Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Červená řepa

Červená řepa je úžasná surovina, která se dá připravit mnoha způsoby. Pojďte s námi vyzkoušet tradiční recept na nakládanou řepu ve sladkokyselém nálevu. Jakmile jednou ochutnáte domácí, po kupované už ani nemrknete.

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 240 min Doba přípravy: 240 min

240 min (240 min příprava)

20. 3. 2009 10:53

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie14 225 kJ / 3 400 kcal
Bílkoviny65,00 g
Tuky10,00 g
Vláknina85,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 10,27 g
Sůl25,00 g
Sacharidy720,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Janka 46 Janka 46

11. 7. 2017 08:42

dědek Pivonˇák: Nenapsal by jste přesně kolik čeho do láku? děkuji

dědek Pivonˇák

21. 10. 2015 14:09

Moje červená řepa je daleko jednodušší. Řepu za syrova oškrábu, nastrouhám nebo nakrájím a vařím v láku do změknutí.
Horké plním do sklenic, ihned zavíčkuji a po vychladnutí jsou připraveny k uložení, konzumaci.
Žádné zavařování, nikdy se mi nestalo aby se víčka nechytla nebo došlo k otevření.
Do láku- voda,cukr,ocet,sůl,fenykl přidávám 1 feferonku

Renda

4. 12. 2012 21:53

Vypěstovala jsem letos dost červené řepy, chtěla bych udělat sterilovanou pro kamarádku na boršč. Prý není dobré když je tam ocet (kvůli chuti polévky), jak to udělat bez octu? Poradíte někdo nezkušené....;-)

hanelore

3. 4. 2012 18:49

Všechno zavařuji v troubě a ještě jsem nic nezkazila. Velký hlubší pekáč, do něj zavíčkované sklenice, doplním vodou a sterilizuji pouze odhadem. Řekněme půl hodiny, ale já jak si vzpomenu. Po vyjmutí položím na utěrku víčkem dolů, přikryji froté ručníkem a pomalu nechám vychladnout. Vždy se povedlo. Zdraví Hanelore

Boubelinda

30. 9. 2011 15:20

Peca:noi záleží jak jsou velké ty řepy. Já zrovna měla obrovské.;-)

Peca

30. 9. 2011 13:41

Není to nejak dlouho vařit řepu 2 - 3 hod?Ja ji mam vždy uvařenou od dobu varu tak za 20 min...:-)

cesneku

28. 2. 2011 21:29

:yes:

Dadulka

24. 8. 2010 10:00

Boubelindo - děkuji rovněž za tip, taky neumím zavařovat v troubě. Zavařuju na plotně a to jde děsně pomalu:no:. Takže díky za radu:yes:

Boubelinda

28. 7. 2009 15:44

Aleno troubu si rozehřeji na 180 °C. Do trouby dám plech a do něj tak asi 2 cm vody (dle hloubky plechu). Naskládám sklenice a nechám je tam 20 minut. Potom je vyndám a otočím dnem vzhůru a nechám vychladnout zabalené v utěrce.

Alena

28. 7. 2009 11:26

Chtěla jsem se zaptat na to zavařování v troubě, jakým způsobem to děláte, na kolik stupňů a jak dlouho? Poradíte?!

Lindula

27. 5. 2009 18:04

ještě jsem jí nedělala rada jí vyzkouším děkuji za tip jsem začatečník

tejaja tejaja

20. 3. 2009 12:46

kuchta = tlakový hrniec:-D
Prvé tlakové hrnce sme kedysi nakupovali v Maďarsku, u nás ich ešte nebolo dostať, to som mala takých 10 rokov ( to je doba, že :-? ), a tam ich volali aj na krabici mali napísané kuchta. Tak to tak zostalo...:-D:-D:-D

maris maris

20. 3. 2009 12:45

Já si dovolím odpovědět za Terezku, Mikklik, máš pravdu, je to tlakový hrnce;-)

mikklik

20. 3. 2009 12:44

Taky by mě zajímalo, co je to kuchta. Že by to byl tlakový hrnec ?

Boubelinda

20. 3. 2009 12:17

Taky se přidávám, co je to kuchta? Já dělám řepu ve více várkách a vydrží mi pak celou zimu, takže ji zavařuji. Vařím většinou dle velikosti řepy. Někdy ji mám opravdu velikou a někdy je malinká, ale většinou to je kolem ty hodiny a půl. To si každý musí pohlídat podle sebe.;-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: červená řepa zavařování červená řepa recepty červena repa zavařování červené řepy červená řepa recepty zavařování zavařování červené řepy recept jak naložit červenou řepu zavařování řepy jak dlouho varit cervenou repu recepty z červené řepy zavařování červená řepa zavarujeme cervenou repu recept na zavařování červené řepy červená řepa zavařování recept červená řepa recept červená řepa a zavařování červená řepa zavařování recepty zavařování červené řepy v troubě recepty na zavařování červené řepy jak uvařit červenou řepu

Suroviny: řepa červená, voda, ocet, sůl, cukr, cukerin

TopRecepty.cz

Červená řepa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mwR3