Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dýňová polévka se zázvorem a kari

Dýňovou polévku můžeme připravit velmi variabilně. Nasládlou, ostrou, na asijský způsob nebo jako v tomto případě pikantní s chutí česneku a zázvoru. V každém případě je to chutná polévka, která zahřeje a zasytí v chladných podzimních dnech.

Hodnocení receptu je 4,7 (6×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

21. 10. 2015 13:50

Suroviny pro 6

6

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie1 319 kJ / 315 kcal
Bílkoviny2,12 g
Tuky27,66 g
Vláknina7,27 g
Cholesterol 3 mg
Sodík 11 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy12,61 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tato polévka je opravdu výborná. Zázvor jí dodá určitou ostrost, takže není úplně vhodná pro malé děti. Ti, kteří nejsou příznivci dýňové polévky na sladko s mrkví, tento recept jistě ocení.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

SZverinova SZverinova

22. 10. 2019 16:03

super

Smailinka

20. 11. 2018 22:12

Vynikající, dělám ji podle Vašeho receptu už druhý rok a moc nám chutná :yes:

stepan2012

2. 9. 2018 17:05

Navzdory "rejpalům" jsem ji včera uvařil a již dlouho jsem nejedl tak lahodný krém(olivový jsem nahradil slunečnicovým):-):yes::yes::yes:

jarda Kadic jarda Kadic

22. 10. 2015 16:08

vseumel: “podobných“ dýňových polévek je tady 50:-O nekecám,počítal jsem je.Adminům,ba ani mě to fakt nevadí,ale název ” Dýňová polévka “už asi všichni přehlíží.Já jednu z nich, ač celkem zapřísáhlý odpůrce zeleniny(výjimka se výjimečně najde) zkusil.A celkem chutnala:-)):-)):-)):-))

vseumel

22. 10. 2015 10:45

Podobnou polévku jsem už sem dávala asi před dvěma dny. Prostě podzimní vaření :). Trošku změna. Podle komentáře od Prpcka aspoň víte, že si někdo recept přečetl. Mě se pod recept nikdo nevyjádřil a ani mi nedal bod a to si myslím, že je škoda a demotivující. Vemte si to tak, že Prpcek nemá rád dýně, ale dal si tu námahu něco napsat. :-D Kuráž.

jana

21. 10. 2015 18:46

mne polevka chutna, ale memu muzi ne, on ma radej neco ostrejsiho

ywettam

21. 10. 2015 15:53

Prpcek: V pořádku..;) Ale jak jste sám zmínil, VY byste nikdy recept nenazýval.. tento recept jsem ale nazvala já a to podle toho, že nám polévka skutečně přijde výborná (což je logické, jinak bych jí nezveřejňovala) a já pevně doufám, že jste tento recept opravdu vyzkoušel a nehodnotíte jen podle pocitu, jak asi může chutnat. PS: Já bych nikdy zase nezačínala větu slovy "nechci být rejpalem", když přesně to je Váš záměr ;-) pěkný den

Prpcek

21. 10. 2015 14:58

Nechci být "rejpalem" (asi jsem), ale nikdy bych pro název jakéhokoliv jídla nepoužil slovo "výborný", "výborná", nebo "výborné", protože tato polévka je pro mě "tuctová", ale tím tě nechci nijak urazi. U vás doma je třeba "výborná". :-D Jinak recept je dobře napsaný a tím i realizovatelný.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: dýňová polévka se zázvorem dynova polevka s kari dýňová polévka hokaido s kari dýňová polévka výborná dýnová polévka dynová polévka hokaido se zázvorem dýňová polévka pro děti dynova polevka na kari recept dýnová polévka se zázvorem dynova polevka kari dýnová polévka se zázvorem recept dynová se zázvorem dynova polevka na sladko dýnová polévka s kari recept polévka hokaido se zázvorem dynova polev dýňová polévka s zázvorem recepty dýňová polévka se zázvorem dýňová polévka zázvor dýňová polévka s mrkví

Suroviny: dýně hokkaido, cibule, olej olivový, máslo, česnek, zázvor, koření kari, ořech muškátový, smetana na vaření

TopRecepty.cz

Dýňová polévka se zázvorem a kari

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qm63