Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Balkánský burek

Výborné pečivo, které znáte z cest po Balkáně, je vyrobené z taženého těsta a můžete si vybrat z několika náplní podle vaší chuti. Balkánský burek vám udělá radost a připomene hezkou dovolenou.

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min Bez doby odpočívání těsta

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava, Bez doby odpočívání těsta)

16. 3. 2009 09:10

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie23 727 kJ / 5 671 kcal
Bílkoviny277,92 g
Tuky318,48 g
Vláknina27,30 g
Cholesterol 1,20 g
Sodík 911 mg
Sůl2,32 g
Sacharidy412,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Tonja

2. 3. 2023 22:01

Búrek máme rádi. Dnes jsem sice búrek nepekl, ale koupil jsem 4 hotové, 2 se sýrem a 2 se špenátem a sýrem. Berme to jako tip na další druh náplně.

Běžně se používá filo těsto, dá se ale nahradit i listovým těstem, i když chuť se nepatrně změní.

Nadja Nadja

4. 3. 2021 18:23

Marjanna: nějak mi uniká, zda z každého bochánku bude 1 burek (celkem 3 nebo 5 ks), nebo zda se pláty na sebe vrství a pak bude jen 1 kus. :-?

marcik marcik

25. 1. 2015 17:21

Mariannko, máme stejný váleček :-D je to vlastně podobné jak těsto fillo, ale bez octu ;-) Máš to krásný :-K Udělám o víkendu ;-)

Marjanna Marjanna

25. 1. 2015 17:03

marcik: dakujem krasne :) budem sa snazit ich nerobit..:) na Varecha.sk mam tiez recept na burek,ale aj podrobny popis ako som robila cesto...ak by ta zaujimalo :) http://varecha.pravda.sk/recepty/burek-masovy/2899...

marcik marcik

25. 1. 2015 16:40

Mariannko, receptík je super, uložený je a o víkendu budu dělat burek :-p Co se týče těch překlepů a "komolení", nic si z toho nedělej ;-) Po více než 20 letech v Řecku, taky jsem se pletla a pořád pletu :-D To je tím, že používáš ten druhý jazyk.Takže mezinárodním receptům zdar a škodolibých si nevšímej ;-) + 8:yes:

langoska32 langoska32

17. 1. 2014 16:23

Pro Anonymu:
;-(A já myslela, že doba anonymů skončila před 25 lety? Paní, to se stydíte za svůj názor, že se ani pod něj nedokážete podepsat? Hojte si své pošramocené EGO jinde:-((. My rádi vaříme a pečeme, takže za každý recept na novou mňamku fakt díky. Průměrná kuchtička si poradí i s nepřesnostmi:-D. Já taky vařím stylem (přiměřeně,asi tolik,přiměřeně)Miluju burek, vyzkouším určo a díky díky Marjannko. :-*:yes:

Emilka

6. 1. 2014 00:37

Anonym:promiňte ale k smíchu jste Vy . Paní má sice překlepy , ale kdyby jste četla vy sama pozorněji , tak by jste zajisté pochopila , proč je tomu tak.

Podle mne je to dobrý recept a tahle stránka je o receptech a ne o skládání zkoušek z pravopisu ;-). Takže za mě paní Marjanně :yes:

Alexiss Alexiss

5. 1. 2014 13:36

Anonym: K smíchu je ten, kdo kritizuje, aniž by měl s pečením nějaké zkušenosti. Množství tekutiny v receptu na těsto přeci nikdy nelze přesně určit. Překlepy se najdou, ale hrubky ne, autorka asi nestihla v tom nadšení editovat, to chápu. :-p:-))

Anonym

5. 1. 2014 13:17

:D :D :D Všichni jste k smíchu, recept je víc než nepřesný. Není napsáno ani kolik vody a jsou tam i překlepy, což netrpím. Dávám palec dolu:no::-//

terysha.mathey terysha.mathey

30. 11. 2012 15:04

Upekla jsem, sýrový, výborný a skvělý, děkuji, konečně něco co mi připomíná ten skvělý Burek, co jsem měla v Chorvatsku (mírné rozdíly jsou spíše v mých rukách než v receptu :-)) ), děkuji:yes:

aknit 11

4. 5. 2011 01:14

edita_h: Recept na cevapi je velmi jednoduchy.70 percent hovadzie maso,20 percent bravcove a 10 percent jahnacie.Ak nemas jahnacie sprav to 80,20.Zomelies,pridas sol,vegetu,korenie mlete,cesnak dobre rozpasirovany,a prasok do peciva,ja na 2 kg masa davam cely,trochu teplej vody.A potom miesis,ako cesto,az kym maso nestrati konzistenciu mleteho masa.Prestane sa ti lepit na ruky,bude vlacne a nebude sa rozdvajat. Nechas odstat najlepsie par hodin formujes cevapi,alebo pljeskavice a grilujes.

I

12. 1. 2011 18:31

:yes:

Barbora

21. 12. 2010 15:32

Marijanka, ďakujeme za recpt. S mužom milujeme balkán, burek a všetko, čo s ním súvisí. Teraz si možem skúsiť urobiť burek aj doma :-):yes:

edita_h

25. 9. 2010 17:34

Děkuju:-K!!! Dávám bodík:yes:, protože konečně vidím pod názvem Burek recept jak má být! A opravdu origin je masový burek a doma se tomu říká pita :o) babička dělá ještě s náplní z balkánského sýra.Sama jsem se ještě nikdy neodhodlala udělat Burek, i když ho miluju (s kefírem se to podává u nás) je strašně těžké "vytahat" to těsto! Ale tenhle recept mi dodal odvahu,takže určitě vyzkouším :o) Ještě se kouknu,jestli náhodou nemáš recept na čevapi :-))

JanaDorazinova JanaDorazinova

12. 2. 2010 18:36

:yes::yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: burek burek recept burek se sýrem recept mlete maso recepty chorvatský burek recept na burek burek se syrem sýrový burek recept burek recepty na burek se sýrem burek těsto burek s mletým masem masovy burek testo na burek domaci burek burek s tvarohem jak se dělá burek recepty burek čevapi recept burek sýrový

Suroviny: mouka hladká, mouka polohrubá, voda, olej, maso hovězí mleté, cibule, vegeta, pepř mletý, tvaroh, vejce, smetana kysaná, sůl, jablko, cukr, skořice, pórek

TopRecepty.cz

Balkánský burek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBKW