Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dýně jako ananas

Dýňový kompot je klasika. Oblíbená, šťavnatá, navoněná příchutí ananasu a příjemně sladkokyselá. Milují ji děti a díky své univerzálností lze použít i jako základ pro míchané kompoty a alkoholové bowle pro dospělé.

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min + 1 den marinování

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava, + 1 den marinování)

19. 3. 2009 10:07

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie13 811 kJ / 3 301 kcal
Bílkoviny27,50 g
Tuky5,00 g
Vláknina75,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 42 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy754,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Po uložení do sklenic mi nálev obyčejně zbude, proto ho přidám při vaření do další dávky dýní a úměrně dám všeho míň.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

cathleen cathleen

9. 10. 2022 11:57

marcel: nevím, my měli vždycky tu žlutou obrovskou. Má nažloutlou i dužninu a pěkně pevnou, tak se v kompotu nerozvařuje.

marcel marcel

9. 10. 2022 11:54

Dobrý den, záleží na druhu dýně nebo je to jedno ? Díky za radu M.

cathleen cathleen

29. 10. 2017 18:42

vosje: pokud bys ještě nakoukla, našla jsem něco k tomu octu....přímo tady, v komentářích u jiného receptu (nevím, který to byl, mám zkopírovanou jen tu poznámku).
Dýni je potřeba do octové vody namočit, protože by jinak při vaření měkla a rozpadala se.;-)

cathleen cathleen

26. 9. 2017 10:01

vosje: tuto dýni jsem nedělala už roky, ale kdysi zcela pravidelně, každý rok. Myslím, že naložení v octové vodě je důležité hodně, že ta nenaložená bude chutnat jinak. V octové vodě bych ji nechala určitě 12 hodin, ale třeba se ozve i někdo jiný, kdo má zkušenost s ne-nakládáním dýně.;-)

vosje vosje

26. 9. 2017 03:11

Zdravím, mám dotaz, který souvisí s tím, že budu mít k dispozici kuchyni jenom jeden den. Jak moc je důležité to naložení dýně v tom octovém nálevu? Vadí, když se to vynechá a rovnou to budu vařit? Nebo jakou minimální dobu to musí být naloženo? Děkuji za odpověď.

Andrea

5. 9. 2014 07:49

Děkuji všem za odpověd a radu. Andrea;-)

tejaja tejaja

4. 9. 2014 20:06

Andrea: dovolím si povedať, že nijaké, neide iba o kyslosť, ale o celkovú chuť. Robíme doma tekvicový kompót niekoľko desaťročí, boli časy, keď mamka zháňala citróny po hoteloch, robila na telefonnej ústredni a poznala preto ľudí v hoteloch. Použili sme kys, citrónovú, nebolo to ono. Dajte radšej ten citrón, teraz nie je problém ich kúpiť. ;-)

casino casino

4. 9. 2014 18:33

Andrea:
WIKI říká: Citrony obsahují velké množství kyseliny citronové (3,5-8,0 g/100 g)
GOOGLE říká: Citron váží 90 g
Já říkám, že amalfitánský váží víc...
Takže, když to vydělíte, vynásobíte, zprůměrujete a zaokrouhlíte, tak by mohlo bejt:
1 citron = 6 až 7 g té oné kyseliny:-))

Andrea

4. 9. 2014 14:08

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jaké množství kyseliny citronové nahradí jeden citron? Děkuji moc Andrea:-)

Iveta

18. 8. 2014 01:40

Paráda, celý den hledám sešit s tímto receptem. Po letech jsem se zase rozhodla udělat dýňový kompot a jen díky Vám už vím jak:-)). Mám několikrát vyzkoušeno. Používala jsem různé tresti, ale nejlepší je ananasová, broskvová a meruňková. Želatinový dort je s tímto kompotem nepřekonatelný.:-*:-p Děkuju

Beetty

8. 2. 2013 23:15

také tento kompot děláme a posílám naši fotečku... je to dobrůtka...
:yes:

Lejdy

17. 10. 2012 19:26

Mám takhle dýni ráda. Přidávám jí například do perníku když peču nebo šišky plněné dýní.

cathleen

17. 10. 2012 07:30

petram: a já děkuju, Péti :-K

petram petram

17. 10. 2012 07:20

Dělám hodně podobně, jen přes noc namáčím jen do octové vody a ananasovou tresť přidávám až do nálevu, aby se pak s octem nevylila. Přikládám fotky a bodík.:yes:

cathleen cathleen

15. 11. 2011 08:29

Nikola: Ne, nezkazí. Mívala jsem ji naloženou přes noc, v hrncích, buď přímo na plotně nebo odložené na chodbě - kvůli úspory místa.

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: zavařování dyně zavařená dýně zavařování dýně recepty jak zavařit dýni recept na zavařování dýně zavařování dyní dýně nejlepší recepty z dýně dýně recepty zavarovani dyne recept dýně zavařování zavařujeme dýni dýně recepty zavařování recepty z dýně zavařená dýně recept kompot z dýně dýně-zavařování recepty zavařování dýně dynovy kompot s ananasovou tresti recept zavařování dýně

Suroviny: dýně, voda, ocet, cukr, citron bio, koření hřebíček, tresť ananasová

TopRecepty.cz

Dýně jako ananas

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3lR9