Pudinkový perník
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 28 582 kJ / 6 831 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 113,61 g |
Tuky | 219,50 g |
Vláknina | 22,50 g |
Cholesterol | 556 mg |
Sodík | 584 mg |
Sůl | 2,01 g |
Sacharidy | 1 089,13 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj - časopis vypečené recepty
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 4. 2009 23:08
pipre, mě se to dříve taky stávalo u dortíků a bylo to fakt tím,že jsem strkala do trouby nos moc brzy a povytahovala tu formu dost neopatrně. Teď se mi to už nestává, peču pozvolna a nakukuju až po té půlhodince, prostě co jak nejpozději a jak píše Špagetka, nejdřív omrknu a jinak pomalounku povytáhnu rošt a zkusím povrch. Dělám jen pár dortíků v roce a pořád stejný korpus, ořechový, ale dřív jsem dělala jiný, jen světlý piškot a vím, že ty problémy byly častější. Děláš korpus pořád stejný? Nebude to třeba pak těstem? Ale vlastně píšeš, že se to nestává pokaždé Tak to pak fakt nevím
9. 4. 2009 19:15
Špagetko, je to možné, ale kolikrát jen otevřu troubu a vidím, že to kleslo, a to neposouvám roštem nebo formou. Troubu otevírám nejdříve po 30 minutách, abych se podívala. Peču v plynové troubě a jsem zvyklá dávat na rošt alobal, ale zkoušela jsem to i bez něj. Možná je to v teplotě, ale nastavuji pořád stejně. Neklesne mi podkova, jen kulatý dort nebo srdce, ale ne pokaždé. Ale dík za upozornění, možná to dělám, aniž si to teď vybavuji
9. 4. 2009 18:55
Pipre - v tvém případě to určitě bude prudkým trháním plechu, pekáče při kontrole pečení nebo při vyndávání.Ono se to nezdá, ale je to jak s miminkem, prostě pomalu aněžně ....
9. 4. 2009 18:02
Merylas vůbec nevadí, klidně přidej další perník, ráda vyzkouším i ten tvůj.
9. 4. 2009 17:53
Já mívám zas opačný problém při pečení piškotu v kulaté formě. Kraje nabudou a střed klesne. Nejhorší je, že to není pokaždé a já nemohu přijít na to, zda je to troubou nebo těstem. Těsto ale dělám stejné, i troubu mám zahřátou na stejnou teplotu a peču také při stejné teplotě.
9. 4. 2009 15:15
Špagetko, já vím, že je to univerzální rada Já nějaký ten hrb na moučníku moc neřeším, hlavně že je to jedlé, ale umělecký dojem to moc neudělá Ale jsem si všimla, že spíš se mi udělá, když je to jen rychlé těsto, co se všechno jen zamíchá a vlije na plech. A Verča určitě nebude nic namítat, když přidám do podobných receptů, jeden taky s pudinkem, ale banánovým.
9. 4. 2009 11:42
Spagetko, když tak o tom tedka přemýšlím, tak to těsto bylo opravdu řidší. No a už jsem doma. No jo chybama se člověk učí.
9. 4. 2009 11:28
Merylas - POZOR tose netýká jen toho toreceptu, ale fakt univerzálně!!!!!!!!! Tos doufám pochopila
9. 4. 2009 11:04
Špagetko, díky za vyčerpavájící odpověď a věřím Ti Já tyhle perníky zas až tak moc často nepeču, tak to nemám tak vychytané jako Ty
9. 4. 2009 10:53
Pokud je těsto řidší - udělám vprostřed větší díru - dělám přímo v troubě to shrnutí a hned troubu zavřu. Pokud ji máme dobře vyhřátou, těsto se zapeče za pár sekund a nestihne se vyrovnat - věřte mi, tohle fakt funguje!!!Samozřejmě moc zprudka netrhhat těstem nebo pekáčem, aby se nezdrclo, hlavně když tam je sníh, ale pracuju s ním přitom rychle.Prostě klidný, plynulý ale rychlý pohyb - to je co? Ale líp to neumím napsat
9. 4. 2009 10:49
Spagetko, tak to vyzkouším a pak napíšu jak dopadlo. Dík za tip.
9. 4. 2009 10:48
Špagetko, taky jsem se pokoušela nahrnovat k okrajům, ale některé těsto je řidší a prostě se povrch zase srovná
9. 4. 2009 10:07
Děvčata, to těsto musíte rozetřít víc k okrajům - nechat v prostřed malinko míň těsta při pečení se to vyrovná. Jsem si 100% jistá, že to je ono. Jo receptík je
9. 4. 2009 09:39
Mě se to občas stává, když dělám z celých vajec a né žloutky + sníh. Co je tady odkaz na podobný recept, tam je v koláčové formě a taky je středem trochu vyšší. Napadá mě jen, že se musí péct pozvolna od samého začátku.
9. 4. 2009 08:33
Výbušná taky by mě to zajímalo, snad někdo odpoví.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pečené batáty
Přidáno před 13 minutami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 1 hodinou
Prsíčka s pórkem
Přidáno před 23 hodinami
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Tvarohovo-pudinkové pohárky s piškoty a meruňkami
Přidáno 26. 3. 2024 20:05
Právě bylo uvařeno:
Houbový kuba
Iveta. uvařil před 7 minutami
Uzené maso jako lahůdka
Jan Nemec uvařila před 26 minutami
Špagety s kuřecím masem
Martin87 uvařila před 32 minutami
Perníčky, které jsou hned měkké
AnetaZema uvařil před 34 minutami
Chilli con carne
jankohrasko uvařila před 1 hodinou
Bábovka Ing. Petr
Kattyy uvařila před 1 hodinou
Čevabčiči do trouby
zuzana.vankova uvařila před 2 hodinami
TOP Banánový chlebík
magdalena66 uvařila před 3 hodinami
Sušenky s kousky čokolády (cookies)
natomnesejde uvařila před 5 hodinami
Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl
misak2 uvařila před 5 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: perník s pudinkem perník na plech s pudinkem perník s čokoládovým pudinkem recept na perník s čokoládovým pudinkem peceny pernik recept perník s pudinkem perník perník s pudingem perníková buchta s pudinkem perník s pudinkem recept pečení piškotu pernik pecený pečení perníku recept na pernik s pudinkem perník z pudinkem recept na pečený perník perník na plech s cokoladovym pudinkem pernik z pudinkoveho prasku perník s čokoládovým pudingem pudingový perník
Suroviny: mouka polohrubá, cukr, olej, vejce, mléko, pudink kakaový, prášek do pečiva, prášek do perníku
Pudinkový perník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RgLO
16 názorů