Čabajská klobása - na uzení, na pánev, na gril
Suroviny
Porce: na 1 kg masa
Nutriční hodnoty
Energie | 11 775 kJ / 2 814 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 221,48 g |
Tuky | 202,65 g |
Vláknina | 5,82 g |
Cholesterol | 540 mg |
Sodík | 11,73 g |
Sůl | 29,00 g |
Sacharidy | 23,45 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Zdroj (upraveno):
http://style.hnonline.sk/vikend-140/slovak-som-a-b...
Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíšete to do komentářů, tak se asi neurazím…
Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte…
Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do komentářů…
Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 11. 2023 18:14
28. 11. 2016 15:01
Střívka používáme běžná solená, tlustější - na klobásy.
S výrobou jsme v mezičase pokročilí:
Původně jsme udili na 30°C 6 hodin, pauza přes noc a znovu 6 hodin uzení.
Časem jsme se dobrali k uzení do 45°C 6 hodin a stačí to.
Dále jsem vyrobil vyvíječ studeného kouře (tzv. DYMOGENERATOR) na vzduchovací motorek od akvária, ale tímto způsobem se uzení zatím učím…
Čabajky mám rád nesušené. Jíme je čerstvé hned po vyuzení a to co by se asi do měsíce nesnědlo, tak dám hned do mrazáku a později po rozmrazení jsou jako z udírny
10. 11. 2016 22:25
20. 4. 2015 20:13
Výýýborně
Chutnalo to až tak dobře, že jsme s kamarádem zpracovali podle tohoto rcp 10kg masa (špeku jsme dali 20%, příště dáme 30%), narazili to do střev a vyudili studeným kouřem při 30°C.
Nemám ve zvyku tu chválit své recepty, ale toto nakonec není můj vynález, takže si dovolím:
Tudy vede cesta do nebe
*****
(upraveno množství špeku v rcp ze 100g na 200g)
10. 3. 2015 16:58
10. 3. 2015 14:29
10. 3. 2015 12:45
10. 3. 2015 00:26
V této uspěchané době patrně nelze míti nikomu za zlé, že si nepřečte odkaz na zdroj, že? Tam je to popisováno jako práce pro chlapy... A já, od přirození lenoch, jsem to trošičku s tím hnětačem ošulil
A jak že je to s tím "ještě 2x tak dlouho"?
No, to jsem se naučil od Číňanů
Oni prý když sekají maso, tak sekají a sekají a když už se jim zdá být dost najemno posekané, tak to dělají znovu, ještě 2x tak dlouho...
A použití namletého masa?
Tak určitěěě... Já to zařadil jako žhavou novinku na menu pro rodinnou oslavu a bych musel být ještě větší blázen než se zdá, kdybych to pižlal kudlou
Se ozvu po neděli, jak to dopadlo
9. 3. 2015 22:59
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Uzená polévka s hráškem a cibulí
Přidáno před 58 minutami
Bagety s grahamovou moukou
Přidáno před 5 hodinami
Slaný koláč s vinnou klobásou
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové kousky v zakysaném těstíčku
Přidáno před 16 hodinami
Pomazánka s Feta sýrem a bylinkami
Přidáno před 19 hodinami
Svítek do polévky s medvědím česnekem a parmezánem
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Rychlá smetanová pepřová omáčka
Panova uvařila před 14 minutami
Květáková polévka s kedlubnou
Smirny uvařila před 17 minutami
Bramborové lupínky
janatka uvařila před 22 minutami
"Bramborový placky se škvarkama"
janatka uvařila před 25 minutami
Pohanková polévka s houbami a klobásou
Iveta. uvařila před 1 hodinou
Zelný salát do zásoby
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Veselé jednohubky
Fitulka uvařil před 1 hodinou
Sebevrahova kuřecí játra
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Bramborové růžičky
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Koláče z majonézy
janatka uvařila před 1 hodinou
Přečtěte si Zobrazit více
Vynikající tvarohová bábovka: Tvaroh dodá vláčnost a šťavnatost, nadýchaný moučník je přitom snadný a chutná božsky
Čaj z rýmovníku nám nabízí rychlou pomoc při rýmě a nachlazení. Pěstování této bylinky je nenáročné a za oknem ji máme stále po ruce
Buchty po ránu: Noblesní medová bábovka Josefa Maršálka je vláčná díky jablkům, voní karamelem a její chuť je nadpozemská
Další recepty
Tématické fráze: uzeni klobás jak dlouho udit klobásy vyvíječ studeného kouře vyvíječ kouře klobásy na uzení uzení klobás studeným kouřem uzení studeným kouřem čabajka recept dymogenerator uzení čabajky jak udit klobásy recepty na uzení klobás jak udit špek čabajska klobasa recept vyvíječ kouře pro udírny vyviječ kouře na uzení jak dlouho udit špek vyvíječ kouře do udírny uzení klobásy klobása na uzení
Suroviny: maso vepřové, sůl, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, česnek, kmín celý, špek uzený
Čabajská klobása - na uzení, na pánev, na gril
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q2x7
9 názorů