Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pařížský krém na plnění zákusků, rolád, dortů

Nadýchanou pařížskou šlehačku zná asi každá hospodyňka, ale co takhle pařížský krém? Přinášíme vám roky osvědčený recept podle cukrářských norem, který se vám vždy povede. Jemný kakaový krém se používá už desítky let například do rolád, zákusků i cukroví.

Hodnocení receptu je 4,9 (47×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min bez doby chlazení

30 min (30 min příprava, bez doby chlazení)

1. 1. 2015 20:22

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie28 464 kJ / 6 803 kcal
Bílkoviny27,50 g
Tuky563,00 g
Vláknina22,00 g
Cholesterol 1,53 g
Sodík 215 mg
Sůl0,55 g
Sacharidy395,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tento a moje ďalšie recepty nájdete na: http://chalupnikovi.com/recepty/?s=parizsky+krem

Týmto množstvom krému som naplnila 40 kusov pražských gúľ http://chalupnikovi.com/recepty/?p=2903 a 45 kusov parížskych rožkov http://chalupnikovi.com/recepty/?p=3835

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Buchyna Buchyna

5. 5. 2021 20:38

Helena: viděla jsem spoustu receptů s čokoládou, ale četla jsem, že kvalitní kakao je mnohem lepší, nežli čokoláda.

Buchyna Buchyna

5. 5. 2021 20:35

Olga Cermakova: souhlas, 1/2 kg másla, to je hrůza. Je to asi starý recept, máslo se používalo jako voda. Jen to máslo vyjde na pěkný peníz! Ale je fakt, že každý má svůj oblíbený recept.

Buchyna Buchyna

5. 5. 2021 20:31

Marsi53: tento recept mne zaujal, výše uvedený se mi zdá moc máslový. Já radši jemnější. Děkuji za inspiraci.:yes:

K.kazdova K.kazdova

30. 1. 2021 23:51

Lahodný, jemný krém. Na dortu byl úžasný! Děkuji

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

6. 10. 2018 10:45

Prešľahala som ho, dá sa napraviť ?;-(

Marsi53

18. 4. 2017 19:29

Helena: Já svařím 1 33% šlehačku a 1 čokoládu na vaření. Nechám vychladnout do druhého dne a pak šlehám do husta Když mám ztužovač tak dám, když ne tak schválně do krámu pro něj neběžím. Šlehám a dávám pozor, abych neušlehala máslo. To si musí každý odhadnout hlavně ke konci dávat bacha. Když potřebuji více tak množství z obou zdvojnásobím. Ale tohle stačí krásně naplnit jednu roládu. Myslím, že je to jednodušší než výše uvedený recept. Ale nedbám a někdy zkusím i ten.

vybusna vybusna

2. 2. 2017 19:00

Katka: musite urobit hustejsiu cokoladu...menej tuku a viac cokolady....Ponorte najprv jeden zakusok, nechajte ztuhnut a ked presvita...pridajte kakao, alebo cokoladu....
Dakujem za uznanie a pekny den.

Katka

2. 2. 2017 17:38

:yes: Vybusna, veľmi sa teším, na tomto recepte sa zhodneme. Tiež varím šľahacku s cukrom, do horucej dam rozpustit cokoladu a potom po vychladmuti prišľahám maslo. Takéto Parížske rožky sú nadýchané , krém hladučký a veľmi chutný. Nedajú sa porovnať s tými, čo majú krém nastavený múkami, vajciami či pudingami. Mávam ale problém s namáčanim do čokolády. Musim aj dva razy, lebo mi najskôr krém presvitá. Poradis? :-K
K

vybusna vybusna

21. 9. 2016 16:15

Acraj: je to cukrarsky recept...podla cukrarskych noriem, ten cukor je spravne. Vela stastia a dufam, ze Vam pochuti.

Acraj Acraj

21. 9. 2016 16:06

vybusna: Není toho cukru příliš?? Krém bych chtěla vyzkoušet...zatím asi z poloviční dávky...<3

vybusna vybusna

23. 3. 2016 19:02

Olga Cermakova : viete..dakujem za rozveselenie, namojdusu som to po maratone predvelkonocneho pecenia potrebovala. Pozdravuje Vas, s usmevom na tvari, aj moja 80 rocna mamicka... vyucena profesionalna cukrarka ,ktora este minuly rok upiekla 1000 kusov zakuskov na vnukovu svadbu. Vskutku sme sa dobre pobavili..este raz dakujeme obidve a prajeme pekny den.

vybusna vybusna

23. 3. 2016 14:25

Anna: je rozdiel robit parizsky krem a parizsku slahacku...ja mam rcp na krem, vy tu pisete rcp na slahacku. btw, nepochybujem, ze na domace pecenie, si nejedna gazdinka nahadze do smotany ladove gastany, ale verte mi, ze ziadna erudovana cukrarka to neurobi. Nic v zlom, neberte to prosim ako utok na Vas recept, poznam ho, moj prvy bananovy zakusok s parizskou slahackou som robila prave z ladovych gastanov, ale bolo to prvy a posledny krat. Kvalitna horka cokolada, alebo kvalitne kakao, je zaklad pre parizsku slahacku a ked som sa chcela pochvalit pred mamkou, ake krasne som upiekla, tak mi to nalezite vytmavila. Este raz sa ospravedlnujem, ze to nie je utok na Vas recept.

Anna

20. 3. 2016 22:10

Helena:Šlehačku ohřívám ve vodní lázni a hned tam můžete nalámat hořkou čokoládu a s tím do teploty 80 stupňů při šlehání metličkou se Vám rozpustí. Můžete nalámat i ledové kaštany, taky výborné.:yes:

Olga Cermakova

17. 3. 2016 14:40

Tučné jako prase ještě k tomu drahé.Kdo už za života něco upekl,posoudí sám.:no:

Acraj Acraj

16. 3. 2016 11:05

Dvě šlehačky a dvě čokolády na vaření rozpustit ve vodní lázni, do druhého dne v lednici a potom vyšlehat do hustého krému - vynikající...:-p

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: krémy do rolády pařížský krém do dortů pařižsky krem na dort krém do rolády pařížský krém na dorty pařížský krém krémy na dorty a rolády krém na roladu dorty vynikající krémy do dortů pařížský zákusek krémy do rolád kremy do zakusku recept na krém do rolády pařížský krém recept krémy na roladu kremy na rolady jednoduchý krém do rolády pařizsky krem do rolady krém ze ztuženého tuku krém na pařížský dort

Suroviny: smetana ke šlehání, cukr krystal, kakao, máslo, tuk ztužený

TopRecepty.cz

Pařížský krém na plnění zákusků, rolád, dortů

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A2mj