Krenex
Z křenu mixovaného spolu se solí, octem, olejem, cukrem a trochou vody vytvoříme výborné a pořádně ostré dochucovadlo, které skvěle doplní klobásku, pečené maso nebo dodá říz omáčce.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 1 877 kJ / 449 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,00 g |
Tuky | 12,20 g |
Vláknina | 10,80 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4,52 g |
Sůl | 8,00 g |
Sacharidy | 73,30 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento krenex je na rozdíl od kupovaného ostrý (křenem) tak, že mi při prvním ochutnávání vyhrkly slzy.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 10. 2018 09:07
16. 10. 2018 20:46
TIP: plním do sklinek pod zaplou digestoří a takz je to bez pláče!
13. 5. 2017 09:40
3. 10. 2016 15:57
4. 6. 2016 16:10
31. 3. 2016 00:20
5. 11. 2015 15:22
http://miric.unas.cz
13. 10. 2014 21:37
29. 12. 2013 19:58
18. 12. 2013 13:56
15. 12. 2013 10:17
24. 11. 2013 13:59
18. 10. 2013 16:04
Nastrouhal jsem ho na robotu a potom ještě mix.
Musím moc krát poděkovat za recept
21. 9. 2013 21:02
4. 12. 2012 15:59
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 2 hodinami
Bramborový bochníček
Přidáno před 7 hodinami
Křupavý hermelín
Přidáno před 8 hodinami
Losos s chřestem a sýrovo-česnekovou omáčkou
Přidáno před 8 hodinami
Fit salát
Přidáno před 20 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno 24. 4. 2024 15:15
Právě bylo uvařeno:
Mleté maso s těstovinami z jedné pánve
Moanka uvařila před 1 hodinou
Frankfurtská jemná polévka
Pavla91 uvařil před 1 hodinou
Rychlá smetanová pepřová omáčka
Panova uvařila před 1 hodinou
Jogurtový ovocný moučník
Martina babička uvařila před 2 hodinami
Kuřecí plátek na zelenině s kroketami nebo rýží
Jan Nemec uvařila před 4 hodinami
Čočka na kyselo se smetanou
Johan15 uvařil před 4 hodinami
Margot řezy (hrnečkové)
Hovez81 uvařil před 5 hodinami
Špagety "Alfredo"
Valis uvařila před 5 hodinami
Pórková polévka
Med.brejcha uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Využití křenu v kuchyni: Český ženšen má všestranné použití. K čemu všemu se hodí?
Krupicové nočky do polévky už potrápily nejednoho začátečníka. Poradíme dva způsoby přípravy
Jak na tu nejlepší vejmrdu? Záleží, jestli nastrouháte křen najemno či nahrubo, zajímavější chuť dodají upečená jablka
Další recepty
Tématické fráze: uchování křenu krenex domácí křenex jak uchovat křen krenex domaci recept jak uchovat nastrouhaný křen jak uchovat strouhaný křen zavařování křenu recept na křenex jak vyrobit krenex jak zavařit kren uchování nastrouhaného křenu uchovávání křenu křenex recept křenex domácí křen uchování jak uchovat čerstvý křen křen zavařování vejmrda křen strouhaný recepty
Suroviny: křen, voda, sůl, ocet, olej, cukr
Krenex
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jR7B
33 názorů