Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tatarák

Tatarský biftek alias lidově tatarák, patří k oblíbeným lahůdkám, kterou si snadno připravíte i doma. Základem je kvalitní čerstvé maso, které můžete dochutit celou řadou surovin od hořčice, kečupu a cibulky až po ty méně tradiční jako jsou chilli, kapary nebo brandy.

Hodnocení receptu je 5,0 (79×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

16. 3. 2009 19:09

Suroviny pro 2 porce

2 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie2 711 kJ / 648 kcal
Bílkoviny66,46 g
Tuky33,89 g
Vláknina4,60 g
Cholesterol 348 mg
Sodík 523 mg
Sůl1,18 g
Sacharidy18,15 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Když jsme podle tohoto receptu tatarák připravili, vždy byli všichni spokojeni.

Raději upozorňuji, že tento tatarák není vhodný pro děti.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

casino casino

12. 9. 2022 14:52

Polovinu koupeného tataráku jsem ochutil tím co dům dal..., v podstatě to korespondovalo s tímto rcp :yes:
A zbytek jsem udělal bez příkras podle svého gusta: pouze sůl, pepř, po žbrdolci citr. šťávy a brandy (koňaku mi přišlo líto) :yes::yes::yes:
No, akorát se mi nedaří dohledat (Vlámové? Valoni? Francouzi? Italové?) kde že to dělají pouze takto jednoduše (pominuli kapary) :-)

radekhk radekhk

16. 10. 2021 01:05

Asi se neobejde jakákoliv rodinná oslava bez téhle dobroty,dávám akorát místo chili sušenou a mletou klasickou feferonku a to ještě s rozumem,chuť masa musí být dominantní

kokdaj kokdaj

11. 1. 2021 17:55

Super není co dodat jen jsem dal čerevenou cibuli.<3:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

26. 10. 2019 23:46

cvrnda: jasně, já jak kdy. ;-)

cvrnda cvrnda

26. 10. 2019 20:23

:yes: akorát ten česnek dáváme až na topinky:-*

yossi

14. 10. 2019 08:45

Super recept. Robievam ho tiež takto, a všetkým čo som ho ponúkol chutí. Ideálne je ho jesť pred pitím alkoholu. Na Silvestra je to už tradícia začať tatarákom. Alkohol je spracovávaný rýchlejšie ako keď sa nič neje.

JanaDorazinova JanaDorazinova

31. 1. 2019 00:18

Veronika.Hrozna: :-K:-K;-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

30. 1. 2019 21:41

Jana Dorazinová-Remková: Já mám tento tmavý tatarák moc ráda, tohle je recept , který dělám, kromě oleje nedávám ho , zavře maso a koření nejde skrz. Chili omáčku nedávám, a manžel si přidává i mletý kmín. Že se to nemá nabízet dětem, tak ty moje se šly po tataráku utlouct, ale tehdy to ještě nikdo nevěděl, tehdy jsme měli ještě dobytek nezávadný z Československa ! <3

JanaDorazinova JanaDorazinova

28. 4. 2018 23:41

casino: Barva tataráku je tmavší, protože je v něm cibule. Bez cibule zůstává světlejší.

JanaDorazinova JanaDorazinova

28. 4. 2018 23:37

Marynka: Děkuji :-K

Marynka

28. 4. 2018 22:10

casino: před mnoha a mnoha lety jsem slyšela tehdy věhlasného šéfkuchaře, že případné škrabání, či spíše mělnění masa na tatarský biftek, je záležitost ryze praktická - žádný kuchař v pozdní večerní hodinu nebyl ochoten špinit velký kuchyňský mlýnek kouskem masa. Společnost už byla dávno po večeři a občas se našel někdo, kdo dostal ještě na něco chuť. Prkénko po nasekaném mase se umylo rychleji než mlýnek. Popíral, že by bylo jedině správně maso na tatar škrabat a že jediné správné maso je ze svíčkové.. A tak když čtu ty " zasvěcené " komentáře o přípravě tataru, vždy si na něj vzpomenu. A vůbec nemám důvod mu nevěřit.

casino casino

28. 4. 2018 18:57

BlaV.:
Pokud by autorka nechala na titulním místě vlastní obrázek, tak by barva byla OK, že :-)
To, že se maso mele je obvyklé a kdo zkoušel škrabat kilo svíce, tak se rád vrátí k mletí :-) Spíše bych rád viděl ty dva hospodské lůmeny zmíněné v poznámce, jak dělají tatara ze SVÍČKOVÉ :-8;-):-D
"Necháme uležet v ledničce..." :-O8-(;-( Tak to si třeba autorka (nebo ti dva výlupci) popletla s masem odleženým v KUSE:-!
No, že to tak ale praktikovali, tak to už je jiná věc...

BlaV.

28. 4. 2018 11:45

:no: nevypadá to moc hezky, z pravé svíčkové se maso nemele, ale škrábe nožem, dělávám občas z "falešné svíčkové", ale nikdy to není takhle hnědé, podávám vždy čerstvé ne "odleželé" z lednice - míchám to pro sebe i pro manžela stejně

JanaDorazinova JanaDorazinova

27. 2. 2018 21:21

spagetka55: No, já mám ostřejší ráda, i kdybych tedy moc neměla, ale tatarák zas tak často nedělám :-)

spagetka55

27. 2. 2018 20:47

Dělám taky tak , jen přidávám nastrouhanou kyselou okurku a bez chilli :yes:

1 2 3 7

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: tatarak tatarák recept jak ochutit tatarák domácí tatarák recept na tatarák recept tatarák domaci tatarak recept ingredience na tatarák ingredience na hovězí tatarák recept tatarák z falešné svíčkové tatarský biftek recept jak dochutit tatarák tatarsky biftek recept na hovezi tatarak příprava tataraku tatarak ingredience hovezi tatarak tatarak z hoveziho masa recepty tatarák maso na tatarák

Suroviny: svíčková hovězí, kečup sladký, omáčka worcesterová, hořčice, chilli tekuté, olej, cibule, česnek, žloutek, sůl, pepř mletý

TopRecepty.cz

Tatarák

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/31B9