Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šťáva z květů černého bezu

Už naše prababičky věděly, jak ze základních surovin připravit dokonalé pohoštění. Pokud máte dostatek bezových květů a nechcete je všechny použít na řízky, připravte si lahodnou šťávu podle našeho receptu.

Hodnocení receptu je 4,8 (8×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 70 min + 24 hodin louhování

70 min (70 min příprava, + 24 hodin louhování)

22. 3. 2009 11:32

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie50 738 kJ / 12 127 kcal
Bílkoviny2,52 g
Tuky1,44 g
Vláknina8,28 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 32 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy3 021,96 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Vydrží dost dlouho. Ještě mám z minulého roku posledních 5 litrů.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Janca

22. 6. 2015 10:54

kosmatice :Delala jsem stavu z cerneho bezu za studena,podle Boubelindy(Verca)a kdyz jsem to dala do sklenic,do lednice a koukla jsem zachvili tak,na dne my ostalo dost cukru ztuhleho!tak,fakt nevim,delala jsem to presne podle receptu,kde je chyba nevim!:-S

kosmatice

13. 6. 2014 09:36

dobry den zrovna dneska budeme mit černy bez k obědu mnamka dcera ho ma také rada .

lala

31. 5. 2014 11:35

Zdá se mi70g kyseliny citronové trochu moc.Není tam chyba?

Helua

27. 5. 2014 21:40

Boubelinda:tzv. Kosmatice- kvety cerneho bezu v testicku smazene- jako deti jsme to mely dost v oblbe a stavu taky. Ja jeste delam na podzim plody cerneho bezu s jablky- mnam....bez konzervantu. U te stavy me ale prekvapuje to velike mnozstvi cukru- to se mi moc nezamlouva:((:-//

Michaela

16. 6. 2012 10:56

Michaela :Tak jsem to asi našla•3l vody
•1,2 kg cukru
•6-10 květů černého bezu
•citron

Převaříme vodu s rozpuštěným cukrem a necháme vychladnout. Přidáme květy černého bezu a citron pokrájený na plátky (bez jader).Nejlépe dáme kvasit do demižonu s kvasnou zátkou popřípadě do sklenice a převážeme celofánem. Necháme kvasit dokud nepřestane víno bublat(asi 6 týdnů) a pak slijeme do láhví.Uchováváme v chladnu a temnu.

Odpoledne jdeme trhat co se ještě dá :-));-):-)

Michaela

16. 6. 2012 10:47

Vaclav Fronek:zaujalo mě to andělské víno, nikde jsem nenašla recept, máte nějaký?? Černý Bez a Řepík jsou pro mě dva zázraky přírody. děkuji :-):yes:

Vaclav Fronek:

Michal

28. 5. 2012 11:49

vevu: Ano, dělal jsem to tak minulý rok, ale je třeba to docela rychle konzumovat, pokud to nemáš převařené (cca do 3týdnů) nebo navrch cvrknout trochu čistého alkoholu (ideálně vodka)

vevu

25. 5. 2012 08:02

Myslite ze by sla stava dat do flasek od vina a zaspuntovat cistym korkovym spuntem?

Boubelinda

25. 5. 2011 18:59

isindy tak jsem ti nafotila tu pomůcku ke konzervování, stojí asi kolem 10 kč. Já ji mám ještě z loňska. snad ji seženeš.;-)

spagetka spagetka

25. 5. 2011 16:29

isindy:Isi - my máme v létě v bytě taky, jak říkáš, Palermo, ve špajzce - teda ve vestavěné skříni - mám ve vedrech kolem 21°C, ale mám zkušenost, že mi tam ten sirup vydrží, já to dávám radši do menších lahviček, aby prostě načatá nepřekážela v lednici a zbylých cca 30 je dobře uzavřených v té skříni a nekazí se. Je fakt, že nevydrží do další sezony, protože radši dělám každý rok čerstvou dávku ;-):-p:-D:-D

isindy isindy

25. 5. 2011 16:01

1974andrea: tomu bych rozuměla, načatou klidně do lednice nacpu :-)...ale tomu zbytku moc nevěřím, v bytě máme přes léto fakt Palermo :-(

1974andrea 1974andrea

25. 5. 2011 15:50

isindy: Já dávám také jenom kys.citronovou,v uzavřených lahvích mi vydrží klidně celý rok i v teplém sklepě,ovšem jakmile ji načnu,musí zůstávat v lednici.

isindy isindy

25. 5. 2011 15:28

to je právě to, co chci vyloučit :-) v lednici bych si jen zabrala místo a jiné chladné prostory u nás neexistují, sklepem vede rozvod tepla, tak je jak v prádelně...:-8

nevím, jestli by ta kyselina citronová stačila, časem by to asi začalo kvasit...a já jako správný troškař bych si chtěla nadělat několik litrů do foroty :-8:-D

marcelka395 marcelka395

25. 5. 2011 15:18

Také dělám sice mám trošku jiné gramáže;-)a dávám pouze kyselinu citronovou;-)uchovávám v garáži;-)

magdalenka magdalenka

25. 5. 2011 15:14

isindy: Ja držím stále v chladničke - v závitových zaváracích pohároch. Skúšala som aj vysterilizovať, ale nie je to ono.

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: černý bez bezová štáva za studena černý bez květ bezova stava bezová štáva¨recept černý bez recepty sirup z černého bezu bezová šťáva recept bez černý květ černý bez květ recepty sirup z květů černého bezu květ černého bezu květ černého bezu recepty bezinková šťáva bezová štáva z plodů bezová šťáva recepty květy z černého bezu recept na bezovou štávu stava z bezinek květy černého bezu

Suroviny: květy černého bezu, voda, kyselina citronová, citron, cukr,

TopRecepty.cz

Šťáva z květů černého bezu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/48xJ