Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Halászlé - maďarská rybí polévka

Tento recept oceníte zejména pokud máte ve svém okolí rybáře, který vás často zásobuje různými druhy právě ulovených ryb. Tuto polévku si navíc zvládnete připravit i venku v kotlíku nad ohněm.

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

31. 3. 2009 21:05

Suroviny pro 6 porcí

6 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie1 690 kJ / 404 kcal
Bílkoviny18,10 g
Tuky9,98 g
Vláknina16,40 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 143 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy54,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Do základu můžeme použít i vyškvařenou slaninu. Tuto speciální polévku jsem se naučila vařit v Maďarsku. Často se vaří venku v kotlíku u řeky, nemíchá se, jen se hýbe kotlíkem. Nejlepší je z více druhů ryb.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

magdalenka magdalenka

31. 8. 2012 16:49

Luk: V Maďarsku je to bežné, že halászlé tak podávajú. Ale povinné to nie je.;-)

Luk

31. 8. 2012 16:37

Jen ty těstoviny tam nějak nepatří;-) jinak dobrý recept:yes:

magdalenka magdalenka

17. 6. 2011 08:43

Malá zmena - lečový základ zaliaty vývarom z 3 ks makrel. Mäso obraté z kostí a vložené do polievky. S cesnakovými osúchmi sýta večera.

magdalenka magdalenka

28. 3. 2010 13:42

Teší ma záujem! Ja som rybaciu polievku každého druhu striktne odmietala aj ochutnať, nielen variť...Až som v Maďarsku cca pred 15 rokmi ochutnala takúto. Odvtedy ju milujem.

Ivana79 Ivana79

28. 3. 2010 13:20

Na rybaciu polievku sa chystám už dlho,nikdy som nič také nejedla,ale táto vyzerá výborne:yes:ukladám

jahoda jahoda

28. 3. 2010 13:09

Halászlé je naše oblíbená, kterou v Maďarsku nikdy nevynecháme, díky za tento recept;-). Moc nám chutnalo. Použila jsem kapra+okouna nilského a těstoviny tarhoňa,dovolím si fotečky:yes:4:-p

magdalenka magdalenka

20. 7. 2009 15:50

Maris, fotka je krásna a ja ti ďakujem za odskúšanie i pochvalu!

maris maris

20. 7. 2009 15:30

Výborná, výborná:-p. Papriky jsem dala půl uzené a půl normální, přidala jsem ještě l lžíci maďarské paprikové pasty a svazek bylinek. Posílám bodík,:yes: bohužel jde jen jeden

zizala zizala (moderátorka)

1. 4. 2009 13:35

Jo, tak tohle by mi určitě chutnalo:-p:yes:

Paprika Paprika

1. 4. 2009 07:49

Halászlé jsem jedla originál v Maďarsku. Vařili ho tam v kotlíku nad otevřeným ohněm a bylo to vynikající. V porci jsem měla porci ryby (podkovu) a myslím, že to byl kapr. Byl to fakt zážitek. :yes::yes::yes:

magdalenka magdalenka

31. 3. 2009 22:04

A manžel si musí pridať polievkové korenie tekuté - maggi, bez toho to nechce, ale hovorím to potichu a tajne.

magdalenka magdalenka

31. 3. 2009 21:59

Janička, originál sa má variť z viacerých riečnych druhov. Ja nemám možnosť a uvarím z hocičoho, priznám sa, najviac mi chutí z makrely, robila som aj z heika. Pangasa som neskúšala na polievku. Buď odvážna a daj vedieť potom.

JanaDorazinova JanaDorazinova

31. 3. 2009 21:49

No, to opravdu vypadá na maďarskou polévku, velmi zajímavou, navíc.:-O Ukládám si to. Šlo by to s pangasia? Ten tady můžu koupit na kusy, v jednom malém obchůdku super soukromničky:-)

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: halasle halászlé recept originál halaszle halaszle recept halasle recept halasle polevka rybí polévka halasle maďarské halasle halásle madarská polévka polevka halasle maďarská polévka recept na halasle rybí halaslé rybí polévka recept halaslé madarska polevka halasle recept halaszlé madarské polevky recept na halaszle rybí halazsle

Suroviny: cibule, olej, rajče, paprika čerstvá červená, paprika sušená sladká, feferonka, česnek, sůl, smetana zakysaná, voda, vejce, mouka hrubá, sůl

TopRecepty.cz

Halászlé - maďarská rybí polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3lyR