Výborné těsto na pizzu (používané už 20 let)

ivanhoe111 Kuchař:

4 porce Pizzy 7 názorů

Recept si zatím oblíbil 1 kuchař
21

Suroviny

500 g hladké mouky
40 g droždí
2 lžíce olivového oleje
1 lžička soli (navršená)
1 lžička cukru
250 ml vlažné vody
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnku rozdrobím droždí a smíchám s lžičkou cukru. Poté čekám až to zkapalní.

  2. Mezitím si odvážím 500 g hladké mouky, přidám sůl a 2 lžíce olivového oleje-pak si odměřím 250 ml vlažné vody.

  3. Když už droždí s cukrem teče, tak vše vypracuji do bochánku( pokud těsto lepí, přidám trocha mouky (mně se to ještě nestalo) a přikryté v teplejším prostředí nechám kynout asi 40 minut.

  4. Rozdělím nakynutý bochan na dvě části a vytvořím dva menší bochánky, které ještě nechám kynout asi 15 minut.

  5. Poté uválím obdélník, který se vejde akorát na pečící plech -několikrát těsto propíchnu vidličkou a pak už dávám rajčatovou pastu a to ostatní.

  6. Já osobně peču na dvakrát při 230 stupních cca 14 minut, dokud nejsou okraje do zlatova.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 194 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Výborné těsto na pizzu (používané už 20 let)

  • tejaja tejaja

    Cesto je skutočne výborné, veľmi dobre sa s ním pracuje.
    mariana. : Pokiaľ použijem vodu, nie mlieko, a nedám tam vajce, ktoré do pizzy nepatrí, tak to nie je vôbec buchtové.
    Laďka: Tenké je také, aké ho vytiahnem. Dávala som na veľký plech (robila som z polovičnej dávky, takže len jeden, 32x40 cm) a preto bolo po upečení tenké a chrumkavé. ;-)

    Odpovědět

  • Marketti Marketti(neregistrovaný)

    Dělám hodně podobné těsto, jen místo vody mléko a oleje 150 ml, vyjde mi to na 2 celé plechy

    Odpovědět

  • Laďka Laďka(neregistrovaná)

    taky dělám pizzu z podobného těsta bez vajíčka.
    Mariana měla možná na mysli výslednou konzistenci upečeného těsta - ano toto těsto je měkké "jako buchtové". Není to tenké a křupavé těsto jako z pizzerie.
    Ještě poznámka - recept je zařazen v kategorii Domácí pekárna, ale o té v textu není žádná zmínka. Nebyla by lepší - když už se recept jmenuje ... na pizzu - dát do Pizza ?

    Odpovědět

  • hosta hosta

    Chuchu: nepochybně dva bochánky - dvě pizzy - dvakrát pečení;-)

    Odpovědět

  • Chuchu Chuchu(neregistrovaný)

    Prosím, nerozumím - peču na 2x při 230 stupních cca 14 min, jak je to myšleno?

    Odpovědět

  • cathleen cathleen

    mariana.: proč myslíš? Mám hodně podobný recept, možná trochu víc oleje a hodně méně droždí. Ale jinak je:yes:

    Odpovědět

  • mariana. mariana.

    To je trošku buchtová pizza, ne?

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo