Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Langoše (na týden)

Toto těsto na langoše je skvělé, protože vydrží až týden v lednici. Můžeme ho tedy připravit předem a odebírat po částech podle potřeby. Díky kynutí v lednici se těsto krásně zpevní a dobře se s ním pracuje. Langoše můžeme podávat nasladko i naslano.

Hodnocení receptu je 5,0 (34×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby kynutí v lednici přes noc

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby kynutí v lednici přes noc)

11. 9. 2015 09:30

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie17 561 kJ / 4 197 kcal
Bílkoviny143,50 g
Tuky55,30 g
Vláknina32,40 g
Cholesterol 120 mg
Sodík 5,92 g
Sůl14,75 g
Sacharidy765,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Toto těsto opravdu v lednici vydrží i týden a my si můžeme dělat langoše podle momentální chuti, třeba každý den, po jednom.

Recept máme doma už roky, jiné langoše neděláváme.

Zdroj receptu: http://www.pekarnomanie.cz

.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Alue444 Alue444

6. 11. 2022 17:00

dělala jsem přesně podle receptu a těsto se povedlo. byla to pro nás moc příjemná změna a takový návrat do dětství když jsme to jedli občas na koupáku

Libulka

16. 6. 2018 13:37

První pokus dopadl na výbornou :yes: těsto krásně kyne, byly dnes k obědu a v dalších dnes si budeme dělat třeba k večeři... posílám bod a fotky :-) Recept doporučuji!!! Po všech stránkách výborný:yes::-K

tejaja tejaja

7. 6. 2017 15:19

Paulina Groblová: No, langoše a vdolky sú dve úplne odlišné veci, tak neviem...;-) Už len veľkosťou, ale aj konečnou úpravou sa to líši. Na langoše nepatria povidla, langoše sú vždy slané. ;-)

Paulina Groblová

7. 6. 2017 11:01

Nic proti langošům, u nás doma jsme tomu říkali vdolky a mazali povidly.:-)

MILENA

23. 4. 2017 09:06

Je to super recept a to, že těsto mám v lednici a beru z něj,kdy mě napadne,to je úplně nejlepší.Jsem sama, langoše mám moc ráda a teď si je mohu dělat třeba jen po dvou každý den.To mi vyhovuje,to chválím!... a navíc jsou chuťově bezkonkurenční.:yes::yes::yes::yes::yes:

Dana

22. 2. 2016 20:49

Langoše dělám obdobně,jen místo smetany dávám velký bílý jogurt a navíc přidávám 1lžičku jedlé sody bikarbona,to zabrání pálení žáhy,pokud někomu vadí mouka.Jinak zadělávám v domácí pekárně,program těsto,ušetřím si námahu rukama.:-)

cathleen cathleen

17. 9. 2015 20:35

maťule: och, omlouvám se - samozžejmě, že v mléce. Opravím to, děkuji za upozornění:-8

maťule

17. 9. 2015 20:30

dík za recept, jen nerozumím tomu začátku - "v míse ve vodě rozmícháme droždí"?? Droždí bych rozmíchávala v tom 500ml mléka. Jaký je přesný postup? Díky za odpověď. Maťule

cathleen cathleen

13. 9. 2015 17:53

MirkaL: díky za upřesnění :-)

marcela: vidíš - a já zásadně:-! smetanu sladkou a recept děláme roky, protože nám tohle těsto chutná nejvíc :-p
Droždí nejsou potřeba kvanta (kostka), protože těsto kyne dlouhou dobu v lednici.

MirkaL

13. 9. 2015 15:20

Ahoj Hedwiko,
ja mam skoro stejny recept jako semka pridala Cathleen a pouzivam "heavy cream" - tedy 36% (ziju v USA) a nema to chybu.:yes:

marcela

13. 9. 2015 12:44

Zásadně kysanou smetanu,kostku droždí a lžíci soli.Jinak zbytek surovin souhlasí.:yes:

Masula Masula

12. 9. 2015 08:37

Super:yes::-K

Inka1 Inka1

11. 9. 2015 15:21

:yes: Já dávám bílý jogurt, ale vyzkouším i se smetanou :-)) Většinou si připravím těsto ráno , a večer smažím. Co zbyde vydrží pád dnů v lednici.

cathleen cathleen

11. 9. 2015 14:41

Nepamatuji odkud recept mám, dělám ho už roky.
Těsto je fantastické - první den lepí, kynutím v chladu lednice se zpevní a je tvárné jako měkká plastelína. Zakryté proti osýchání vydrží opravdu týden a my si, když nás chytne chuť, uděláme v rychlosti třeba jeden, dva langoše.

cathleen cathleen

11. 9. 2015 14:39

Hedwika: věršinou mívám tučnou, 31%, ale už jsem dělala i s 12% - a také dobré.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: langoše recept langoše do lednice recept langoše recept na langoše langoše z lednice langoše recepty těsto na langoše v lednici vydrží recept langose i na druhy den měkké langoše recepty na langoše jak delat langose nejlepší langoše recept langoše ze sacku těsto na langoše které vydrží v lednici langoše těsto do lednice langoše co vydrží v lednici langoše langoše kynuté v lednici langoše lednice měkký langoš

Suroviny: mléko, smetana, mouka hladká, droždí, sůl

TopRecepty.cz

Langoše (na týden)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jPGy