Škvarkové preclíky

Petra Benesova Kuchařka:

Doba přípravy: 60 PT1H00M 22 porcí Slané pečivo 41 názorů

Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů
511

Suroviny

na těsto
1 kg polohrubé mouky
1 balení droždí (42 g)
200 ml vlažného mléka (udělat kvásek)
150 g Hery
250 g škvarků se sádlem (vše společně rozpustit)
1 lžička soli
další mléko dle potřeby
navrch
rozšlehané vajíčko
směs nemletého máku a
hrubozrnné soli
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Zaděláme těsto, podle potřeby ještě přidáme mléko (cca 100 ml).

  2. Těsto nedávat kynout a ihned tvořit preclíky, namáčet v rozšlehaném vajíčku a jednu stranu pak ještě ve směsi máku a hrubozrnné soli. Nejlépe se to dělá, když si navléknu preclík na vidličku.

  3. Pečeme dozlatova ve vyhřáté troubě.

Poznámka

Odmalička je miluju (a nejen já - celá rodina i všichni známí), jsou prostě skvělý.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 14 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Škvarkové preclíky

  • MajaV MajaV

    Dnes jsem zase pekla, jsou skvělé:yes: Dělala jsem z půl kila mouky střední velikost a vyšlo jich kolem padesáti:-p:-)

    Odpovědět

  • Eliška Eliška(neregistrovaná)

    Vynikajici a jednoduche. Prave dopekam posledni plech - dalo to na 2,5 plechu a misto hery jsem pouzila maslo. Jsou luxusni :yes:

    Odpovědět

  • hosta hosta

  • magdalenka magdalenka

    Podávam raport - sú skvelé!:yes:
    A pretože som si neverila, že by to tvarovanie praclíkov dopadlo dobre, cesto som vyvaľkala, pokrájala na tyčinky a tak piekla. Sypala som makom a sezamom. Beriem na zajtrajšiu oslavu, ale ochutnávam poctivo. Pridávam foto, s dovolením.
    Peťka, vďaka za recept!:-K

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Danca: Vďaka za hlásenie a výskum v tejto oblasti. S tou hrubou soľou mám podobné skúsenosti - ak pečiem nejaké pečivo a posypem povrch s ňou, v ten deň je to OK, ale na druhý deň je to navlhlé.

    Odpovědět

  • Danca Danca

    Konečně podávám "hlášení", jak jsem dopadla s tím uchováním těchto úžasných preclíků..:-D Zkusila jsem je uchovat třemi způsoby: 2ks jsem dala do plechové dózy, dva do papírové krabice a dva do mrazáku. Po třech dnech jsem testovala. Ty z plechové dózy a z mrazáku (po rozmrazení při pokojové teplotě) byly navrchu malinko navlhlé,zřejmě vlivem soli. Kousky uchovávané v papírové krabici tolik navlhlé nebyly, ale ani ty nebyly tak křupavé, jako po upečení. Zkusila jsem teda všechny vzorky dát na chvíli ( cca 3-4 min.)) do trouby rozpálené na 200°C, pak nechala vychladnout...a ejhle, preclíčky byly jako čerstvě upečené!! :-p
    Dnes je budu péct znovu, tentokrát z celé dávky, ale zítra přijedou mladí, tak asi na uschování nic nezbyde :-D

    Odpovědět

  • Děkuji všem za vyzkoušení, hodnocení a fotečky. Moc mě to potěšilo:-K:-8

    Odpovědět

  • Daniela B Daniela B

    Petro, preclíky jsou opravdu výborné:-*, s těstem se dobře pracuje, přidávám bodík a fotku

    Odpovědět

  • MajaV MajaV

    Dnes preclíky upečeny, jsou naprosto mňamózní:-p:yes: Jiné už dělat nebudu:-)

    Odpovědět

  • Lenora Lenora(neregistrovaná)

    Tento recept s určitými změnami se v naší rodině dědí z generaci na generaci. Do těsta dáváme pomleté škvarky tak, aby nebyly velké kusy a přímo nempletý máka sůl. Vyválíme, vykrajume trojúhelníkové tvary, nebo kolečka a potíráme rozšlehaným vejcem. Recept lze upravit i na sladko:-8

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Jsou vážně výborné, křupavé. Pekly jsme s dcerou, nenamáčely jsme, jen potíraly a sypaly sezamem a solí. Bod už jsem dala, tak jen fotku :-8
    Proti receptu jsem nedala jiný tuk než sádlo a škvarky, Hera by mi tam chuťově vůbec nepasovala :-/

    Odpovědět

  • Danca:tak to je oříšek ;-)

    Odpovědět

  • Danca Danca

    Petra Benesova: super!:-) Díky moc!:-K ...a ještě kdyby tak maminka poradila, kam tu krabici schovat..:-S:-D:-D

    Odpovědět

  • danka1965:Danca:tak jsem se ptala mamky, jestli má nějakou zkušenost s delším uchováváním a prý se nemáme čeho bát, jednou je zapomněla v krabici a objevila až po měsíci a byly jak čerstvě upečené:-)

    Odpovědět

  • Filipa Filipa

    Myslím,že vydrží i déle,mamka jich dělá vždycky víc a když kluci přijedou,i po delší době od nějaké oslavy,tak jsou pořád luxusní.Jen na vysvětlenou,Petra je ségra;-)

    Odpovědět

1 2 3 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo