Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Buchtičkový koláč k uždibování

Buchtičkový koláč ve tvaru růže je krásný na pohled a skvěle chutná. Vychutnat si ho můžete s přáteli, kdy každý bude uždibovat jednotlivé lístky s náplní podle své chuti. V receptu je použita náplň z rebarbory a jahod, ale je možné ho připravit i ve slané variantě.

Hodnocení receptu je 4,9 (22×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 95 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 55 min bez doby kynutí a chladnutí

95 min (40 min příprava + 55 min tepelná úprava, bez doby kynutí a chladnutí)

8. 6. 2015 17:37

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie14 561 kJ / 3 480 kcal
Bílkoviny104,17 g
Tuky109,65 g
Vláknina20,34 g
Cholesterol 1,03 g
Sodík 907 mg
Sůl2,08 g
Sacharidy509,02 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Realizátorka receptu: Marcela Matyášová

Foto: Jiří Savinec

Editor: Jaroslav Volný

Podrobný fotonávod krok za krokem včetně přípravy náplní najdete ZDE:

http://www.hobbymanie.tv/clanek/recept-na-buchtick...

Vlastně je to koláč spečený z velkého počtu buchtiček ve tvaru jednoduše tvarovaných oušek s přiznanou náplní. Vtipně složené kousky (viz náš recept) se vkládají do kruhové koláčové formy v soustředných kruzích od obvodu směrem ke středu a ve vyhřáté troubě se vzápětí spečou do podoby velkolepé růže. Přes to se od sebe nakonec dají snadno oddělovat, což je princip známý např. u kynutých buchet z pekáče. Výsledem vašeho snažení tedy bude koláč, ze které si může každý libovolně uždibovat dle gusta jednotlivé lístky a vybírat dokonce může z různých náplní.

V našem případě jsme použili navinulou rebarborovou zahuštěnou ořechy, která si uchová nazelenalé zbarvení (lze je zvýraznit gelovou barvou), a růžovou pudinkovou s jahodami. Výborné jsou ovšem i slané nádivky, např. růžová šunková se sýrem a obdobně nazelenalá špenátová. Místo sladkého moučníku ke kávě pak získáte výbornou vydatnou letní večeři, která předčí i nejlepší pizzu. Podávat ji lze s čerstvým zeleninovým salátem.

Nejnověší recepty z naší dílny najdete ZDE: uri]www.facebook.com/nejrecepty

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

jirih

24. 1. 2023 22:18

Dělal jsem již asi 3 x a pokaždé výborné...:yes:

katuwu katuwu

11. 6. 2015 17:51

Tak ten je fakt božííí ! :yes: :-))

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: nejrecepty.com nejrecepty nejrecepty.sk nejrecepty.cz reveňová buchta revenová nápln nejrepty nejrecepty z jahod jahodové nejrecepty nejrepty.cz nejnověší pexesa tvary z vanockoveho testa nejnověší recepty recept na buchty k uzbibovani soustredna forma nejrecepty -drobenka na koláče revenová nádivka do buchty různé tvary z kynutého těsta nejrecepty prsty nejrecepty boruvkovy kolac

Suroviny: mouka polohrubá, sůl, cukr krupice, droždí sušené, vejce, máslo, mléko, pudinkový prášek, cukr krupice, mléko, jahody čerstvé, rebarbora, cukr, ořechy vlašské, máslo, vejce, cukr moučkový

TopRecepty.cz

Buchtičkový koláč k uždibování

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lP87