Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kozí cecky

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

30. 10. 2015 19:01

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie8 629 kJ / 2 063 kcal
Bílkoviny97,90 g
Tuky49,05 g
Vláknina11,25 g
Cholesterol 1,33 g
Sodík 705 mg
Sůl1,55 g
Sacharidy301,75 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Původní recept a více fotek najdete na Pekárnománii -> http://www.pekarnomanie.cz/kozi-cecky/

Recept s legračním názvem pochází z Valašska – sestřině kamarádce tohle chystávala babička, většinou prý navečer nebo přímo k večeři. Každý dostal ukrojený kusanec přímo do ruky a baštili ho jen tak nebo jim ho babička lehce pocukrovala.

Babička už není, zůstaly jen milé vzpomínky a tento recept…

.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

magdalenka magdalenka

1. 12. 2021 19:43

Normálne som sa najprv bála otvoriť recept...kvôli názvu. Potom som si prečítala pôvod receptu, aj popis. :-8 A dokonca sa mi vybavuje, že som sa s tým receptom, alebo veľmi podobným (podľa popisu aj fotky) kedysi s niečím takým stretla, ale v úplne inom kraji. Akoby palacinkové cesto vyliate na plech, bolo to sladké.

Petra

1. 11. 2015 16:15

casino, ty už to nechlastej :no::-D

Anna

31. 10. 2015 23:56

Tak tomuto se u nás říká nadivajna,ale s tím rozdílem,že se těsto leje na rozpálený plech se sádlem,nebo slaninou.Na sladko se navrh posypou jemně krájenými jablky a po upečení pocukrují.

casino casino

31. 10. 2015 23:23

Richenza:
No, na formě sice také záleží, ale já je mám rád ve všech formách http://www.toprecepty.cz/recept/38949-prsa-sv-agat... :-D leč si myslím ale, že PŘESŇÁKY se na plech nelíjí, ale kladou jako zde tyto placky:http://www.labuznik.cz/recept/placky-nebo-jak-chce...;-)

zizala zizala (moderátorka)

31. 10. 2015 21:37

Lidové názvy receptů bývají velmi poetické :-));-) Předkové evidentně nebyli suchaři a uměli vytvořit baštu i z mála :yes::yes:

Richenza

31. 10. 2015 16:32

U nás na Valašsku se jim říká přesňáky a jí se to ke kyselici nebo fazolové polévce. Když zbývala smetana, tak se zadělávalo smetanou. Jako malá jsem o žních nosívala dědovi a pomocníkům na pole konev s kyseliců a právě tyto přesňáky. Dneska jsem tam za nima všema zase byla, ale už jen na hřbitově, zapálit svíčky. Pořád ten kraj kolem Ploštiny miluju.

mika59 mika59

30. 10. 2015 22:38

:yes:jarda Kadic:Jó když si odporovali tak to je jiná, děkuji za vysvětlení :-D

jarda Kadic jarda Kadic

30. 10. 2015 22:34

mika59: ale to byl názor, kterým si admini odporovali;-) Já tenhle název beru, neurazí a je originální:yes::yes:

mika59 mika59

30. 10. 2015 22:28

cathleen: Recept se moc líbí, ale zrovna minulý týden u klukodvody tady řešil admini z 22.10 název, že musí vystihovat o čem pokrm je a tady to fakt nevíme.;-) Ale prosím nemíním to zle.;-)

hosta hosta

30. 10. 2015 21:57

no to je super:yes: - až mě v katalogu ten název uzemnil - že od tebe mne ve snu nenapadlo:-D:-D:-D

Anna Kocikova Anna Kocikova

30. 10. 2015 21:29

Název mi nic neříká,ale je suprový:-D Recept se mi také líbí:yes:

Petra

30. 10. 2015 21:02

Prostě každý jak má nejradši, těch variant je asi tak milion :o) A naslano mě napadá třeba s tvarohem nebo nakrájet do polévky

Jitkas

30. 10. 2015 20:41

Jeste na teply svitek je nej skoricovy cukr, nazev je opravdu :-*

cathleen cathleen

30. 10. 2015 20:25

Petra::-D
Chutnalo mi to jen tak, samotné, ale kdyby mě honila mlsná, trochu cukru nebo domácí marmelády (jahodové? tu milujeme všichni nejvíc) by to sneslo:-p

Petra

30. 10. 2015 20:19

Tak to je bomba název :-D Přemýšlím nad využitím, asi bych si to pocukrovala a trošku polila čokoládovou polevou

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pesto z kozích rohů malé cecky super cecky nadivajna petr mika-videorecepty slaná nadivajna kozí rohy pesto svítek s bazalkovým pestem cecky do ruky cecky mojí babičky nadivajna s tvarohem a jablky pesto z nakládaných kozích rohů pečeny kozí tvaroh na sladko cerne cecky smažený svítek na sladko pesto zkozích rohů malý cecky kozicecek kolace presnaky super male cecky

Suroviny: mléko, mouka polohrubá, sůl, vejce

TopRecepty.cz

Kozí cecky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5X0Z