Vaječná omeleta s topinkou dle hajného ze „Šlajfu“

Josef Lerch Kuchař:

Doba přípravy: 15 min. PT0H15M 2; Ostatní 1 názor

Vaječná omeleta dle hajného ze „Šlajfu“
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů
57

Suroviny

3 ks vejce
15 dkg domácí uzený bok
1 ks červená cibule
2 lžíce mléko
4 stroužky česnek
4 krajíce starší chléb
4 plátky tvrdý sýr (gouda, ementál, eidam)
Sádlo
Pepř
Sůl
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle orestuji nakrájený bok a pak v něm zpěním na kolečka nakrájenou cibuli.

  2. Rozklepnu do hrnečku 3 vejce přiliji mléko osolím a opepřím a vidličkou vše rozmíchám. Směs vyliji na bok s cibuli. Opatrně převracín lopatkou.

  3. Omeleta musí být vláčná s bublinkami, se zbytky vlhké vaječiny.

  4. Krajíce chleba opražím na pánvi potřené sádlem.

  5. Když jsou plátky opražené osolím je a vetřu do nich česnek a na ještě vařící topinky položím plátek sýra.

  6. Vše pak za čerstva podávám s nakládanými kozími rohy nebo s nakládanou okurkou a s hořčicí.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vaječná omeleta s topinkou dle hajného ze „Šlajfu“

  • PavlinaK. PavlinaK.

    Hmmm to vypadá luxusně ... parání snídaně. My měli dnes na stejný způsob míchaná vejce :-) ... super tip .. dávám bodík :yes::yes::yes:

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Další inspirace

Přidat podobné recepty

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo