Hovězí svíčková Wellington
Máme pro vás podrobný návod, jak tento slavnostní pokrm z hovězího masa připravit. Wellington připravujeme z hovězí svíčkové, šunky a restovaných žampionů, které zamotáme do listového těsta. Na talíři vypadá nádherně a je to opravdu chuťový zážitek.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 15 745 kJ / 3 763 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 268,04 g |
Tuky | 212,98 g |
Vláknina | 25,00 g |
Cholesterol | 1,16 g |
Sodík | 1,71 g |
Sůl | 3,60 g |
Sacharidy | 181,04 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Omáčka Madeira http://www.toprecepty.cz/recept/41322-omacka--made...
Nejstarší recept jsou s použitím crepes místo šunky, ale když jsem si představil palačinku nalepenou zespodu na listovém, tak jsem raději zvolil šunku.
Důležitá je poměrně nízká teplota masa (v mém případě 5°C) z toho důvodu, aby se maso příliš nepropeklo; pokud během přípravy před pečením maso zteplá, pak by se asi měla zkrátit doba pečení… Ke konci pečení to jde rychle: co pět minut navíc, to vyšší stupeň propečení! Kdo má, tak samozřejmě použije vpichový termometr.
„Wellingtona“ jsem pekl zatím pouze 2 x; poprvé měla svíčková asi 1 kg a byla asi 10 dní od porážky dobytčete. Podruhé hmotnila 2 kg a zrála 3 měsíce. Pekl jsem obě stejně, jak výše uvedeno a obě se povedly.
Svíčková je drahé maso… Zkuste si napřed do těch žampionů a těsta zamotat panenku (peče se asi 20 minut), ať víte, co vás čeká s asi 4 x větším kusem masa… Já jsem kliďas, ale těch panenek (nééé že vepřových) co lítalo, bych vám nepřál…
Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíšete to do komentářů, tak se asi neurazím…
Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte…
Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do komentářů…
Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 2. 2015 13:04
8. 2. 2015 23:19
Palacinky? Opravdu! Zdá se, že nejen pro mě je problém obalit maso duxelles. Ty mršky se ho samy ne a nedrží! Zkoušel jsem použít i vepřovou síťku (bránici), ale nadalo se to jíst
cecilka:
Patrně se jedná o módní jídlo, jehož obliba pominula už minimálně před osmatřiceti lety, jak se píše tady v prvním komentáři http://www.cuketka.cz/?p=1001
vybusna: magdalenka:
Víííííítejte v klubu
Bifteky jsem se naučil dělat až podle http://dolcevita.blog.cz/0703/hovezi-steak-beefste... ale na LABUŽNÍKOVI jsem se iks krát předvedl jako absolutní kopyto, které nedokáže udělat správný roast beef častěji, než 1x ze dvou případů
Z mého pohledu je Wellington brnkačka
Prosím, zkuste to (nebo snad ho?)
7. 2. 2015 14:00
7. 2. 2015 13:19
7. 2. 2015 13:09
Snáď som svoj názor na recept vyjadrila dosť zrozumiteľne, no nikdy by som si naň netrúfla. preto idem radšej piecť klasické plnené kurča. A obávam sa, že ani kuchári v luxusných reštauráciách si netrúfajú, zatiaľ som ho ani v jednej na jedálnom lístku nevidela.
7. 2. 2015 12:54
7. 2. 2015 10:17
A Wellington - to je utópia.
7. 2. 2015 09:59
Respect
7. 2. 2015 09:40
7. 2. 2015 09:35
7. 2. 2015 01:03
6. 2. 2015 21:42
6. 2. 2015 20:42
6. 2. 2015 20:32
6. 2. 2015 20:13
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Francouzské řízečky
Přidáno před 1 hodinou
Palačinkové rolky
Přidáno před 3 hodinami
Cizrnové kari s květákem, cuketou a rajčátky
Přidáno před 5 hodinami
Jablkové kroužky v čokoládě
Přidáno před 15 hodinami
Rohlíkové křupky
Přidáno 17. 4. 2024 10:02
Květáková fritáta
Přidáno 17. 4. 2024 09:54
Právě bylo uvařeno:
Vepřové na houbách
habis uvařila před 16 minutami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
JaninaZ. uvařila před 31 minutami
Škvarková pomazánka
spinner uvařil před 32 minutami
Ořechová bábovka
Kattyy uvařil před 35 minutami
Kuře s nádivkou
28Monika uvařila před 42 minutami
Jarní bramborový salát
Jaja.27 uvařila před 2 hodinami
Šlehačkové koláčky
Danale uvařila před 2 hodinami
Medovníková roláda
Saratice uvařila před 2 hodinami
Rizoto z vepřové konzervy
Olgaflorianova uvařila před 2 hodinami
Fazolová polévka z uzeného žebra
ctomala uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Náš život s celiakií aneb Jak jsem měnila pojišťovnu kvůli příspěvkům a co se vlastně pro celiaky nabízí
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
7 receptů z hovězí svíčkové: Je libo svíčkovou na smetaně, tatarský biftek, carpaccio, nebo steak?
Další recepty
Tématické fráze: steak wellington hovězí svíčková svíčková velington svičkova welington svíčková velinkton hovězí svíčková recepty hovězí velington hovězí svíčková recept hovezi welington maso wellington vepřová panenka wellington hovězí svíčková pečeně hovězí svičkova- recepty svickova welinkton recepty z hovězí svičkové wellington recept recepty hovězi svičkova svíčková hovězí wellington steak hovezi panenka
Suroviny: svíčková hovězí, žampióny, šunka, těsto listové, žloutek, olej, hořčice, sůl, pepř mletý
Hovězí svíčková Wellington
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q2mL
15 názorů