Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kniha

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

26. 9. 2015 13:43

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie38 102 kJ / 9 107 kcal
Bílkoviny196,20 g
Tuky655,53 g
Vláknina31,99 g
Cholesterol 4,65 g
Sodík 1,34 g
Sůl2,87 g
Sacharidy589,58 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

gargulkaD gargulkaD

2. 4. 2016 18:47

Lenka: Lenka: Ano, korpus je ořezaný a vytvarovaný do tvaru knihy už před potahováním. Stránky jsem naznačila rýhovacím nástrojem jemně až po potažení, pak ještě doznačila měděnou, hnědou a bílou barvou štětcem. Potahovku vyvaluju tak na 3mm, ale na obal knihy jsem nechala trošku silnější, asi 5 mm. Tak hodně štěstí a dejte pak fotku sem! :-)
:-K

Lenka

2. 4. 2016 17:01

gargulkaD: Děkuju, chci to zkusit. Dělala jste z korpusu i kulatý hřbet a nebo jen vytvarovala desky? Stránky jste naznačila před tím, než jste je dala na knihu? Myslím tý rýhy. Jak asi silná byla potahovací hmota na desky? Díky moc L.

gargulkaD gargulkaD

31. 3. 2016 17:33

Lenka: Dobrý den, Leni, nevím, jak přesný ho chcete... upečený a pomazaný a vytvarovaný korpus jsem potáhla napřed bílou potahovkou zboku, potom hnědou potahovkou jako desky, to jsem si musela pořádně rozměřit... potom jsem udělala "prošívání", ozdobné pásky a ostatní ozdoby, nakonec jsem všechno stříkla pro realističtější efekt airbrushem a stránky naznačila štětcem. Také jsem po zaschnutí použila moji oblíbenou prachovku pearl white pro lesk. Tak nevím - pomohlo Vám to aspoň trošku? :-K

Lenka

30. 3. 2016 19:19

gargulkaD:
Dobrý den, chtěla bych poprosit o přesný postup zdobení knihy.
Upéct a naplnit zvládám, ale nevím, jak na to dál.
Díky moc, kniha je přesně podle mých představ.

Zuzana Stará

29. 9. 2015 17:07

zizala:Děkuji za tip,ale řezy Napoleon jsou lístkové těsto,to je o něčem jiném a dělat se mi to už vůbec nechce.Ale hezký řezy to jsou,to všechna čest.
Prostě jsem si myslela,že to ještě někde někdo umí,nebylo to ani nijak extra drahé. On i ten krém byl prostě "boží".
Mám ve Frenštátě známou,ale už to tam prý nikdo nezná.
Asi jednou koupím ten Doboš a bude.

zizala zizala (moderátorka)

28. 9. 2015 19:16

Zuzana Stará: A nešlo by to z řezů Napoleon?;-)
http://www.hobbymanie.tv/clanek/luxusni-rezy-napol...

Petra

28. 9. 2015 19:07

Zuzano, tak to chápu :( Nakrájet tlusté pláty umí každý. Možná byl korpus dělaný na způsob medovníku, jestli se nepletu tak každý plát pečený zvlášť. Že se vám s tím nechce dělat chápu, pár hodin to zabere. Já bych ale na základě jedné zkušenosti všechny neodsuzovala a ještě to někde zkusila. Držím palce :-)

Zuzana Stará

28. 9. 2015 17:52

Petra:Nó,nenašla,nenašla,do rizika ,že to někdo upeče na základě popisu se mi nechce jít,to už máme za sebou,všechno bylo jasné,všechno umíme,samozřejmě,atd. Výsledek tristní,tlusté pláty z nařezaného vysokého korpusu.
Dělá se to asi jako Doboš,tenké piškotové pláty ,radši víc a navrchu je ten marcipán.
Tak-kdyby někdo věděl? Nechce se mi do toho,je to plno práce a snědené raz-dva. Dík předem.

Petra

28. 9. 2015 14:01

Zuzano, dneska je na internetu spousta šikovných cukrářek nebo těch, co dělají jen dorty, myslím že pokud popíšete jak to bylo, mohlo by se povést alespoň podobně. :-)

Zuzana Stará

28. 9. 2015 12:12

Kniha je zvenku krásná,ale ve Frenštátě p.Radhoštěm kdysi uměli dělat knihu jako skutečně knihu,byla zavřená,ale korpus ze spousty tenkých plátků těsta promazávaných krémem.
Neskutečně dobré,vezli jsme si ho i domů z dovolené.
Dnes už to tam nedělají a nevím,kde jinde?
V Praze jsme si nechali dělat na svatbu dcery také knihu-nedalo se srovnat,ach jo.

gargulkaD gargulkaD

27. 9. 2015 10:17

Holky, děkuju vám! :-K :-K :-K

hosta hosta

26. 9. 2015 22:18

Taky se mi tahle literatura líbí:yes:

Petra

26. 9. 2015 20:47

Mě se ta kytka líbí, je to oživení :) Jinak také nemusím dorty tohoto typu (potahované, spousta barviv...), ale klobouk dolů, skvělá práce

Bahula Bahula

26. 9. 2015 20:40

Krásná čistá práce:yes: Také se mi nelíbí moderní dorty, ale tenhle je opravdu perfektně propracovaný. Také bych volila raději bez kytky, ale to je věc vkusu :-K:-K:-K

yanull yanull

26. 9. 2015 20:14

Jako opravdová, krásná precizní práce, +6:-K:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: dort zavřená kniha dort kniha zavřená postup dort kniha postup kniha na recepty dort kniha dort kniha zavřená dort jako kniha dort otevřená kniha postup jak upect knihu postup postup zavřené knihy dorty dort ve tvaru knihy dorty ve tvaru knihy jak upect dort knihu dorty zavrena kniha jak upéct dort kniha jak upéct knihu dort jako zavřená kniha dort jako zavřená kniha jak se dela dort kniha zavrena postup pri zdobeni knihy

Suroviny: vejce, cukr moučkový, mouka hladká, olej, mandle, prášek do pečiva, mléko, mouka polohrubá, žloutek, máslo, mandle, cukr moučkový

TopRecepty.cz

Kniha

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/njRE