Bulgur na kari se zeleninou a houbami shitake

Zdenekzizla Kuchař:

Doba přípravy: 45 min PT0H45M Bezmasá jídla 0 názorů

21

Suroviny

balíček bulguru
1 mražená baby zelenina (mrkvička,hrášek,kukuřice)
1 cibule
kari
olej
sůl (já dávám podravku)
2 stroužky česneku nasekat
voda
houby jidášovo ucho
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si namočíme houby shitake aby nám pěkně změkly a mohli jsme je krájet.

  2. Do katrolu si dáme trochu oleje a rozpálíme, nasypeme bulgur, orestujeme, přidáme vodu, sůl (nebo vegetu) a kari a přivedeme k varu. Jakmile nám to začne vařit, tak promícháme a vypneme a necháme pod pokličkou dojít. Přebytečnou vodu potom scedíme (můžeme s ní potom zalít zeleninu, kterou budeme dusit).

  3. Na pánvi rozehřejeme olej a osmažíme cibuli lehce do zlatova, přidáme houby, chvíli orestujeme a přidáme zeleninu. Podusíme.

  4. Nakonec všechno spolu promícháme a dochutíme a můžeme ještě přidat sekanou čerstvou petrželku. Dobrou chuť.

Poznámka

Já jsem k tomu ještě opražil anglickou slaninu, aby to nebylo zas až tak moc zdravé.

Jídlo jsem si vymyslel a rovnou jak jsem ho vařil, tak jsem ho zapisoval.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Bulgur na kari se zeleninou a houbami shitake

K receptu nejsou žádné komentáře.

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo