Vepřové kotlety s koprovou a paprikovou omáčkou - Sertésborda Kapros Paprikamártásban

Drobek Kuchař:

Vepřové maso 6 názorů

58
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Suroviny

8 vepřových kotlet (asi 2 cm silných tlusté okrájené)
3 lžíce sádla
sůl
čerstvě mletý pepř
mouka (na obalení kotlet)
1 1/2 hrnku jemně usekané cibule
1 stroužek česneku na jemno posekaný
3 lžíce sladké papriky, té nejkvalitnější co máte
l hrnek kuřecího (nebo jiného) vývaru i z kostky
1/3 hrnku sladké šlehačky
1/3 hrnku zakysané smetany
2 rovné lžíce mouky
3 lžíce jemně usekaného kopru
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce.

  2. Ve větší pánvi rozpálíme sádlo až se z něj začne lehýnce kouřit, na něm osmahneme kotlety 3 minuty z každé strany a položíme stranou.

  3. Do pánve dáme cibuli, osmahneme, přidáme česnek, ještě chvilku osmahneme (zhořkl by). Sundáme s ohně, vmícháme papriku, nalijeme vývar a uvedeme do varu. V tekutině rozpustíme výpečky.

  4. Do pánve vrátíme kotlety a na mírném plameni dusíme 1 hodinu, až je maso měkké. Pak maso vyndáme a dáme do tepla.

  5. V hrnku smícháme šlehačku se zakysanou smetanou a moukou. Míchajíce nalijeme do pánve a mícháme, až se rozpustí a udělá hustá šťáva (dobře vypomůže ponorný mixer). Přidáme kopr, ještě promícháme, už dál nevaříme. Osolíme dle chuti.

  6. Na talíře dáme maso, zalijeme omáčkou a pokud zbývá, ještě nějakou podávat v omáčníku.

  7. Podáváme s noky, spatzlemi, rýží, konečně i poctivý český knedlík není k zahození.

Poznámka

Recept je převzat z "The Cooking of Vienna's Empire", od Josepha Wechsberga, tedy Jak se vařilo za Rakouska.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové kotlety s koprovou a paprikovou omáčkou - Sertésborda Kapros Paprikamártásban

  • Ivana79 Ivana79

    Mňam:-OTento recept som si nevšimla,ale určite vyskúšam čo najskôr,kým je čerstvý kôpor:-p

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Kapros - maďarsky KOPR !!!!
    Pro - Vlastimil Mitrovský (neregistrovaný/á) Je to i v názvu, navíc taky maďarsky sice neumím, ale umím používat překladač.

    Jinak recept je :-p:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • Drobek Drobek(autor receptu)

    A kdo sem plete kapry? Já ne. Maďarsky neumím, jméno jsem opsal z kuchařky kterou uvádím. No a jestli kapros někomu připomíná kapry, musí si to vyřídit s Maďarama.;-)

    Odpovědět

  • Vlastimil Mitrovský Vlastimil Mitrovský(neregistrovaný)

    nepatří pod kapra

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Tak to mi nějak uniklo:-p:yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • danisofa danisofa(neregistrovaná)

    Jedním slovem - ÚŽASNÉ :yes:

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo