Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dýňová polévka mistra kuchaře

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

8. 11. 2014 18:18

Suroviny

Porce: Podle velikosti dýně

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie1 014 kJ / 242 kcal
Bílkoviny6,74 g
Tuky0,48 g
Vláknina12,09 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 23 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy49,05 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Jedla jsem to prvně, vždy jsem nad tím ohrnovala nosánek, fakt bomba, bašta

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

casino casino

24. 7. 2015 13:01

Dýýýně (bez brambor) 100x jinak:yes:
No, napřed se na jaře patrně zbláznila paní casinová s výsevem tyqovitých, a fčíl se zase utrhly ze řetězu ony rostliny a plodijó a plodijó, jak řikajó na Hané:-D
Takže u nás máme 2x denně hokaido, patizony, zpestřené sem tam cukýnami a aby to nebylo furt na dvě brda, tak to občas prokládám oharkovým salátem:-))

Jak píši nejníže, tak dýní (neloupanou) do krému někdy peču, někdy ji podusím na cibulce (někdy pozlacené, někdy jen zesklovatěné) někdy ji jen povařím. Mám odzkoušeno, že krátký var dýni nesvědčí; je tam jakási pachuť, která varem (asi 20´) zmizí. S kořením dělám jako se šafránem...; třeba dnes úúúplně bez ničeho:yes: Jindy symbolicky česneku, trošku pepře (z estet. důvodu bílý). Se slepičím vývarem (ALNATURA) je nejlepčí:yes:

Tož tak:-) A jdu krájet výše uvedenou zeleninu na pečení...

maris maris

29. 11. 2014 19:47

Maryla337: dýni jsem neloupala, opravdu se nemusí,;-) polévku z ní dělám často, tak proto to vím a místo dvou masoxů jsem dala drůbeží vývar. Posílám bodík a dovolila jsem si přidat fotku:-).

cathleen cathleen (moderátorka)

11. 11. 2014 07:07

Maryla337: zkus někdy kousek syrové slupky z hokkaido ochutnat - mně chutnala jak oříšky:-):-)
Vařením se slupka "ztratí", opravdu není treba loupat. Jen to vyzkoušet ;-)

Maryla337 Maryla337

10. 11. 2014 21:27

spagetka: mne řekl kuchař oloupat tak oloupat

spagetka spagetka

10. 11. 2014 11:29

Skutečně nevím, kdo tento text aktivoval, ale prosím moderátorky, dávejme si pozor na to, co aktivujeme. Díky:-K:-K
Souhlas s maris - pokud nemáte foto hotové polévky, tak sem raději nedávejte žádné, jak vypadá dýně, brambory a česnek, víme, navíc jsou to jen zkopírované fotky potravin..
Snažila jsem se postup čitatelně upravit, to loupání tam autorce nechávám, i když tato dýně se fakt neloupe, ale to si musí autorka upravit sama.

JanaDorazinova JanaDorazinova

10. 11. 2014 00:10

milhajkova: Nemyslím;-)

badak badak

9. 11. 2014 23:38

Maruško Maruško! Jestli má takto vařit mistr kuchař, tak nás chraň Panbůch před těmi, co mistři nejsou... Nemyslím že je do krémové polévky z dýně Hokkaido nutné ještě přidávat brambory, dýně sama obsahuje dost hmoty, aby byl krém po rozmixování dostatečně hustý a brambory by pozměnily jeho jemnou chuť. Loupat Hokkaido je naprosto zbytečné, velmi tvrdá slupka se zázračně rozpustí již po deseti minutách vaření. Masoxy mistr kuchař jistě nepoužívá, toleroval by nejspíše vývar ze slepice a dle chuti dosolit. Na severu Sulawesi kde nás tuto polévku před dvaceti lety naučili, dýni před vařením opékali, ale někde to dělají i bez opékání a je to též dobré a rychlejší. Místně jsme se setkali s přidáváním čerstvého zázvoru a pálivého sambálu (pasta z chili), případně posekané natě koriandru (čínská petržel), ale to záleží na tom, jak chce mít kdo polévku pikantnější. Jiné koření není třeba a není zvykem používat ani česnek a cibuli, to se používá v evropských verzích této polévky. Smetanu přidávají ve formě husté šlehačky až na talíř. Přeji dobrou chuť!

hosta hosta

9. 11. 2014 20:47

Opravdu musím ty brambory před oloupáním a rozkrájením vydlabat?:-D:-D - viz velmi nedbalý text receptu
Zřejmě asi ne - stejně tak, jako nemusím loupat tuto dýni.:no:

tejaja tejaja

9. 11. 2014 20:39

Maryla337: Potom by ale nemalo byť foto také aké je. Treba to zmazať a ak polievka bude, doloží sa. Ilustračné fotky sa tu nedávajú. ;-)

milhajkova

9. 11. 2014 20:25

casino:Mistr kuchař nepoužívá masox...Nikdy!!!!!

Maryla337 Maryla337

9. 11. 2014 14:12

maris: už nepřidám už je sněděná

maris maris

9. 11. 2014 09:13

Maryla337: prosím, přidej svoji fotku hotové polévky;-)

Maryla337 Maryla337

8. 11. 2014 21:35

casino: mě to tak blo poraděno ............

MarcelaPa

8. 11. 2014 20:57

casino: sto lidí, sto chutí.

casino casino

8. 11. 2014 19:11

No, mistr kuchař by dýni (Hokaido) před vařením samozřejmě upekl...;-)
Samozřejmě neloupanou:-))

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: mistr kuchař top recepty dýnová polévka jak se dělá dyňová polévka polévka z dýně hokaido dýňová polévka s brambory jak se loupe dýně dýňová polévka šefkuchař top recepty dýně hokaido polevka oloupání dýně hokaido dýňová polévka dýňová polévka hokaido top recept dýnova polévka s cibulí jak se dělá polévka hokido dýňová polévka,brambor cibule recept musi se dyne pred varenim loupat? dýňová polévka hokaido masox dýňová polévka hokaido s masoxem mistr kuchař a jeho recepty oloupat hokajdo před vařením? šefkuchaři polévky

Suroviny: dýně, brambory, květ muškátový, ořech muškátový, vývar, česnek, pepř, smetana, cibule, voda

TopRecepty.cz

Dýňová polévka mistra kuchaře

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5E6B