Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zdravý pohár

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

27. 2. 2015 18:11

Suroviny

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept je z knihy Doktor šéfkuchár.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

andulka04

3. 3. 2015 10:29

Jen ochutnat mňam:-8

tejaja tejaja

1. 3. 2015 16:36

Merylas:Ja mám mám najradšej čisté vločky s jogurtom, to sú moje každodenné raňajky. Ale verím ti, že ti nechutia, pretože nie sú vločky ako vločky a kým som si našla tie, čo mi chutia, vyskúšala som všetky na trhu. :-D teraz už viem, ktoré mám kúpiť. ;-) Ale je to fakt vec každého, čo mu chutí a čo zje. Mne aj tá trocha soli vadí, nechápem, prečo výrobca používa solené kukuričné lupienky.
Je samozrejmé, že obsah sacharidov je vyšší vďaka sušenému ovociu, a to je práve ten problém, čerstbým ovocím toľko sacharidov nemôžem prijať. A konzumovať to denne ako to jem ja, je preto nevhodné. Raz za čas nie je problém. ;-)

hosta hosta

1. 3. 2015 15:03

můžete si sami namíchat - je to bezvadný:-)), máločemu bych dělala reklamu, ale tohle mohu doporučit
http://www.mixit.cz/

Merylas Merylas (moderátorka)

1. 3. 2015 11:47

MajaV::-)) Nebudu se pouštět do debaty, nejsem odborník na technologii výroby rostlinných tuků :-)A co se týká reklamy...když se posoudí více podobných výrobků od různých výrobců, vyhodnotí se ty s nejlepším složením a zveřejní se, tak vždy může u někoho vzniknout pochybnost, že je to předem "koupená" reklama. Nezávislé testy dělá i dTest, ono si to už musí zhodnotit každý sám. Jestli něčemu bude věřit, nebo nebude, nebo bude alespoň přemýšlet. Taky může chodit s lupou po marketu a studovat složení a rozhodnout se sám.

MajaV

1. 3. 2015 11:39

Merylas: No mě to video bohužel připadá jak reklama na některé výrobky. Jejich tvrzení, že margaríny se dnes vyrábí mechanickými postupy... Zkuste rostlinný tuk (tekutý olej) míchat jak dlouho chcete, tuhý margarín vám bez přidání chemie nevznikne. Ale to je můj názor, třeba časem taky zjistím, že je vše jinak;-):-)

Merylas Merylas (moderátorka)

1. 3. 2015 11:17

tejaja: Tak mně samotné ovesné vločky moc nechutnají, vždy je musím mít v nějaké směsi, která ji nějakým způsobem ochutí. Kdysi jsem si taky míchala doma, ale teď jím doma müsli jen já a nesním toho kvanta. Tak nekupuju zvlášť různé druhy obilných vloček + vše ostatní, měla bych toho hodně a nespotřebovala bych to.Jinak v tom odkazu co jsem dala, je vyšší podíl sacharidů, jelikož to je směs se sušeným ovocem, tak to logicky naskočilo a obsah soli mi nepřipadá nijak tragický. Kdyby byl, tak to nemá to logo;-) Pokud si někdo hlídá sacharidy, tak jsou i jiné směsi s nižším obsahem, já je střídám. Nejsem diabetik, tak je nemusím počítat. Např:http://www.vimcojim.cz/cs/spotrebitel/databaze-pot...nebo http://www.vimcojim.cz/cs/spotrebitel/databaze-pot.... Je toho víc, i s kousky čokolády:-)

zizala: Já jsem kdysi i ovesné vločky zapékala se Salkem, ale bylo to fakt hodně sladké, což se dalo čekat:-))

MajaV: No, říká se, že všechno je třeba brát s rezervou, ale tomu programu Vím co jím se snažím věřit. Že mě navede podle loga na obalu ke koupi výrobku, který je v dané skupině podobných výrobků ohodnocen, že má nejlepší složení. Posuzovaly se i různé sáčkové polévky a ani ty nepatří rozhodně do zdravé výživy. Ale já je taky kupuju, v létě a to minimálně, když jezdíme pod stan. A jsem za logo ráda, jsou to jen některé polévky Knorr a nejsou tak šíleně slané. A jinak o tucích jsem tady dávala nedávno odkaz na video;-)http://www.vimcojim.cz/cs/spotrebitel/videa/Myty-o... Třeba pro ty, co bojují s vyšším cholesterolem,patří Rama do zdravé výživy víc, než třeba máslo a sádlo. Takže je na každém, jak se bude stravovat, každý má svoji hlavu a mozek a zná jak svůj zdravotní stav,tak i rodiny. Je všeobecně fajn, že se o složení jídla začalo více mluvit a psát a každý si už to zhodnotí sám, co je pro něj lepší a jaké suroviny nakoupí.:-)

MajaV

28. 2. 2015 20:22

Moc pěkná zdravá svačinka:yes::-)
Těm "Vím co jím" bych taky úplně nevěřila, třeba silně pochybuju, že například Rama patří do zdravé výživy;-)

cecilka

28. 2. 2015 19:06

Spagetka: som kruty mäsožravec, preto párky, šunkovka s rožkom, ale ako "aperitív" si vždy najprv dám mlieko alebo acidko:-p:-p:-p
tejaja: vďaka za typ, sójový jogurt som videla aj u nás v Jednote, vyskúšam, ale nie na sebe. :-)):-)):-)).

magdalenka magdalenka

28. 2. 2015 14:18

tejaja:aj ja si "müsli" vyrábam - vo väčšom pohári zamiešam ovsené vločky, hrozienka, orechy...potom si ráno odoberiem, zamiešam biely jogurt, niekedy len mlieko, prípadne nastrúham jablko...med tiež na osladenie nemusím.

tejaja tejaja

28. 2. 2015 13:31

cecilka: Jééé, teraz ma napadlo, daj mladému nie kravský, ale sójový jogurt. ;-)

spagetka spagetka

28. 2. 2015 12:53

cecilka: tedy k snídani bych uzeninu nepozřela :-D:-D:-D, později k obědu nebo k večeři klidně, ale hned ráno fakt ne

cecilka

28. 2. 2015 12:51

Tejaja, ďakujem za radu, dám tam aj slnečnicové aj tekvicové semienka, nech si vtáčik zazobe:-D:-D:-D:-D.
Možno mu dôjde, že bez jogurtu to nie je ono.:-//

zizala zizala (moderátorka)

28. 2. 2015 12:46

Poslední dobou si ovesné vločky pražím nasucho, chutají pak jako oříšky :-p:-p A nějaké čerstvé ovoce se u nás najde vždy, minimálně jablko ;-)

tejaja tejaja

28. 2. 2015 12:43

cecilka: Určite to bude chutné, ja by som to ani šťavou nezalievala, bude to dosť sladké, ale možno má také rád. ;-) Vločky obsahujú dosť sacharidov a v kombinácii s jogurtom a kompotovaným ovocím, ktoré je tiež sladké, to stačí. Posypala by som mu to všelijakými semienkami, pekne načančala a nech sa napapá. :-D;-):yes:

cecilka

28. 2. 2015 12:35

Skvelý recept na raňajky, konečne bude koniec párkom a inému. Vločky a ovocie mám, tak isto aj buď jogurt alebo kyslú smotanu. Tak isto ako ty, ani ja nič "hotové" nekupujem, na konzervanty akéhokoľvek druhu nemám chuť.
Ale, mám otázku, jeden môj kamarát je krutý vegetarián, nič živočíšne neje. Myslíš si, že keď ovocie-v tejto chvíli mám iba kompótované-, vločky, semienka, prípadne mleté orechy zalejem iba šťavou z kompótu, bude výsledok rovnako chutný?
Ď. za odpoveď, ja

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Další recepty

Tématické fráze: zdravý pohár sladké poháry sladké poháry recept sladký pohár sladké poháry recepty chutné poháry zdravé ovocné poháry slatke pohary nejlepší ovocné poháry zdravy ovocny pohar recept na zdravý pohar zdravý pohár s ovocem recepty na sladke poháry zdravý recept jak jse dela pohar poháry sladké pohár sladky pohár pro diabetiky s mascarpone zdravý kiwi pohár recept zdravý pohár

Suroviny: ovoce, vločky ovesné, semínka dýňová, jogurt bílý, skořice, med

TopRecepty.cz

Zdravý pohár

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P9En