Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborová kaše - dokonalá

Zvláštní a zcela jiný recept na bramborovou kaši, která zaujme nejen množstvím másla. Na běžné jídlo ji asi připravovat nebudeme, nicméně jako zajímavý experiment - proč ne.

Hodnocení receptu je 4,8 (18×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

19. 2. 2015 11:30

Suroviny pro 5 porcí

5 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie11 050 kJ / 2 641 kcal
Bílkoviny21,75 g
Tuky206,00 g
Vláknina22,00 g
Cholesterol 638 mg
Sodík 65 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy164,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Čtvrtka másla??? http://www.labuznik.cz/clanky/systeme-internationa...

V původním receptu podle Joela Robuchona je údajně psáno „přidat na každý kilogram brambor půl kilogramu másla“. Nevím… Když jsem ale viděl vedle šesti větších brambor čtvrtku másla, tak mi táhlo hlavou, že Joel Robuchon byl asi chabrus na hlavu. Omlouvám se mu, protože brambory nakonec bez problému do sebe pojaly celé máslo a jisto jistě by si smlsly i na další kostce téhož. Že jsem ho nedal víc, pak jenom proto, že v domě už dalšího nebylo. Kaši lze dochutit čímkoliv, dovedu si představit ořechy či oříšek, nebo parmazán…, zelené býlí a píší prý i červenou řepu!!!, ale u nás ji máme nejraději jen tak, s máslem.

Zdroj: IHNED.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Marynka

2. 2. 2018 22:14

casino: :-)Já bych to tak nechala. Rozňahňané je to tak i tak. Chi, chi..

casino casino

2. 2. 2018 21:26

Cituji kolegyni Marynka: z jiného rcp:
"Nedávno jsem od předního českého šéfkuchaře slyšela, jaký je rozdíl mezi kaší a br. pyré - pyré jsou uvařené a pouze prolisované brambory s máslem, kaše je s mlékem nebo smetanou a máslem. Nevěděla jsem ten rozdíl."
No, teď nevím, zda změnit název, či postup? :-)

EvuŠ

7. 2. 2017 09:55

Klasická a chutná bramborová kaše jak má být. Máslo se opravdu vpije do brambor a jsou lahodnější, ale ne pro každého tato "máslová" chuť je vhodná.
Jsem člověk často experimentující s jídlem (v opravdu neobvyklých chutích), takže bych se určitě nebála ani tady zapojit zeleninu přímo ke kaši, jak radí tady přímo s tím, jak zeleninu správně připravit srecepty.cz/clanky/bramborova-kase-neobycejne-lahodne-recepty , jídlo je opravdu chutnější, originálnější a hned máte pocit, že nejíte pořád dokola to stejné, i když je to klasika k řízku. Doporučuji určitě vyzkoušet kombinaci receptů, nelitovala jsem :-p

Madula Madula

18. 11. 2016 22:05

8-( kaše z vařených brambor + kostka másla - to je dobrý fóóór. :-(( :-D:-D:-D

hosta hosta

27. 2. 2015 19:30

Peppa: to věřím, ze syrových by se dělala dost špatně:-D:-D;-)

Peppa

27. 2. 2015 18:50

Jeeeje.. bramborovou kasi z varenych brambor delam uz roky!:-):yes:

Ivana79 Ivana79

27. 2. 2015 16:24

Urobila som k rybe a bolo to naozaj trochu ine ako z varenych osupanych zemiakov,bola zaujimava,budem to obmienat s obycajnou :-) Dakujem za tip a pridavam 10.bod :-K:yes:

casino casino

22. 2. 2015 23:09

Navir:
Proč mi zde nelze říci, že vždy je mi potešením potkat se s někým se smyslem pro humor;-) Ale i tak jste mě pobavila:-D

mika59 mika59

21. 2. 2015 13:11

Jája::yes:

Jája

21. 2. 2015 13:09

já jsem o margarínech nic neřikala, nemám je ráda a v životě jsem si je nekoupila. Máslo používám taky, at už na vaření nebo občas na chleba, ale kostka másla na kilo brambor je docela děsný....To, že to je dobrý nepochybuju, ale co je moc to je moc;-)

Dajda Dajda

21. 2. 2015 09:22

hosta: Tady byste utopila spíš rolníka - bramboráře! :-D :-D Znám to pořekadlo (dneska by se řeklo bonmot!), moje maminka ho taky používala v případě, když se dělalo těsto z mouky a přililo se moc tekutiny!

Nedovedu si představit, že bych dělala kaši z brambor uvařených ve šlupce. Zvyk je opravdu železná košile! Ale moc by mě to zajímalo.

hosta hosta

21. 2. 2015 00:06

No - hodně másla dávám taky, moc nám to chutná:yes:. U brkaše záleží moc na použitých bramborách. Vaření ve slupce neznám, zkusím. Je pravda, že když vařím takto přílohové brambory, přesoluji vodu vždy, připadají mi pak oloupané chutnější. Na loupání těch nepolapitelných horkých brambor mám takové tříprsté spešl napichovátko s plochými hroty, které bramboru nerozpůlí. Brambory se studeným máslem nejdříve projedu šťouchadlem , rozmydlí se hrudky, teprve pak ponorným šlehačem a přilévám horkou smetanu - přiměřeně. Moje maminka vždycky říkala "pozor, ať neutopíš mlynáře".

Navir Navir

20. 2. 2015 23:30

casino: "No, pokud je to genetická záležitost, tak se tu spolu ještě pár let budeme kočkovat...smajlik Má pratchýně se totiž dožila taky 95 let a tchyňka je na nejlepší cestě ji dostihnoutsmajliksmajliksmajlik!
No, ne že bych ti to Casino nepřála, ale tchýně, pratchýně asi nebude v tvé krevní linii, což:-?

casino casino

20. 2. 2015 23:24

Zdraví neprospívající potraviny?
Jsem už stááár skoro jako mladá rašelina a leccos pomatuji... Např. mléko, máslo, vejce byly škodlivé když se neurodilo... Časem se "zjistilo", že mléko vápencem nenahradíš, máslo nemá bratra a vajíčka??? Máme tetu. Žije 1/2 roku u moře, 1/2 roku tady a celé roky si hlídá cholesterol: max. 1ks žloutku/týden. Tůhle jsem pekl krém karamel (žloutků je v něm stejně jako celých vajec) a pro tetičku jsem uvařil crème caramel od CAMEO (je to obyčejný, ale výborně "vychucený" škrobový prach s pytlíčkem hotového karamelu), ale milá tetička si řekla o tu pečenou cholesterolovou bombu:-! "No co! Zjistili že s těmi žloutky je to jinak" zahalekala, když viděla jak lapám po dechu:-))
A řepkový olej? Byla to právě tato tetička, která nás tu v ČSSR při jedné návštěvě informovala, že je to karcinogen. Tato informace mě poznamenala trvale:-8

spagetka:
"Dožili ... se 95 let..."
No, pokud je to genetická záležitost, tak se tu spolu ještě pár let budeme kočkovat...:-)) Má pratchýně se totiž dožila taky 95 let a tchyňka je na nejlepší cestě ji dostihnout:-D:-D:-D

spagetka spagetka

20. 2. 2015 13:26

Merylas: Dík za odkaz:-K, řepkovému oleji také dávám přednost, i když i ten slunečniový mám ráda. Co mě ale překvapilo, to logo Vím, co jím. Já si ho nějak nikde nevšimla, ale rozhodně po něm budu koukat :yes::yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: bramborová kaše bramborová kaše recept nejlepší bramborova kase bramborove pyre bramborová kaše robuchon bramborová kaše bez másla luxusní bramborová kaše bramborová kaše z nových brambor přesolená bramborová kaše recept na bramborovou kaši bramborová kaše podle robuchona recept bramborova kase bramborová kaše s robuchon bramborová kaše bramborová kaše jinak bramborové pyré recept bramborova kase z brambor ve slupce bramborová kaše s mlékem recept recepty bramborova kase bramborová kaše z brambor vařených ve slupce

Suroviny: brambory, máslo, sůl, smetana

TopRecepty.cz

Bramborová kaše - dokonalá

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6vjn