Langoše (na týden)
Toto těsto na langoše je skvělé, protože vydrží až týden v lednici. Můžeme ho tedy připravit předem a odebírat po částech podle potřeby. Díky kynutí v lednici se těsto krásně zpevní a dobře se s ním pracuje. Langoše můžeme podávat nasladko i naslano.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 17 561 kJ / 4 197 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 143,50 g |
Tuky | 55,30 g |
Vláknina | 32,40 g |
Cholesterol | 120 mg |
Sodík | 5,92 g |
Sůl | 14,75 g |
Sacharidy | 765,20 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Toto těsto opravdu v lednici vydrží i týden a my si můžeme dělat langoše podle momentální chuti, třeba každý den, po jednom.
Recept máme doma už roky, jiné langoše neděláváme.
Zdroj receptu: http://www.pekarnomanie.cz
.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 11. 2022 17:00
dělala jsem přesně podle receptu a těsto se povedlo. byla to pro nás moc příjemná změna a takový návrat do dětství když jsme to jedli občas na koupáku
16. 6. 2018 13:37
První pokus dopadl na výbornou těsto krásně kyne, byly dnes k obědu a v dalších dnes si budeme dělat třeba k večeři... posílám bod a fotky Recept doporučuji!!! Po všech stránkách výborný
7. 6. 2017 15:19
Paulina Groblová: No, langoše a vdolky sú dve úplne odlišné veci, tak neviem... Už len veľkosťou, ale aj konečnou úpravou sa to líši. Na langoše nepatria povidla, langoše sú vždy slané.
7. 6. 2017 11:01
Nic proti langošům, u nás doma jsme tomu říkali vdolky a mazali povidly.
23. 4. 2017 09:06
Je to super recept a to, že těsto mám v lednici a beru z něj,kdy mě napadne,to je úplně nejlepší.Jsem sama, langoše mám moc ráda a teď si je mohu dělat třeba jen po dvou každý den.To mi vyhovuje,to chválím!... a navíc jsou chuťově bezkonkurenční.
22. 2. 2016 20:49
Langoše dělám obdobně,jen místo smetany dávám velký bílý jogurt a navíc přidávám 1lžičku jedlé sody bikarbona,to zabrání pálení žáhy,pokud někomu vadí mouka.Jinak zadělávám v domácí pekárně,program těsto,ušetřím si námahu rukama.
17. 9. 2015 20:35
maťule: och, omlouvám se - samozžejmě, že v mléce. Opravím to, děkuji za upozornění
17. 9. 2015 20:30
dík za recept, jen nerozumím tomu začátku - "v míse ve vodě rozmícháme droždí"?? Droždí bych rozmíchávala v tom 500ml mléka. Jaký je přesný postup? Díky za odpověď. Maťule
13. 9. 2015 17:53
MirkaL: díky za upřesnění
marcela: vidíš - a já zásadně smetanu sladkou a recept děláme roky, protože nám tohle těsto chutná nejvíc
Droždí nejsou potřeba kvanta (kostka), protože těsto kyne dlouhou dobu v lednici.
marcela: vidíš - a já zásadně smetanu sladkou a recept děláme roky, protože nám tohle těsto chutná nejvíc
Droždí nejsou potřeba kvanta (kostka), protože těsto kyne dlouhou dobu v lednici.
13. 9. 2015 15:20
Ahoj Hedwiko,
ja mam skoro stejny recept jako semka pridala Cathleen a pouzivam "heavy cream" - tedy 36% (ziju v USA) a nema to chybu.
ja mam skoro stejny recept jako semka pridala Cathleen a pouzivam "heavy cream" - tedy 36% (ziju v USA) a nema to chybu.
13. 9. 2015 12:44
Zásadně kysanou smetanu,kostku droždí a lžíci soli.Jinak zbytek surovin souhlasí.
12. 9. 2015 08:37
Super
11. 9. 2015 15:21
Já dávám bílý jogurt, ale vyzkouším i se smetanou Většinou si připravím těsto ráno , a večer smažím. Co zbyde vydrží pád dnů v lednici.
11. 9. 2015 14:41
Nepamatuji odkud recept mám, dělám ho už roky.
Těsto je fantastické - první den lepí, kynutím v chladu lednice se zpevní a je tvárné jako měkká plastelína. Zakryté proti osýchání vydrží opravdu týden a my si, když nás chytne chuť, uděláme v rychlosti třeba jeden, dva langoše.
Těsto je fantastické - první den lepí, kynutím v chladu lednice se zpevní a je tvárné jako měkká plastelína. Zakryté proti osýchání vydrží opravdu týden a my si, když nás chytne chuť, uděláme v rychlosti třeba jeden, dva langoše.
11. 9. 2015 14:39
Hedwika: věršinou mívám tučnou, 31%, ale už jsem dělala i s 12% - a také dobré.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Maková náplň nastavená
Přidáno před 7 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí játra s restovanou zeleninou a dipem
Přidáno před 10 hodinami
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 12 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 12 hodinami
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno 18. 4. 2024 19:14
Právě bylo uvařeno:
Vepřová panenka s vínem a medvědím česnekem
Tynushka12 uvařila před 24 minutami
Polštářkový koláč
Fitulka uvařila před 26 minutami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Janee uvařil před 43 minutami
Škvarkovo-cibulový chléb
Dolucie uvařila před 43 minutami
Slané tyčinky s Ementálem
olik16 uvařila před 2 hodinami
Tvarůžková směs na topinky
kulaslf uvařila před 2 hodinami
Turecké kynuté koláče
Tivkov369 uvařila před 5 hodinami
Koláč s ovocem a posypkou
Panova uvařila před 6 hodinami
Kuřecí maso na kořenové zelenině s rajčaty
Ivcatkoo uvařila před 7 hodinami
Zapečená kuřecí prsa se žampiony a nivou
Marylka uvařila před 8 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: langoše recept langoše do lednice recept langoše recept na langoše langoše z lednice langoše recepty těsto na langoše v lednici vydrží recept langose i na druhy den měkké langoše recepty na langoše jak delat langose nejlepší langoše recept langoše ze sacku těsto na langoše které vydrží v lednici langoše těsto do lednice langoše co vydrží v lednici langoše langoše kynuté v lednici langoše lednice měkký langoš
Suroviny: mléko, smetana, mouka hladká, droždí, sůl
Langoše (na týden)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jPGy
21 názorů