Pečené prasiatko

tiktak Kuchařka: tiktak

Vepřové maso 12 názorů

Suroviny

15 kg prasátko
sůl (20 g na kilogram mäsa)
1 PL pepře
několik zrníček nového koření
zelený pepř
20 stroužků česneku
1 lžičku postrouhaného muškátového oříšku
1 lžičku mleté skořice
100 g čerstvého zázvoru
2 cibule
1 malou papriku
chilli
citronová šťáva z 1 citronu
2 větvičky tymianu
2 dl olivového oleje
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Korenie,cesnak, pokrájanú cibuľu, nadrobno pokrájaný zázvor, papriku, nadrobno pokrájaný tymian dáme do mažiara a rozmliaždime.

  2. Pridáme šťavu z citróna, soľ a olivový olej a premiešame. Zmesou potrieme prasiatko.

  3. Pečieme veľmi pomaly na drevených paliciach pod ktorými je pahreba. Doba pečenia by mala byť asi 35 minút na 1 kg.

  4. Pri podávaní využijeme svoju fantáziu, napr. do očí olivy...

  5. Podávame so zeleninou a opečenými zemiakmi alebo hranolkami.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 221 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečené prasiatko

  • mato mato(neregistrovaný)

    topreceptydajte mi niekto recept na pecenie prasata v sobotu o tyzden ideme opekat prasa a teraz zistujem ze to je nie take lahke prasa ma vahu cca 30 kg pleaseeee ponahla to diky

    Odpovědět

  • happy.lenulka happy.lenulka

    Mě jen pobavilo, jak tu někdo píše, že mu příjde kruté zabíjet tak malé selátka, že oni pečou až větší selátka. A to kruté není? :-))

    Odpovědět

  • stryco stryco(neregistrovaný)

    ahojte, poradil by mi niekto?
    Chcem ist piect male prasiatko cca 11kg, neviem ci ho mam zabalit do alobalu a opekat, alebo nezabalovat, ale ja ho oriezat nechcem. kto ma skusenosti a vedel by mi dat vzacnu radu????
    Diky

    Odpovědět

  • cardanka cardanka

    Selata griluje můj manžel již několik let na různé příležitosti, oslavy, svatby, narozeniny, a tak za ty roky máme mnoho poznatků.
    Nic proti receptu či autorovi..., ale takto malé selátko péci zdá se mi přinejmenším podivné:-(.
    Prase se z hlavou péci nemá:no:. Jedině pokud jste natolik zdatní a dokážete vydrátkovat či vysát mozeček z hlavy:-!
    Mozek teplem pracuje, maso jím zasmrádne a máte po takovéto lákavé pečínce:no:
    Hlava na seleti nemá jiný účel než jen dekorativní, mnohem více ji zhodníte, když si ovar z ní uvaříte;-)
    Fotečka je :yes:

    Odpovědět

  • HD2 HD2(neregistrovaný)

    Tahle selátka jsou chuťově lepší, než ta velká, 25 - 30 kilová. Ale nejlepší jsou v Itálii, nebo ve Španělsku, tam pečou selátka která mají jen 4 - 6 kilo. To je úžasná dobrota. U nás se dají sehnat taky tak malá selata u farmářů, kteří chovají prasata, jsou to selátka, která jsou přespočetná, prasnice je nemůže uživit, nebo prostě nepřibírají. Ony by stejně uhynuly, protože by neměly individuální péči. Vřele doporučuju - selátko se vám vejde do trouby vcelku, nebo když ho dáte na gril - nic lepšího jste nejedli.

    Odpovědět

  • petra petra(neregistrovaná)

    tak tohle bych asi nejedla...chudak malinké prasátko....:-(

    Odpovědět

  • variel variel

    to je nějaké malé selátko na pečení ne? vždycky jsme grilovali už větší selata...příjde mi kruté zabíjet tak malinké

    Odpovědět

  • faraonka faraonka

    To bych asi nejedla vidim v tom to selatko malinke

    Odpovědět

  • ivako ivako

    robili sme podla tohto receptu,len namiesto tych drevenych palic sme pouzili kovový rost,ktorý sme z obidvoch strán podopreli taktiez kovovými tyčkami do tvaru Y a piekli sme to nad pahrebou,pritom sme to prasa otáčali,aby bolo pravidelne opečené

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Iba tak ma napadlo, že doma v mojej rúre niečo také neupečiem, že to chce špeciálne podmienky. Samozrejme, aj špeciálnu udalosť. Postupovali ste podľa horeuvedeného receptu? Chystáme sa na rodinnú akciu, kde by sme niečo také mohli odskúšať, preto sa pýtam, či to má nejaké úskalia, ako ste to zvládli. Tiktak zmizla, takže čo myslela tými drevenými palicami, mi nevysvetlí.

    Odpovědět

  • ivako ivako

    sama nie,ale s pomocou rodinky

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    ivako, veľmi pekná fotka. To si piekla sama?

    Odpovědět

Tématické fráze: grilované sele recept grilované prase prase na grilu recept pecene sele pečení prasete recept na grilované sele grilované prase recept sele na grilu recept pečené sele recept sele na gril recept jak upect prase pečené selátko grilovane sele recept na marinádu na pečené sele recept na grilované prase prase na gril recept pečené sele cena jak se peče prase recepty na grilovane sele grilovane prasa

Zapomněl/a jsem heslo