Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Alpský knedlík

Pokud jste někdy byli na návštěvě v Rakousku, jistě jste narazili na místní specialitu - germknödel. Jedná se o velký kynutý knedlík plněný povidly, zalitý vanilkovou omáčkou a posypaný mákem. Tuto alpskou dobrotu si můžete dát k obědu nebo jako dezert.

Hodnocení receptu je 5,0 (32×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 112 min Doba přípravy: 100 min Doba tepelné úpravy: 12 min

112 min (100 min příprava + 12 min tepelná úprava)

2. 5. 2015 16:28

Suroviny pro 6 kusů

6 kusů

Nutriční hodnoty

Energie16 051 kJ / 3 836 kcal
Bílkoviny127,49 g
Tuky56,77 g
Vláknina24,58 g
Cholesterol 1,36 g
Sodík 444 mg
Sůl1,03 g
Sacharidy691,62 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Annnn

6. 2. 2024 19:39

To pak ten poslední knedlík kyne přes hodinu, není už překynutý?

Daty16

8. 2. 2023 22:32

Merylas (moderátorka): Merylas (moderátorka): Děkuju.:-K

Merylas Merylas (moderátorka)

4. 2. 2023 16:34

Daty16: V psaném receptu je taktéž 1/2 droždí, tj. 21 g. ;-) V receptu to ještě upřesním.

ladkah

4. 2. 2023 14:43

Výborný recept

Daty16

4. 2. 2023 14:18

Recept a video recept mě trochu matou. V napsaném je celé droždí, ve videu půlka. Obojí na 3hrnky mouky. Čím se tedy řídit?

sarkaturka

7. 5. 2019 14:53

terezicka1: :yes:

Aleš

24. 7. 2017 13:47

Tohle se jmenuje Germknödel a je to jídlo, které se žere celkem ve velkém po celém rakousku a německu. To, že si to získalo poslední dobou oblibu v horských chatách ještě neznamená, že se jmenuje Alpský knedlík. Takže jestli chcete authentisches Rezept, zkuste hledat jinde než na českých webech výše uvedený název

terezicka1 terezicka1

11. 11. 2016 13:43

magdalenka: Tak jak je to v postupu, tak to je. Zloutkama to lehce zeridne.

Jiřina

11. 11. 2016 13:32

Napařovat knedlík 12 minut, bez ohledu na to, jak je velký? Malý se v páře uvaří rychleji, velký pomaleji, řekla bych.

magdalenka magdalenka

14. 9. 2016 09:02

terezicka1: môžeš sa, prosím, vyjadriť?

Vladka

13. 9. 2016 23:01

taky bych řekla, že puding ze 4 deci mléka a ještě 5 žloutků se bude dát krájet nožem a tedy to nebude žádný krém - s pěti žloutkama v mléce se uvaří krém i bez pudingového prášku

magdalenka magdalenka

21. 8. 2016 17:25

Jeden pudingový prášok plus 400 ml mlieka? Ten bežný je na 500 ml mlieka, ak by som ho dala na 400 ml mlieka, plus žĺtky, asi by to veľmi husté. Akú hustotu má mať ten krém? Vďaka!
Parené buchty robím bežne (plus maslo, mak, cukor, vnútri džem), ale s vanilkovým krémom to musí byť tiež skvelé.

terezicka1 terezicka1

21. 8. 2016 16:42

Záleží, jak uděláte veliké..velký jeden knedlík skoro jak talíř, vyjde testo asi na 6 knedlíků.

Katka

21. 8. 2016 15:13

jana: presne tak:-):-):-)

Boža

19. 8. 2016 20:58

V jedný restauraci na Vysočině se tomu říká plovák a je výborný.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: alpsky knedlik alpské knedliky alpsky knedlík recept alpský kynutý knedlík alpsky povidlovy knedlik recept na alpský knedlík alpské kynuté knedlíky alpský knedlík s mákem alpský knedlík s vanilkovým krémem recepty alpský knedlík recept alpský knedlík alpský knedlíky alpský jahodové knedlíky alpky knedlik alpská knedlík vanilkový krém na knedlíky recept na alpský knedlíky alpskej knedlík velký knedlik alpský knedlík s povidly

Suroviny: mouka polohrubá, droždí čerstvé, cukr, mléko, vejce, povidla švestková, máslo, cukr moučkový, mák, mléko, pudink vanilkový, žloutek, cukr, rum

TopRecepty.cz

Alpský knedlík

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G2DL