Koprová omáčka co pohladí na jazyku
Ke koprovce se hodí všechny houskové knedlíky. Vejce a nové brambory se k omáčce hodí víc v létě, knedlíky a maso v chladnějším období. Kopr je nejlepší čerstvý. Vařte ho jen krátce, delší tepelnou úpravou ztrácí barvu, chuť i aroma.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 907 kJ / 456 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,44 g |
Tuky | 24,30 g |
Vláknina | 0,60 g |
Cholesterol | 81 mg |
Sodík | 201 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 39,56 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Omáčka mi přijde vážně sametová.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 6. 2022 11:49
Dělám téměř stejně. Omáčka je jednoduchá, rychlá a dobrá ..přidávám foto..
30. 9. 2015 10:58
Marta CHladkova diky za super informaciu,o tej kyslej smotane.Jasom celiaticka+ nemozem nic mliecne a zo sojoveho mlieka koprovka nic moc.V nedelu vyskusam s tou smotanou.Koprovku som nejedla au dobrych par rokov.
25. 9. 2015 19:22
Simona Skolakova:
25. 9. 2015 08:28
Ledova_Kralovna:mě spíše šlo o to,že pokud je kopr sterilovaný,tak pak se může dát s nálevem a ten ocet se nemusí přidávat,protože nálev je sladkokyselý
24. 9. 2015 20:56
Ledova_Kralovna: ... nebo mražený
24. 9. 2015 20:26
Omáčka musí být super!
Já dělám podobně....jíšku,slaboučko dorůžova...bez mléka(pro ty co mají problémy s mlékem a podobně!!!),zaliju studenou vodou a povařím dohladka.
Povařím asi 10-15 minut.....velmi zvolna a přisolím ,přicukruji,až je omáčka hotová,přidám zakysanou smetanu(úplně nahradí ocet),ovšem kdo chce...může přikyselit!Tady se meze ničemu nekladou!A nakonec přidám...už bez vaření-kopr.Buď čerstvý,nebo zmražený!!!Samozřejmě=dochutíme,dle chuti strávníků!!!!
Já omáčku připravuji na poslední chvíli a můžu říct,že chutná skvěle a ti,co mají problémy s laktózou.....což já mám ,ale neva mně zakysané smetany-si prostě pošmáknou!
Protože už je tam máslo....není třeba zbytečně dávat tučné smetany!
Prosím-podotýkám,že jsem to dělávala také tak,jak uvádí pisatelka přede mnou,ale už ji dělám šetrněji vzhledem ke stáří a tomu strašnýmu ....chláči!!!
Já dělám podobně....jíšku,slaboučko dorůžova...bez mléka(pro ty co mají problémy s mlékem a podobně!!!),zaliju studenou vodou a povařím dohladka.
Povařím asi 10-15 minut.....velmi zvolna a přisolím ,přicukruji,až je omáčka hotová,přidám zakysanou smetanu(úplně nahradí ocet),ovšem kdo chce...může přikyselit!Tady se meze ničemu nekladou!A nakonec přidám...už bez vaření-kopr.Buď čerstvý,nebo zmražený!!!Samozřejmě=dochutíme,dle chuti strávníků!!!!
Já omáčku připravuji na poslední chvíli a můžu říct,že chutná skvěle a ti,co mají problémy s laktózou.....což já mám ,ale neva mně zakysané smetany-si prostě pošmáknou!
Protože už je tam máslo....není třeba zbytečně dávat tučné smetany!
Prosím-podotýkám,že jsem to dělávala také tak,jak uvádí pisatelka přede mnou,ale už ji dělám šetrněji vzhledem ke stáří a tomu strašnýmu ....chláči!!!
24. 9. 2015 20:03
Tak kopr dá každý jaký má rád
Ono zas tak na výběr moc koprů není takže buď to čerstvý a nebo sterilovaný..
Ono zas tak na výběr moc koprů není takže buď to čerstvý a nebo sterilovaný..
24. 9. 2015 19:42
Moc se mi nelíbí popsaný postup a taky není zmínka, kdy se přidává ocet a zda je kopr sterilovaný nebo čerstvý
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Fit salát
Přidáno před 11 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 16 hodinami
Francouzský toust
Přidáno před 22 hodinami
Batátovo dýňová polévka bez mléka
Přidáno před 23 hodinami
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
Právě bylo uvařeno:
Jablečné muffinky s Margot čokoládou
Vitek2015 uvařila před 13 minutami
Mug cake z ovesných vloček
Eviip uvařila před 1 hodinou
Kuřecí stehna pečená na houbové tarhoni v jednom pekáčku
Mirca1108 uvařila před 1 hodinou
Špekáčky - kečupáci
lenkavozihnojova uvařila před 2 hodinami
Frgálová buchta
lenkavozihnojova uvařila před 2 hodinami
Falešná "škvarková" pomazánka z pohanky
Fitulka uvařila před 9 hodinami
Brokolicová polévka
Tonja uvařil před 9 hodinami
Inspirace + zdobení jinak I.
Fitulka uvařila před 9 hodinami
Utopenci - Marcela
Fitulka uvařila před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Časté chyby při vaření omáček: Nejčastěji to je hořký základ, sražená smetana nebo špatný postup při dušení masa
Peanut punch: Mléčný arašídový koktejl je oblíbené afrodiziakum na Jamajce, připravit ho můžete i doma jen ze dvou ingrediencí
Banánové minikoblihy jen ze dvou ingrediencí: Do deseti minut máte na stole vynikající sladké dobroty
Další recepty
Tématické fráze: koprová omáčka se smetanou koprová omáčka se zakysanou smetanou koprová omáčka ze zakysané smetany koprova omacka s uzenym kdy se pridava ocet do omacek levná koprová omáčka do jakých omáček se přidává zakysaná smetana uzený hovězí jazyk s koprovou omackou pikantní koprová omáčka koprová omáčka recept koprová omáčka s uzeným masem a smetanou koprovka se zakysanou smetanou koprová omáčka s vepřovým masem koprova omacka s uzenym masem koprová omacka ze zakysane koprová omáčka s s uzenym koprová omáčka ze zmrazeného kopru ohnivý kuře koprovka koprovka ze zmraženého kopru koprová omáčka se zakysanou smetana
Suroviny: smetana ke šlehání, máslo, mouka hladká, kopr, cukr, sůl, ocet, mléko
Koprová omáčka co pohladí na jazyku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QBkL
8 názorů