerada,jsou kyselé.Slaninu jen domácí a mléko taky.Jinak nejvíce mi chutnají ledvinky,protože nemají nic společného s vegetariánstvím a zeleninou. A navíc,to když já myju rýži,tak dám hrnec do dřezu,pustím pramínek vody,zapomenu nato,klidně si jdu do obchodu,takže klidně i dvě hodiny.Takže nějaké tam dvacetkrát není takový nepochpitelný konec.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 3 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 13 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 14 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 16 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 19 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Uzená krkovice pečená na zelí s bramborami
LuciePa uvařila před 37 minutami
Brokolice zapečená s oříšky a směsí sýrů
martinslovak uvařila před 38 minutami
Domácí noky s kuřecím masem a špenátem na smetaně
Panova uvařila před 38 minutami
Špenátové palačinky
Macek13 uvařila před 42 minutami
Velikonoční beránek
Axaaxa2005 uvařila před 48 minutami
Špenátová polévka se zakysanou smetanou a nivou
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Zeleninová polévka s cizrnou
Mafia uvařila před 1 hodinou
Krtkův dort na plechu
ibidasova@centrum.cz uvařila před 2 hodinami
Medové máslo
marekbertha uvařil před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Deset kroků k dokonalé velikonoční nádivce: Správnou chuť dá tučnější uzené, pečivo je lepší opečené a vejce se nepřidávají celá
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Smetanové krémy jsou v létě vhodnější než máslové krémy. Víte, jaké to jsou a jak je připravit?
Další recepty
Tématické fráze: vepřové ledvinky na slanině a cibulce ledvinky na slaňině vepřové ledvinky na slanině jak se vari ledvinky ledvinky na cibulce jak dlouho se vaří ledvinky ledvinky na na slanině ledvinky na slanině recept ledvinka vari ledvinky recept recept na ledvinky na slanině ledvinky na kmíně recept ledvinky na slanině jak se vari ledvinky recept vari ledvinka ledvinka recepty vepřové ledvinky s rýží hovězí ledvinky na slanine ledvinky naslanine kaufl
Suroviny: ledvinky vepřové, slanina, cibule, paprika čerstvá červená, okurka čerstvá, mléko, rýže, sůl, pepř, kmín celý, podravka, kukuřice sterilovaná
Ledvinky na slanině
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RrZq
26 názorů