Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové maso na bramborách a květáku v římském hrnci

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

5. 4. 2009 14:21

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie1 027 kJ / 245 kcal
Bílkoviny18,34 g
Tuky15,29 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 204 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy7,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Jinak sebekriticky přiznávám, že jsem měla květák trochu víc uvařený než jsem chtěla a pak jsem ho nastrouhala na hrubém slzičkovém struhadle. Tak příště raději moc nevařit a nasekat na hrubší kousky.

Z masa můžeme použít i kýtu, nebo kotletky, pokud je maso libové, můžeme cibuli orestovat na nakrájené uzené slanině. A jinak koření si přidá každý podle svých zvyklostí, já nic nepřidávala.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Merylas Merylas

5. 4. 2009 21:51

Janko, já vždy květák chvíli vařím, než ho dále zpracovávám. Tady stačí jen chvilka, aby nebyl moc měkký a nahrubo nasekat, já ho strouhala ;-) Jiřinko, do salátu dávám trochu toho salátového koření co je vidět na fotce, špetku soli, ocet, cukr, může se pokapat olivovým olejem. Chutná mi právě s tím salátovým kořením - složení: sůl, sušená rajčata a paprika, česnek, rozmarýn, pepř, bazalka, petržel nať;-) Elizo, děkuji:-8, budu moc ráda, když vyzkoušíš a snad bude chutnat. Jak tě znám, tak ho obohatíš a vylepšíš o další ingredience :-))

Eliza Eliza

5. 4. 2009 19:15

Merylas, římský hrnec mám od Vánoc a tak stále hledám inspirativní recepty... Tenhle Tvůj je jeden z nich :-). Vypadá to moc dobře, ukládám a děkuji.

Jikotka Jikotka

5. 4. 2009 16:37

Spagetko,zabloudily jsme v jiném receptu,všimla sis :-?:-?:-D:-D

Jikotka Jikotka

5. 4. 2009 16:34

Spagetko díky za radu,zjistila jsem že je podobná hrachu,tím pádem pro nás ztrácí půvab,my z hrachu jedině polévku a to ještě jednou do roka a z pytlíku :-((:-((:-D:-D,máme raději čočku :-8

spagetka spagetka

5. 4. 2009 16:28

Jiřinko - klepni si na - http://slovnik.vareni.cz/cizrna/

Jikotka Jikotka

5. 4. 2009 16:22

Co přidáváš do salátu z čínského zelí :-?:-?,ten mě zaujal víc,protože římský hrnec nemám :-D:-D

Jana Pá

5. 4. 2009 15:09

Já bych to udělala hned vše v římáku, (mám ho doma), takže vše naskládám, jen bych květák nevařila:-? myslíte, že ten květák nedojde:-? v tom hrnci:-? Jinak dobrý receptík a šoupu bodíka.:-!:-D

Merylas Merylas

5. 4. 2009 14:39

Bibi, máš pravdu ;-):-)) V římáku docela ráda dělám, mám tam v tom kompletní oběd a hlavně nic nemusím hlídat a jde tam dělat i bez tuku. Já měla tuku v mase dost a pak jen trochu oleje. Koupila jsem hezký květák za 10 korun, nebyla to žádná ovadlina, tak jsem ho musela nějak zpracovat a rodinka chtěla hlavně maso:-D Ale mozeček dělám taky, ale dnes bych neuspěla;-):-))

Merylas Merylas

5. 4. 2009 14:34

Špagetko, to pak pekáček vymazat nějakým sádlem nebo jiným tukem a nevím, jestli nebude třeba přidat kapku nějaké tekutiny. Nevím proč, ale napadá mě smetana :-)) ten římský hrnec přece jen funguje jinak, než pekáček :-)

Bibinka Bibinka

5. 4. 2009 14:31

Merylas, tak potom to je "Vepřové na květákovém mozečku":-D;-):-))ale docela skvělej recept:-)

spagetka spagetka

5. 4. 2009 14:29

Já to udělám v pekáčku :-p;-):yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: co uvařit z vepřového masa římský hrnec recepty guláš v římském hrnci kotlety v rimskem hrnci maso na květáku vepřové kotlety v římském hrnci maso na bramborách jak zpracovat květak řimský hrnec vše o bramborách vepřové maso recepty recepty pro římský hrnec římský hrnec guláš recepty v římském hrnci co uvařit z květáku co uvařit s vepřového masa recepty z vepřového masa v římském hrnci maso v římském hrnci co uvařitv římském hrnci římský hrnec recepty brambory a maso

Suroviny: brambory, krkovice vepřová, květák, cibule, vejce, olej, sýr tvrdý, sůl, pepř mletý

TopRecepty.cz

Vepřové maso na bramborách a květáku v římském hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8qE3