Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí laskonky aneb: Křehké bílkové pokušení

Tradiční český zákusek, který je sice náročnější na přípravu, ale odvděčí se vám neskutečně lahodnou chutí a nadýchanou strukturou. Podle originálu do nich patří ořechy, ale často se používá i kokos, který jim dodá zase úplně jiný chuťový rozměr. Laskonky s karamelovým krémem zkrátka stojí za to.

Hodnocení receptu je 5,0 (47×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 165 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez dosušení

180 min (165 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez dosušení)

17. 1. 2015 03:06

Suroviny pro 1

1

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie12 123 kJ / 2 897 kcal
Bílkoviny28,30 g
Tuky115,35 g
Vláknina5,10 g
Cholesterol 200 mg
Sodík 258 mg
Sůl0,60 g
Sacharidy433,99 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Laskonky, které koupíme v cukrárně, bývají často šizené. Domácí jsou přece jen domácí. Jejich chuť můžeme snadno upravit přídavkem jemně mletých ořechů nebo strouhaným kokosem. A když na to přijde, nemusíme se ani složitě rozhodovat; stačí těsto rozdělit na dvě části a potěšíme jak milovníky ořechů, tak i kokosu.

Ovšem nezapomeňme, že se při tvorbě laskonek neobejdeme bez speciální šablony, díky které budou všechny kousky stejné (k dostání je v prodejnách s potřebami pro cukráře). Určitě se pak nemusíme bát, že ji dostatečně nevyužijeme. Jakmile si práci s ní jednou zkusíme, budou laskonky u vás doma na stole často. Plnit je můžeme různými krémy, ale nejvíce se osvědčil máslový s přídavkem zkaramelizovaného kondenzovaného mléka (celá plechovka se 2 hodiny vaří ve vodě), nebo můžeme použít karamelový základ na šlehačku do větrníků.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Hella Hella (moderátorka)

12. 10. 2023 14:46

Taky dělám bez šablony, i když jí doma mám. Tvořené šablonou vypadají jako kupované a to mi vadí. Taky upřednostňuji máslový krém, ten šlehačkový je vynikající, ale do sněhového pečiva dost "mokrý". Jinak dělám podobné

Geryyy Geryyy

13. 11. 2021 21:08

Vyzkoušela jsem a mě tedy stačilo šlehat 7minut, a už to bylo tak tuhé že by se z toho dali dělat bábovičky. A vyšlo mi to tak na plech a půl. A chuťově moc dobrý.

ZaSolanem ZaSolanem

1. 5. 2021 17:41

krém jsem dělala jiný, ale korpusy jsou moc dobré, nemám ani šablonku, ale drží krásně tvar jakkoliv.

citronek

21. 3. 2020 17:08

jak to je? jinak jsem si koupila už v plechovce

tamee

21. 3. 2020 10:30

Ahojte, ja jsem drive v tlakovem hrnci varila salko jen pul hodiny. Ted jsem cetla na FB, ze to salko se da udelat na panvicce a je to za 10 min hotove. Priste vyzkousim.
hezky den

Papaska

18. 12. 2016 20:17

Dnes jsem je dělala a jsou super .Prostě mňamka. děkuji za recept.:-K:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

Eliśka

25. 11. 2016 20:54

na ty taky vzpomínám. Karamel z griliáše se rozpustil v jemnou tekutinu uvízlou v krému... prostě báseň . Néjaké kokosové napodobeniny s indiferentním krémem- to mě nenadchne.

casino:

Viera

8. 12. 2015 18:24

a ako sa robí krém do laskoniek

Daniela

12. 11. 2015 15:00

eva:Doma varené salko je oveľa lepšie ako kupované karamelové, to býva niekedy riedke. Veľmi praktické je uvariť naraz 3 - 4 konzervy, lebo šetríte energiu a určite sa to množstvo počas Vianoc spotrebuje na rôzne zákusky. Po uvrení ho mám odložené aj 4 mesiace a bez problémov.

eva

23. 10. 2015 16:58

Ponořená plechovka a stopovat od začátku syčení. Ale jde koupit i karamelové Salko, takže nemusíte doma vařit.

Zolik

22. 10. 2015 18:08

Severinka:zdravím,chtěla jsem se zeptat, v tom tlakáči, jak jste to vařila hodinu, jste tu hodinu stopovala, když to blbě řeknu, od vložení na sporák :-) anebo až od začátku syšení a musí ta plechvka být v tom tlaáči ponořená ve vodě, nebo stačí jen z části, pčedem moooc díky;-):-))

Anna Vesperová

21. 10. 2015 10:31

Vypadají nádherně,vyzkouším je.Děkuji. :yes:

Nadja Nadja

17. 1. 2015 23:27

ivulinka ivulinka

17. 1. 2015 18:47

Sbíhají se mi sliny :yes:

danami

17. 1. 2015 14:58

Severinko, děkuji za radu ;-):-D

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: laskonky recept laskonky ořechové laskonky forma na malé laskonky laskonky ořechové recept na laskonky krém do laskonek laskonky video ořechové laskonky recept recept laskonky recept na ořechové laskonky karamelový krém do laskonek laskonky recepty laskonka cukroví z bílků laskonky kokosové pusinky z kondenzovaného mléka laskonky top recepty recepty z bílků laskonka recept recepty laskonky

Suroviny: bílek, cukr krupice, ořechy, cukr moučkový, cukr krupice, smetana ke šlehání

TopRecepty.cz

Domácí laskonky aneb: Křehké bílkové pokušení

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qrD7