Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Švestkový koláč s pekanovými ořechy

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

2. 10. 2015 16:51

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie14 451 kJ / 3 454 kcal
Bílkoviny71,15 g
Tuky140,78 g
Vláknina16,99 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 225 mg
Sůl0,45 g
Sacharidy467,09 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Mé další recepty najdete na http://www.veganotic.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Jitkas

3. 10. 2015 08:48

veganotic: Mam kamaradku, kt. k veganstvi presla ne z etickych, ale "diky" svym zdravotnim problemum, jiz ho praktikuje skoro 20let. Jelikoz zije v Kostarice, spoustu veganskych surovin tam nedostane, lepe receno jsou jen z dovozu, proto treba seitan a dalsi, se naucila vyrabet sama. Napriklad komercni pudinkovy prasek by nepozrela (umela barviva a vune), pece s pouzitim chleboveho kvasku, vanilin tez neuznava, sama si vyrabi pektin do ovocnych marmelad atd., proste spojila nutne s prospesnym.

cathleen cathleen (moderátorka)

3. 10. 2015 08:13

Anna Kocikova: :-ODrahuš, odkaz na stránky tu má spousta lidí (včetně mě), ničím to "nezavání".;-)

veganotic veganotic

3. 10. 2015 07:56

Jitkas: dekuji za dovysvetleni. Jen doplnim, ze primarne veganstvi nema nic do cineni s tim, jakou pouzijete mouku nebo zda jite ne/zdrave, jeho hlavni smysl je omezeni vyuzivani a zabijeni zvirat a tedy stravovani se bez zivocisnych ingredienci. V tomto ramci je pak ciste na vas, zda se stravujete zcela zdrave a jite treba ciste raw, nebo prezivate na bramburkach a kokakole :)

veganotic veganotic

3. 10. 2015 07:52

Je pravda, ze tyto vyrobky (tofu, sojovy jogurt, ovesna smetana) se dnes daji sehnat pomalu v kazdem supermarketu (treba Tesco, Billa nebo Albert v Praze je maji). To, co je bio (tofu) snad vysvetlovat nemusim, a Sunfood je znacka (v CR temer nejprodavanejsiho) tofu. Stejne tak u Oatly ci Provamelu atd. se jedna proste o doporuceni mych oblibenych znacek, ktere mi nejvice vyhovuji, neprijde mi, ze ne v tom nejaka veda a myslela jsem, ze to je celkem jasne :)

Hosta: tak to vyzkousejte, treba vas to prekvapi :)

tejaja tejaja

3. 10. 2015 06:20

Jitkas: ;-) Takúto odpoveď by som si predstavovala na komentár Jany. Keby bola @veganka odpovedala takto slušne s vysvetlením ako ty, celá táto polemika by nevznikla. ;-)

hosta hosta

3. 10. 2015 00:15

Myslím, že by měl být tento recept (i ostatní recepty autorky) zařazen do kategorie veganské diety, aby zbytečně nevyvolával polemiku. Tam si nepochybně své čtenáře najde a nebudou vznikat diskuse, co čím nahradit. Přečetla jsem ho dost podrobně, vůbec mne nepohoršuje ale nedovedu si představit ve sladkém koláči chuť lahůdkového droždí. Vždycky ho používám do úplně jiných jídel.

JanaDorazinova JanaDorazinova

2. 10. 2015 23:53

casino: Nesedím

casino casino

2. 10. 2015 23:19

Jana Remkova:
Svatá prostoto...
Chápu vás, ale nesedíte snad u PC?;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

2. 10. 2015 22:24

Mi se koláč moc líbí. Jen jsem podotkla, že některé suroviny vůbec neznám, tím pádem realizace koláče je pro mne nedostupná. Neznám ty názvy, nikdy jsem je neslyšela a ikdyž i já se stravuji jinak, často navštěvuji zdravou výživu, kdybych ten koláč chtěla upéct, asi bych se ujezdila, než bych všechno sehnala. Jak tak vidím, koláč se líbil jen mi, protože ač má své zastánce, jen já mu dala bod.

Jitkas

2. 10. 2015 21:51

Je to ryze vegansky recept a da se tedy udelat (vseobecne) z jakehokoliv dobreho vega jogurtu, masla ci smetany, nevidim, kde je problem.
Osobne, kdybych bych byla vegan, bych nepouzila "bilou" mouku a komercni pudinkovy prasek, ale jinak mne to vubec nepripada slozite a neproveditelne.

spagetka spagetka

2. 10. 2015 21:11

zizala: autorky receptu se nikdo nedotknul, pouze vyjádření @veganka.

zizala zizala (moderátorka)

2. 10. 2015 21:02

tejaja: To souhlasím :-):yes:, já jsem se jen chtěla zastat autorky receptu a jejích ingrediencí, nic víc ;-)

tejaja tejaja

2. 10. 2015 20:57

zizala: Problém je v arogantnom správaní @veganka. Pokud je komentář napsaný slušně, je snad jedno, jak kdo na recept reaguje. ;-)

zizala zizala (moderátorka)

2. 10. 2015 20:52

Kdo se stravuje vegansky, žádné alternativy nepotřebuje, navíc použité ingredience důvěrně zná, a kdo ne - na netu i v kuchařkách je tolik druhů neveganských koláčů, že asi není těžké si vybrat. Nebo stačí místo vegan smetany dát tu klasickou, místo sójového jogurtu dát klasický, místo Alsanu třeba máslo nebo Heru a pod. Nechápu, v čem je problém :-O:-? Koláč vypadá moc dobře :yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

2. 10. 2015 20:50

Anna Kocikova:;-):yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: svestkovy kolac recept na svestkovy koláč švestkový koláč recept orechovy kolac se švestkami čím nahradit lahůdkové droždí alsan recepty koláč s pekanovými ořechy alsan bio koláč švestkový a ořechů jogurt s marcipánem a mákem billa švestkový koláč s ořechy americký švestkový koláč celozrnný švestkový koláč svestkovy kolac billa kolac z kokakoly raw svestkovy kolac svestkový koláč bio jablečný koláč s pekanovými ořechy recept

Suroviny: tuk rostlinný, ořechy pekanové, mouka polohrubá, cukr hnědý, cukr hnědý, skořice mletá, sůl, oříšky kešu, tofu, pudink vanilkový, kůra limetková, citron, vanilka, sirup agávový, jogurt sojový, droždí lahůdkové, švestky

TopRecepty.cz

Švestkový koláč s pekanovými ořechy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3P9M