Comtessa de noir - luxusní bábovka

zizala Kuchařka:

12 porcí Moučníky , Bábovky 23 názorů

538

Suroviny

250 g hladké mouky
20 g holandského kakaa
1 kávová lžička mleté skořice
15 g prášku do pečiva
100-150 g mandlových lupínků
150 g strouhané hořké čokolády
nastrouhaná kůra z pomeranče
150 g másla
150-200 g cukru
100 ml dobrého červeného vína
100 g zakysané smetany
špetka soli
5 vajec (žloutky a bílky zvlášť)
Recept si zatím oblíbilo 38 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Všechny ingredience musí mít pokojovou teplotu!!

  2. Formu na bábovku (klasickou, těsta je poměrně dost) vymažeme změklým máslem a vysypeme hrubou moukou.

  3. Troubu předehřejeme na 170°C.

  4. Mouku a kakao prosejeme do misky, přidáme kůru z pomeranče, skořici, prášek do pečiva, čokoládu a mandle. Promícháme.

  5. Žloutky, změklé máslo a cukr vyšleháme do pěny, zašleháme zakysanou smetanu a víno.

  6. Pak přidáme moučnou směs a tuhý sníh ušlehaný z bílků a špetky soli, důkladně, ale lehce promícháme a těstem naplníme formu.

  7. Pečeme v předehřáté troubě asi 45 minut až hodinu, já jsem musela i potom ještě několik minut přidat. Propečenost zjistíme špejlí.

Poznámka

Zdroj: Jedna z knih Mirky Slavíkové, upraveno.

V bábovce se krásně doplňuje chuť čokolády, skořice a pomeranče. Je moc dobrá, vláčná, nepřeslazená, zkuste :)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 2 817 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Comtessa de noir - luxusní bábovka

  • zizala zizala(autorka receptu)

    Evik Evca: Bohužel Vás zklamu. Víno ničím nahradit nejde. Nejde jen o barvu, ale i chuť. Zkuste raději jiný recept ;-)

    Odpovědět

  • Evik Evca Evik Evca

    Jde něčím nahradit to víno? U nás se víno ne pije a kupovat kvůli tomu víno, které se pak vylile se mi nechce. Děkuji

    Odpovědět

  • Janado Janado

    V neděli mám v plánu ji vyzkoušet-vypadá skvěle a tak bude jistě i chutnat :) :-) :yes:

    Odpovědět

  • Iv Iv(neregistrovaný)

    Vase babovka je opravdu luxusni. Pekla jsem dopoledne a jakmile vychladla, snedli jsme ve dvou celou polovinu. :-) Dekuji za recept.

    Odpovědět

  • zizala zizala(autorka receptu)

    Helena: :-K;-) Díky. Někdy zkusím.

    Odpovědět

  • Helena Helena(neregistrovaná)

    zkuste ještě k té skořici špetku mletého hřebíčku, ale potvrzuji, že tohle je bábovka s velkým,převelikým B

    Odpovědět

  • zizala zizala(autorka receptu)

    Jasisa: Děkuji, mám radost :-K

    Odpovědět

  • Jasisa Jasisa

    Dnes jsem ji dělala poprvé , bábovka byla luxusní :-)

    Odpovědět

  • Jarmila Niklová Jarmila Niklová(neregistrovaný)

    Zkoušela jsem,je opravdu výborná i když se zdá že složitá.
    :-K

    Odpovědět

  • zizala zizala(autorka receptu)

    Alena : Díky :-K:-K

    Odpovědět

  • Alena Alena (neregistrovaný)

    Něco naprosto úúúúúúúúúúúúúžasnýho :-) Za mě jednička s hvězdičkou:yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala(autorka receptu)

    Miluška: Děkuji za pochvalu :-K:-K a jsem ráda, že bábovka chutnala. Čokoládu lze strouhat na robotu nebo rotačním struhadlem, usnadní to práci :-)
    Například:
    http://www.kinghoff.cz/rotacni-struhadlo-king-hoff...

    Odpovědět

  • Miluška Miluška(neregistrovaná)

    Bábovka je fakt luxusní, velmi doporučuji, akorát ta čokoláda strouhat je teochu náročné, ale jinak rychlé!:-))

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Akosi som tento recept prehliadla. Ale bábovka by mi chutila, mám rada v múčnikoch čokoládu a kakao. ;-)

    Odpovědět

  • zizala zizala(autorka receptu)

    Angel 666: :-8 Já knihy Mirky Slavíkové nevlastním, měla jsem je půjčené z knihovny. Proto nevím přesně, v které recept byl.

    Díky za potvrzení, že je bábovka výborná a za krásnou fotku :-K:-K

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo