Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Broskvový /meruňkový zákusek

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

24. 3. 2009 12:55

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie11 503 kJ / 2 749 kcal
Bílkoviny75,22 g
Tuky171,24 g
Vláknina5,40 g
Cholesterol 576 mg
Sodík 646 mg
Sůl1,42 g
Sacharidy224,10 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj: inspiraci jsem našla v maminčiných receptech, ale přizpůsobila jsem si to podle svého.

Tyhle zákusky dělám už dlouho, ale většinou z meruňek. Dnes jsem je neměla, tak jsem použila broskve.Protože jsou broskve dost velké, každou jsem rozkrojila na 4 dilky. Je to dobrý, takový lehounký zákusek, řekla bych, že skoro až dietní.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Věrka

27. 6. 2013 11:36

Pajaska:Já to mám právě nejraději, když je to srolované a těsto je uvnitř. Jen to dám zpočátku navíc a dodělávám na méně, tím se to peče déle, a pak je to výborné!!!!!!!!!;-)

Lenika

12. 8. 2012 10:33

Hmmm, to byla dobrůtka!:-p I pro očko velmi pěkné. Určitě se k receptu zase vrátím. Bodík+foto.;-)

kacice

17. 2. 2012 16:34

:yes: Zákusek je výborný, i když mi bohužel při pečení trochu vytekl tvaroh... Ale určo zkusím někdy znovu :-)

Ája

25. 1. 2012 17:49

Děkuji moc za rady :-K, určitě to zkusím, protože to je asi tou teplotou jak zde píšete :yes:

Pajaska Pajaska

19. 1. 2012 04:02

Ája:Věř žížalce,stará zásada a léta praxe!!Ještě podotknu,nevymazávat plech, stačí studená voda - polít plech a nebo papír na pečení.Pokud my se pálilo,tak zpočátku vysoká teplota a jak naběhne ,lze trochu snížit.Boky např.štrůdlu nepomazávat vejcem,jen zvrchu.A štrůdl je lepší jen přehnout,ne zatočit.Uvnitř je pak mazlavé,jakoby nedodělané(pokud je náplň mokrá - př.jablka),alespoń my to nemáme rádi.Také záleží na značce těsta!!!;-)

zizala zizala (moderátorka)

18. 1. 2012 21:13

Ája: Myslím, že to je tím, že ho pečeš na příliš nízkou teplotu. Listové těsto se peče při 220-250°C. Pak pěkně naskočí.

Ája

18. 1. 2012 00:21

Dobrý večer, prosím Vás o radu, já mám problém z pečením listového těsta, mám ho vždycky mazlavé a nízké nikdy ho nemám jako je na těchto fotkách ;-(, proto ho už nepeču a při tom ho máme rádi hlavně děti. Děkuji moc za odpověď :-K

spagetka spagetka

8. 9. 2011 08:45

Klára: myslím, že mohu odpovědět za autorku - bez obav, budou dobré i druhý den, u nás déle než 2 dny nevydržej ;-):-p

spagetka spagetka

8. 9. 2011 08:44

Dělám téměř stejně ale bez pudinku, takže zkusím takto :-p:-p:yes:

Simona Skolakova Simona Skolakova

8. 9. 2011 08:09

To mi úplně uniklo:-Oto je moc hezký receptík,to si ukládám a také vyzkouším,to se mi moc líbí;-):-p+1:yes:

Klára

8. 9. 2011 07:48

Budou zákusky dobré i druhý den, pokud se budou skladovat v lednici?:-) Chystám se na Váš recept a druhý den je povezu na návštěvu :-) Předem děkuji za odpověď.:-K

Jaruna18 Jaruna18

13. 9. 2010 08:20

Haničko,to je super papáníčko.Co nejdříve vyzkouším a přidávám devátý bodík.Dík za recept a měj se!:yes::-p:-D

kudlova3 kudlova3

3. 3. 2010 21:02

:-p:-p Mňamky to je boží, to si udělám :yes:chválím a dávam bodík:-)

Pupino

16. 11. 2009 21:03

Jé, podobný moučník prodávají u nás v pekárně. Jen tam není ten tvaroh. A je moooooc dobrý!!

janana

29. 3. 2009 12:20

neměla jsem broskve ani meruňky:-(, tak jsem použila kousky jablek (předem orestovaných na kousku másla a ochucených) a výsledek :-p:-p:-D:yes: bodík jsem dala už dříve, protože jsem věděla, že to bude dobrota

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: zákusky z listového těsta merunkové recepty zakusky recepty dietní zákusky zákusek z listového těsta merunkový zákusek dobrý zákusek dietní zákusek broskvový táč zakusky recepty s obrazkami zákusek z listového těsta a pudinku merunkový moučník maminčiny recepty na moučník s broskvemi merunkový táč táč s broskvemi recepty na zákusky recept na zákusek z listového těsta zákusek s broskvemi merunkove zakusky broskvové zákusky

Suroviny: těsto listové, tvaroh měkký, kompot broskvový, vejce, cukr vanilkový, pudink vanilkový, mléko, cukr moučkový

TopRecepty.cz

Broskvový /meruňkový zákusek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/766B