Prdelanka z nouze doma
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 3 708 kJ / 886 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 24,98 g |
Tuky | 66,17 g |
Vláknina | 13,20 g |
Cholesterol | 300 mg |
Sodík | 2,47 g |
Sůl | 6,00 g |
Sacharidy | 42,30 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
19. 1. 2022 02:01
Ja mam stesti na kamarada od ktereho dostanu kazdy rok z jatek 5 L praseci krve . U nas se polevce rikalo prdelačka .
18. 1. 2022 19:09
JosefZeravicky: Moje poznámka nebyla o starých receptech, ale o dávno zapadlých komentářích přispěvatelů, kteří sem už léta nechodí, nebo ani chodit nemohou, ale přesto je někteří rádi vyhledávají, aby na ně mohli úplně zbytečně reagovat. My o voze, Vy o koze ....
18. 1. 2022 19:00
DOBRÝ DEN, přečtěte si prosím, co jsem napsal již dole v příspěvku.
A že je to starší recept, co na tom, vždyť byl ale znovu avizován v nabídce receptů.
Já s tím receptem souhlasím, neb byl brán jako vynikající ,, z nouze doma,, . Ale přece mi neubírejte tu možnost, abych poradil třeba jiným, jak sitřeba vylepšit tuto ,,z nouze doma pochutinu.
,,TOŠ TAK,,
A že je to starší recept, co na tom, vždyť byl ale znovu avizován v nabídce receptů.
Já s tím receptem souhlasím, neb byl brán jako vynikající ,, z nouze doma,, . Ale přece mi neubírejte tu možnost, abych poradil třeba jiným, jak sitřeba vylepšit tuto ,,z nouze doma pochutinu.
,,TOŠ TAK,,
18. 1. 2022 18:40
JosefZeravicky: ... tak jako Vy jste přiřkl paní Dorazinové větu o tom, že není nic horšího než jídlo z mrazáku, kterou napsal někdo úplně jiný a to před dlouhými devíti léty. Nevím, proč se tu poslední dobou řeší výroky z pravěku!
18. 1. 2022 18:00
bofinka: DOBRÝ DEN,
paní, dle mého názoru, a nemusí stím všichni souhlasit, tam kde je nějaký recept a někdo sním není spokojen nebo mu něco nesedí, tak i z didaktického hlediska je vhodné mu to vysvětlit hned tam, kde je to řečeno, nikoliv to hledat na jiných místech.
A plevelí jen ti, kteří neřeknou nic konkrétního a ani si pořádně nepřečtou a nezopakují, co dotyční tím chtěl říct, a nikoliv kritizovat či urazit.
,,TOŠ TAK,,
paní, dle mého názoru, a nemusí stím všichni souhlasit, tam kde je nějaký recept a někdo sním není spokojen nebo mu něco nesedí, tak i z didaktického hlediska je vhodné mu to vysvětlit hned tam, kde je to řečeno, nikoliv to hledat na jiných místech.
A plevelí jen ti, kteří neřeknou nic konkrétního a ani si pořádně nepřečtou a nezopakují, co dotyční tím chtěl říct, a nikoliv kritizovat či urazit.
,,TOŠ TAK,,
18. 1. 2022 17:53
bofinka: DOBRÝ DEN,
dáváte mi do ,,úst,, co jsem nikdy neřekl, navíc mrazák užívám s velkým úspěchem.
,,toš tak,,
dáváte mi do ,,úst,, co jsem nikdy neřekl, navíc mrazák užívám s velkým úspěchem.
,,toš tak,,
18. 1. 2022 17:16
hospodyne: Presne tak
Na tomto webu je spousta moznosti, jak vysvetlit - osvetit neznalce, novacky ci tapajici . . . .
Jsou tu na to rubiky a fora - treba tady:
Tak proc "poucovat" pod recepty, ktere za to nemohou, kde se na to nikdo nepta a vsem je vse jasne.
Tady se rika "plevelit", coz je ten nejvice vychytany vyraz
Na tomto webu je spousta moznosti, jak vysvetlit - osvetit neznalce, novacky ci tapajici . . . .
Jsou tu na to rubiky a fora - treba tady:
Tak proc "poucovat" pod recepty, ktere za to nemohou, kde se na to nikdo nepta a vsem je vse jasne.
Tady se rika "plevelit", coz je ten nejvice vychytany vyraz
18. 1. 2022 16:34
bofinka: Žeravický a Tonja - to prostě nemá chybu.
18. 1. 2022 14:11
JosefZeravicky:
Tez dobry den a jednu malou otazku: Z ceho jste usoudil, ze autorka receptu nevi (lepe receno nevedela, nebot uz neni, bohuzel, mezi nami), jak nakladat s potravinami v mrazaku, jak ho cistit, ci regulovat teplotu atd.?
A ze Vam + uzivatelce DANE jidlo z mrazaku nechutna, je klidne mozne, ale nikoho to v podstate nezajima a predevsim, s receptem to nema zadnou souvislost .Je to jen o Vasich osobnich chutich, zvyklostech a preferencich
Tez dobry den a jednu malou otazku: Z ceho jste usoudil, ze autorka receptu nevi (lepe receno nevedela, nebot uz neni, bohuzel, mezi nami), jak nakladat s potravinami v mrazaku, jak ho cistit, ci regulovat teplotu atd.?
A ze Vam + uzivatelce DANE jidlo z mrazaku nechutna, je klidne mozne, ale nikoho to v podstate nezajima a predevsim, s receptem to nema zadnou souvislost .Je to jen o Vasich osobnich chutich, zvyklostech a preferencich
18. 1. 2022 14:01
"Prdelanka..."
Jsem neskonale vděčen za tento název
Nám tuto polévku (samozřejmě se vařila v kotli obvyklým způsobem) vozili do města příbuzní z dědiny a říkalo se jí (černá) zabíjačková...
Pak jsem se potkal s názvem "prdelačka" a ač nejsem přehnaně útlocitný, tak mě málem vomejvali
Jsem neskonale vděčen za tento název
Nám tuto polévku (samozřejmě se vařila v kotli obvyklým způsobem) vozili do města příbuzní z dědiny a říkalo se jí (černá) zabíjačková...
Pak jsem se potkal s názvem "prdelačka" a ač nejsem přehnaně útlocitný, tak mě málem vomejvali
18. 1. 2022 11:17
DOBRÝ DEN,
tuto polévku si dělávám podle toho, jak jsme ji dělávali při naší zabíjačce na slovácku , kdy mně zaučil PAN ŘEZNÍK Z PRVNÍ REPUBLIKY.
Předně dávám výhradně sádlo , ale vnitřní ,které si škvařím sám doma , neb má jinou chuť jak klasické. Jinak se do této polévky dává takzvané střevové sádlo vyškvařené.
Vývar z kostí je jen chutí a vůní jednostranný. Když už tak třeba vepřová žebra a nebo k tomu koleno.
Používám jelitový prejt, ale u nás v masně ,,Makovec,, který je vůní a kvalitou daleko, daleko lepší jak od ,MASNY ,KRÁSNA,, .
Krouopy den předtím namočím a uvařím zvlášť a poté dorovnávám aby měla polévka nejen barvu, hustotu, ale hlavně chuť. U nás se dá koupit i vepřová krev, kterou je možno polévku doladit. Ale to je dobré jen v období zimním, neb tato jak je známo podléhá zkáze nejdřív.
Dělávám toho víc- kolem 10-15 litrů .
PROTOŽE JSME ČESNEKOVÍ, tak tam nesmí chybět ani utřený česnek.
JEŠTĚ VELICE DŮLEŽITÉ POLÉVKA SE PO ODSTAVENÍ MUSÍ ČASTO PROMÍCHAT, jinak hrozí takzvané zkysání, což celé dílo znehodnotí.
No a když se dílo podaří , část rozdáme známým a část zavaříme do omniovek se závitem v mikrovlnce na pozdější dobu. V tomto případě moje zkušenost říká, že je lepší zavařená ve sklenici, jak z mrazáku. ALE TO CHCE VYZKOUŠET.
NEVNUCUJU MOJE KULINÁŘSKÉ ZKUŠENOSTI, ale přidávám jen to, co mám vyzkoušené od svých 10 roků, kdy jsem byl PANU ŘEZNÍKOVI jako pravá ruka.
,,TOŠ TAK,,
tuto polévku si dělávám podle toho, jak jsme ji dělávali při naší zabíjačce na slovácku , kdy mně zaučil PAN ŘEZNÍK Z PRVNÍ REPUBLIKY.
Předně dávám výhradně sádlo , ale vnitřní ,které si škvařím sám doma , neb má jinou chuť jak klasické. Jinak se do této polévky dává takzvané střevové sádlo vyškvařené.
Vývar z kostí je jen chutí a vůní jednostranný. Když už tak třeba vepřová žebra a nebo k tomu koleno.
Používám jelitový prejt, ale u nás v masně ,,Makovec,, který je vůní a kvalitou daleko, daleko lepší jak od ,MASNY ,KRÁSNA,, .
Krouopy den předtím namočím a uvařím zvlášť a poté dorovnávám aby měla polévka nejen barvu, hustotu, ale hlavně chuť. U nás se dá koupit i vepřová krev, kterou je možno polévku doladit. Ale to je dobré jen v období zimním, neb tato jak je známo podléhá zkáze nejdřív.
Dělávám toho víc- kolem 10-15 litrů .
PROTOŽE JSME ČESNEKOVÍ, tak tam nesmí chybět ani utřený česnek.
JEŠTĚ VELICE DŮLEŽITÉ POLÉVKA SE PO ODSTAVENÍ MUSÍ ČASTO PROMÍCHAT, jinak hrozí takzvané zkysání, což celé dílo znehodnotí.
No a když se dílo podaří , část rozdáme známým a část zavaříme do omniovek se závitem v mikrovlnce na pozdější dobu. V tomto případě moje zkušenost říká, že je lepší zavařená ve sklenici, jak z mrazáku. ALE TO CHCE VYZKOUŠET.
NEVNUCUJU MOJE KULINÁŘSKÉ ZKUŠENOSTI, ale přidávám jen to, co mám vyzkoušené od svých 10 roků, kdy jsem byl PANU ŘEZNÍKOVI jako pravá ruka.
,,TOŠ TAK,,
18. 1. 2022 11:00
DOBRÝ DEN,
nemohu nezareagovat na tento příspěvek.
Jana Remkova:NIC HORŠÍHO JAK JÍDLO Z MRAZÁKU NENÍ.
Paní, nastavení teploty v mrazáku je základ toho, aby potraviny z ní ztratily co nejmíň vlastností a navíc svojí vůní neovlivnily ostatní.
TOU HLAVNÍ JE MÍNUSOVÁ TEPLOTA, neb ta musí být minimum -18 st.c. a to proto, že při ní se minimalizuje pohyb molekul a ostatní si dostudujte.
Druhá je DÉLKA POBYTU POTRAVINY V MRAZÁKU. Jiná je u zeleniny, masa, pečiva.
Třetí je STAV POTRAVINY, která se do mrazáku dává, tedy co nejčerstvější, nikoliv až po nějakém čase zbyde.
Čtvrtá je odmrazení mrazáku je třeba dělat minimálně 2x do roka.
POKUSTE SE VYUŽÍT MOJE ZKUŠENOSTI a třeba změníte názor.
A NAKONEC , MRAZÁK NEBÍ POTRAVINOVÁ BANKA ale jen prostor kde ulozit na dobu nezbytnou přebytečnou potravu, kterou by čas v naší ledničce proměnil v nepoživatelnou hmotu se zdrojem žluknutí a disenterii bacilaris.
,,TOŠ TAK,,
nemohu nezareagovat na tento příspěvek.
Jana Remkova:NIC HORŠÍHO JAK JÍDLO Z MRAZÁKU NENÍ.
Paní, nastavení teploty v mrazáku je základ toho, aby potraviny z ní ztratily co nejmíň vlastností a navíc svojí vůní neovlivnily ostatní.
TOU HLAVNÍ JE MÍNUSOVÁ TEPLOTA, neb ta musí být minimum -18 st.c. a to proto, že při ní se minimalizuje pohyb molekul a ostatní si dostudujte.
Druhá je DÉLKA POBYTU POTRAVINY V MRAZÁKU. Jiná je u zeleniny, masa, pečiva.
Třetí je STAV POTRAVINY, která se do mrazáku dává, tedy co nejčerstvější, nikoliv až po nějakém čase zbyde.
Čtvrtá je odmrazení mrazáku je třeba dělat minimálně 2x do roka.
POKUSTE SE VYUŽÍT MOJE ZKUŠENOSTI a třeba změníte názor.
A NAKONEC , MRAZÁK NEBÍ POTRAVINOVÁ BANKA ale jen prostor kde ulozit na dobu nezbytnou přebytečnou potravu, kterou by čas v naší ledničce proměnil v nepoživatelnou hmotu se zdrojem žluknutí a disenterii bacilaris.
,,TOŠ TAK,,
12. 4. 2013 12:29
já ji mívám taky v mrazáku. Když zabíjíme, tak toho pak už máme plné zuby, ale po čase zase příjde k chuti. Takže mně taky nevadí ani z mrazáku
11. 4. 2013 12:12
Jitkas: Mi to taky nevadí a komu ano, tomu to nevnucuji
11. 4. 2013 11:44
Dala bych si, davno jsem nejedla, klidne i z mrazaku.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno před 12 hodinami
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno před 12 hodinami
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Přidáno před 14 hodinami
Křupavé brambory
Přidáno před 17 hodinami
Jogurtový pohár se zmrzlinou a mangem
Přidáno před 17 hodinami
Variace na Gà Nam Bộ:
Přidáno 22. 4. 2024 23:54
Právě bylo uvařeno:
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Luciksch uvařil před 3 hodinami
Těsto na pizzu
Bretik uvařila před 3 hodinami
Tři pomazánky na chlebíčky a soudečky nebo jednohubky
aerdna uvařila před 4 hodinami
Nadýchaný mrkvový dort
Mlsani uvařila před 5 hodinami
Špenátové lasagne s kuřecím masem
Alexandra1 uvařila před 5 hodinami
Hummus pomazánka
annasmitkova uvařila před 5 hodinami
Pudinkový pohár s ovocem
Moanka uvařila před 5 hodinami
Rajská omáčka
Fleep uvařila před 5 hodinami
Mandarinkový koláč s drobenkou
Redpelikan uvařila před 6 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: polévka z jelítkového prejtu polévka prdelanka domácí prdelanka prdelanka z jelita polévka z prejtu prdelanka z prejtu jelítkový prejt prdelanka polevka recepty na doma jelítkový prejt recept vareni krup vaření krup na zábíječku hovězí líčka recept prdelanka z jelit vyvar z veprovych kosti buchta na zabiječku jelitková polévka jak polévku z jelitkoveho prejtu prejt recept hovězí líčka
Suroviny: cibule, prejt, vývar, majoránka, pepř, sůl
Prdelanka z nouze doma
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r082
Dejte to k ledu! Máslo, ořechy, sýry... Víte, co vše se dá zamrazit a jak to správně udělat?